Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Bir "insan" niye bunu yapar? Ön plakam çalındı.

Türker Öztürk
    grpuntocu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 13

Standart Bir "insan" niye bunu yapar? Ön plakam çalındı.

Artık arabamızı sokaklara bırakmaya korkar olduk. Geçen gece eve geldiğimde her zaman park ettiğim yere evimin önüne park ettim ve eve girdim. Sabah uyanınca bir de ne göreyim? Ön plakamı çalmışlar. Plakanın vidaları tamponda duruyor, kırarak almışlar (plaka altlığı vardı). Arka plaka duruyor sadece önü çalmışlar. Nasıl sinir oldum. Emeklerimizle aldığımız arabalarımıza böyle zarar verenlerin Allah belasını versin diyorum.

Hem sizinle dertleşmek istedim hem de bir hırsız neden sadece palakanın birini çalar belki sizin fikriniz vardır merak ediyorum. Düşündüm düşündüm kasıtlı zarar vermekten başka bir sebep bulamıyorum...

Herkese huzurlu, kazasız yolculuklar..

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cemal KÖYLÜOĞLU
    C(C)K cck1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 570

Yok artık, art niyet vardır yada hasta ruhlu biridir
    C(C)K

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Kasıt olabilir. Ancak durumu derhal polise bildirmenizde fayda var. Zira yolda bazı araçlar tek plaka geziyor cama falan koyuyorlar. Başınıza iş gelebilir. Tıpkı nufus kağıdıyla basınıza gelebilecek durumlar gibi.

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

kesinlikle. hemen polise bildirin. tutanak tutturun. en azından bugünden sonra plakanızla herhangi birşey olursa tutanağınız olur elinizde. yoksa sıkıntı çıkabilir.

çok geçmiş olsun. geçen gece de biladerin arabasının üstüne çay bardağı atmış ********ler. millet normal değil ki psikopat. saygı yok.

herşey beklenir oldu. kapımızın önündeki arabalardan ki kendi mahallemiz, kendi sokağımız komşular tanıdık vs korkar olduk başına bişey gelecek diye.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

düşmüş olmasın?
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ali Tandogan
    Castell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34
    Edilen teşekkür: 213

Vidalı şekilde tampona tutturduğuna göre öyle kolayca düşecek bir şey olmasa gerek........ Bence de polise bildirin derim, başka araca sahte plana olarak takarlar kazaya belaya karışır sizin başınız yanar........

Serkan ALTUNAY
    MethyLen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34 BOR 65
    Edilen teşekkür: 83

Kesin İstanbul Maltepe'de oturuyorsunuz
    Hayat herkesi adam yapar , seve seve hemde..

Türker Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Çoğu arkadaş polise başvur dediği için ne yaptığımı kısaca açıklayayım.

Allah korusun arkadaşlar ama başınıza gelirse bilginiz olsun. Eğer tek plaka çalındıysa veya düştüyse polis KESİNLİKLE tek plaka için işlem yapmıyor.

Sabah çalındığını farkeder farketmez hemen arabayla birlikte karakola gittim. Durumu anlattım. İlgili polis tek plaka için işlem yapmıyoruz dedi. Ben de peki çalan adam bu plakayla bir suça karışırsa ne olacak dedim. Birşey olmaz plakanın teki sende ya diye komik bir cevap verdi. İçim rahat etmediği için bu sefer de plakamın tescilli olduğu şubeye gittim. Cumartesi günü olduğundan trafik şube kapalıydı. Müdürlükteki nöbetçi polisler de aynı şekilde tek plaka için işlem yapılamayacağını söylediler. Ve dönmek zorunda kaldım.

Ben de kendime göre bir çözüm üretip en azından resmi olarak durumu bildirmiş olayım diye emniyetin internet sitesinden durumu anlatan bir yazı yazıp resim ekleyerek ihbar/şikayet bildirimi yaptım. Ardından da telefonlar kaydedildiği için 155'i arayıp durumu anlatınca 10 dk sonra bir ekip geldi. Arabaya baktı. Plakanız anons edildi içiniz rahat olsun dedi. Biraz sonra da sabah işlem yapmayan karakoldan aradılar ve ifade için çağırdılar. Gittiğimde emniyete yapmış olduğum bildirinin çıktısı polisin önündeydi. Biraz kızıp fırçaladıktan sonra tek plaka çalıntı veya kayıp işlemi yapamadıkları için "kayıp eşya" tutanağı tuttular. Ne olursa olsun sonuç olarak olayı belgeleyen, durumu anlatan resmi bir tutanağım olmuş oldu.

Ben çok uğraştım, üzüldüm ve yoruldum. Allah sizin başınıza vermesin arkadaşlar.

Türker Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düşmüş olmasın?
    Düşme ihtimali yok. Hem tamponda vidalar duruyordu hem de plaka altlığını bir alt sokakta bulduk. Plaka altlığını kırıp atmış; plakayı almış.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Türker Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı MethyLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesin İstanbul Maltepe'de oturuyorsunuz
    Yok kardeşim maltepe'de oturmuyorum. Hayırdır bu aralar orada çok mu yaşandı böyle vakalar?

Serkan ALTUNAY
    MethyLen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34 BOR 65
    Edilen teşekkür: 83

Alıntı grpuntocu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok kardeşim maltepe'de oturmuyorum. Hayırdır bu aralar orada çok mu yaşandı böyle vakalar?
    Bir ara oraya iyi dadanmışlardı. Sadece ön plakaları çalıp araç sahiplerini yeni plaka çıkarmaya mecbur etmişlerdi. Yeni çıkarılan plakaları da çalmışlardı.

Bazıları civardaki trafik müşavirlerinden bazıları da hurdacılardan şüphelenmişti. Enteresan bir durum geçmiş olsun.
    Hayat herkesi adam yapar , seve seve hemde..

Türker Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı MethyLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir ara oraya iyi dadanmışlardı. Sadece ön plakaları çalıp araç sahiplerini yeni plaka çıkarmaya mecbur etmişlerdi. Yeni çıkarılan plakaları da çalmışlardı.

Bazıları civardaki trafik müşavirlerinden bazıları da hurdacılardan şüphelenmişti. Enteresan bir durum geçmiş olsun.
    Yeni takılan plakaları da mı alıyorlar. Allah korusun. İnsanın psikolojisi bozulur ya. Ben de bu olayda sonra gece 4-5 kere uyanıp camdan arabaya bakıyorum. İnşallah bu paranoyaklığı atarım kısa sürede.

Yiğit Bayraktar
    Jose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

plakalar aliminyum olduğundan bölgede hurdacılar dadanabiliyor bazen.Daha önce ben ön plakamı düşürmüştüm.Karakola gittiğimde gayet kayıp işlemi yapıp bir tutanak düzenlediler yenisi içinde 40 tl falan ödemiştim sanırım
    yigitbayraktar.com İnteraktif Web Hizmeleri

Çok seviyoz vazgeçemiyoz.

Türker Öztürk
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı Jose Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    plakalar aliminyum olduğundan bölgede hurdacılar dadanabiliyor bazen.Daha önce ben ön plakamı düşürmüştüm.Karakola gittiğimde gayet kayıp işlemi yapıp bir tutanak düzenlediler yenisi içinde 40 tl falan ödemiştim sanırım
    Kardeşim İnternette de araştırdığımda tek plaka için çalınma işlemi yapılmadığını gördüm. Sanırım sana da benimki gimi kayıp eşya tutanağı tutmuşlardır.

Emre Çakırca
    LifeTuning Emre AloAzrail - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 10

Arkadaş plakan çalınsada çalınmasada kötü bişe yapmak isteyen zaten yeni bir plaka dışarda bastırtabilir.Çalan kişi değilde çocuklar almış olmasın.Şimdiki nesli çok fırlama

Cihan han
    hanbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 99

Geçmiş olsun böyle durumlarda Kamu kurumlarına yazılı dilekçe verip evrak kayıtttan geçirmek lazım. Siz en iyisini yapmışsınız bildirim yaparak. Allah beterinden korusun.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

MURAT ŞİREN
    murat17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16 NH 138
    Edilen teşekkür: 31

gecmıs olsun hemen karakola gıdın tutamak tutturun benım iki plaka calındı

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

Alıntı grpuntocu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çoğu arkadaş polise başvur dediği için ne yaptığımı kısaca açıklayayım.

Allah korusun arkadaşlar ama başınıza gelirse bilginiz olsun. Eğer tek plaka çalındıysa veya düştüyse polis KESİNLİKLE tek plaka için işlem yapmıyor.

Sabah çalındığını farkeder farketmez hemen arabayla birlikte karakola gittim. Durumu anlattım. İlgili polis tek plaka için işlem yapmıyoruz dedi. Ben de peki çalan adam bu plakayla bir suça karışırsa ne olacak dedim. Birşey olmaz plakanın teki sende ya diye komik bir cevap verdi. İçim rahat etmediği için bu sefer de plakamın tescilli olduğu şubeye gittim. Cumartesi günü olduğundan trafik şube kapalıydı. Müdürlükteki nöbetçi polisler de aynı şekilde tek plaka için işlem yapılamayacağını söylediler. Ve dönmek zorunda kaldım.

Ben de kendime göre bir çözüm üretip en azından resmi olarak durumu bildirmiş olayım diye emniyetin internet sitesinden durumu anlatan bir yazı yazıp resim ekleyerek ihbar/şikayet bildirimi yaptım. Ardından da telefonlar kaydedildiği için 155'i arayıp durumu anlatınca 10 dk sonra bir ekip geldi. Arabaya baktı. Plakanız anons edildi içiniz rahat olsun dedi. Biraz sonra da sabah işlem yapmayan karakoldan aradılar ve ifade için çağırdılar. Gittiğimde emniyete yapmış olduğum bildirinin çıktısı polisin önündeydi. Biraz kızıp fırçaladıktan sonra tek plaka çalıntı veya kayıp işlemi yapamadıkları için "kayıp eşya" tutanağı tuttular. Ne olursa olsun sonuç olarak olayı belgeleyen, durumu anlatan resmi bir tutanağım olmuş oldu.

Ben çok uğraştım, üzüldüm ve yoruldum. Allah sizin başınıza vermesin arkadaşlar.

hocam geçmiş olsun... bu arada TEŞEKKÜRLER çok iyi bilgi vermişsiniz , demekki başımıza gelirse arka plakayı da biz söküp gideceğiz ve 2 Sİ DE ÇALINMIŞ DİYECEĞİZ... tekrar teşekkürler.
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Polise baş vurun.....
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Burak Ünsal
    buraku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    01 BFH 68
    Edilen teşekkür: 15

Üzücü bir durum olmuş. Durduk yere nelerle uğraşmışsınız. Çok geçmiş olsun.

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon