arkadaşlar araç kullanmaya yeni başladım baya da geliştirdim kendimi 2 haftada. fakat şu ankara trafiğindeki bazı kendini bilmezlerin sağa dönüşlerde beni kırmızı ışıkta geçmem için korna selektör vb. tacizde bulunmaları canımı sıkıyor. bahsettiğim sağa yeşil ok yanan yerler değil. direk bildiğin araçlara kırmızı yanıyor, sağdaki yolda ise yayaya yeşil yanıyor buna rağmen millet kırmızı ışıkta sağa dönüp gazlıyor.
nedense ankarada kırmızı ışıkta sağa dönmenin ser olduğunu düşünen, bunun çok normal olduğunu sanan insanlar mevcut. özellikle etimesgut sincan batıkent civarı yerlerde. (ümitköyde hiç denk gelmedi) başka şehirlerde buna hiç denk gelmedim.
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Selamlar.bende bi Ankaralı olarak bahsettigin olaya sinir oluyorum..
Saga donus icin isik yoksa eger arkamdaki adam istedigi kadar sellektor korna takilsin kafasina gore..
Cok ileri gidersede arabadan iniyorum isigi gosteriyorum elimle susuyo
Sağa donus isigi varsa ben orada saga durmam ama ben saga doneceksem onumde donmeyecek biri durduysa biktirana kadar kornada caliyorum sellektor de yapıyorum.az ileri aliyo ve yanina durup soyluyorum yaptigi hatayi.
Saga donus isigi yoksa arkandakini sallama yani![]()
işler güçler..
ankara'da tarfik farklı biçim de....
haftasonu geleceğim eşim sen kullan dedi![]()
Punto Evo
İstanbulda trafik çok ama saygılılar, Ankarada malesef bu saygı yok![]()
Bence oraya sağa dönüş için ışık konmalı..
çoğunda kırmızı-yeşil renk körlüğü var![]()
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
aynen bende bu konudan şikayetcıyım bı gun bırısını o lambalara yapıstırcam gecenlerde karsıyaka mezarlıgına gıttım orada bıle trafık vardı bı adamı dovmemek ıcın zor tuttum kendımı
Sağa dönüş ışığı yeşil yansada yaya gecitinde kırmızı yanar dikkat ediniz.
Ben böyle trafik ışıklarında bekliyorum, arkadaki tepinsin dursun
FIAT LINEA 1.3 EASY
bana da geçen hafta Ankara'ya giden bi arkadaşım bu olaydan bahsetmişti.İstanbul'un trafiğinden hiç şikayetçi olmayalım Ankara'da hiç trafik lambasına bile dikkat etmiyolar herşey ser demişti =) haklıymış demek ki..
Sol şerit 60-70 km
orta şerit 60-70 km
en SAĞ ŞERİT hız şeridi 100-110 km
Ankara böyle bir yer işte
trafikte arkadakini pek sallama istediği kadar korna sellektör yapsın.. O ONUN SORUNU...
SAĞ ŞERİTTE 5O ile giderken sellektör yediğimi bilirim ben Ankarada okurken.
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
Evet Ankarada bu çok yaygın.Diğer yaygın olan şey sinyalsiz şerit değiştirme.Şehirden şehire ufak farklılıklar olsa da genelde aynı. 5 büyük şehirde de araba kullandım. Birinde bir hata ön plandayken bir başkasında başka bir hata ön planda. Maalesef kaçış yok.
İstanbuldan bin katlı iyidir Ankara.... En azından yoldan kafa çıkaran arabalarımız yok. (Taliden Ana caddeye çıkarken)..
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
benimde en çok şikayetçi olduğum konu hatta geçen sene bu konuyla ile ilgili bir konu olmuştu. böyle durumlarda arkamdan hep kornaya basıyorlar bir bakıyorum ya taksici yada şahin-doğancı. sağa dönmeyi bırakın yoluma düz devam edeceğim ışıkta taksici arkamdan kornaya basıyor kafasını camdan çıkarmış geç birşey olmaz burada kamera yok diye. Benim şöyle bir izlenimim var Ankara trafiğinde kurallara riayet etmeyen şöför grubunu sıralarsam 1.taksiciler 2.şahin-doğancılar 3.dolmuşcular. hele bu aralar dolmuşculara kıl oldum sağ şeritten normal hızla gidiyorum adam arkamdan korna sellektör yapıyor. başka zaman ben dolmuşun arkasından gidiyorum ne yol verme var adamın nede arkasına bakıp kendinden küçük aracı taktığı yok. İnsanlar birbirine karşı aşırı saygısız kuralları takan kişi çok az zaten onlarda ümitköy çayyolu gibi semtlerde oturan kişiler.
ankara'da yol dağılımını anlamış değilim.
bknz. atatürk bulvarı, sıhhiye trafik ışıkları= hayatımda gördüğüm en dandik ışıklandırma profili
bu tip adamların selektörünü kornasını söküp...
Ankara grafiği ve şoförleri bambaşka. Anlatılmaz yaşanır
Sent my iPad using
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri