Aramıza hoşgeldin İsmail! Aracın hayırlı olsun... Soruların ile ilgili cevapları arama butonunu kullanarak rahatlıkla bulabilirsin! Daha önce ziyadesiyle konuşulan konular! Ayrı bir başlık açmaya gerek yok...
Keyifli forumlar dilerim...![]()
Arkadaşlar merhaba;
Bugün itibari ile bende sizlerin arasına katıldığımiçin çok mutluyum. Bugün 75 Hp'lik sıfır bir grande satın aldım. Sizlerden iki konu hakkında bilgi almak istiyorum.
1. 75 Hp'lik modeli ile maksimum kaç kilometre hıza ulaştınız.
2. Araç ile ilgili dikkat etmem bir husus var mı. motorun açılması hakkında vs...
3. Bu modelin yakıt tüketimi hakkındaki ölçümleriniz nelerdir.
Cevaplarınız için şimdiden saygılarımı sunarım...
Aramıza hoşgeldin İsmail! Aracın hayırlı olsun... Soruların ile ilgili cevapları arama butonunu kullanarak rahatlıkla bulabilirsin! Daha önce ziyadesiyle konuşulan konular! Ayrı bir başlık açmaya gerek yok...
Keyifli forumlar dilerim...![]()
@ ismail bey
bu araçla düz yolda yapabileceğin en yüksek hız tahmini olarak 170-180 km dir... ve bunun içinde senden biraz yol ve zaman ister... ama yol biraz eğimli ise 190 km/sn hızıda kolay kolay görebilirsin.... ben 190 km yi çok kez gördüm... geçen tatilde istanbula gittim vites beşte devir 4700 de bir ara 205 km/sn hızı gördüm (tabi biraz rampa aşagı bir durumdu.) hepsi o.. fotoğrafını almadım.. ama 190 km/sn hızla gidişimi fotoladım inanmazsan sana burdan da gösterebilirim... yakıt olarak da 4,0 lt ile 8,0 lt arasında değişir.. tatilde ankaradan - istanbula giderken bakalım nesi var bu aracın diye meraklandık ve basa bas istanbula gittim... hız ortalaması 143 km.... yakıt 100 km ortalama 7,9 lt..
tatilden trabzondan - ankaraya dönerken mulayim düzgün bir kullanma ile 700 km lik yolu 100 km ortalamada 4,0 lt ile geldim.. depo dolu yola çıktım.. ankaraya geldiğimde 700 km yol yaptım ve hala iki ibrelik (kırmızı bölüm hariç) bölüm kalmıştı depomda.. ama ankaradan istanbula giderkende resmen deponun ibrenin düşüsünü izlemiştim.. aynı yakıtla 350 veya 700 km yol gidebilirsin.. şehir içi durumlarda duruma göre fark eder.. şu anki şehir içi tuketimin ortalalama 100 km ye 7,4 lt.. bir önceki depomla da ortalama 5,6 lt idi...
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
ismail bey ben en son eğimli yolda 200 km hıza ulaştım ama düz yolda maksimum 180 km/hıza ulaşılabiliyo... motorun açılması gibi bir durum yok bildiğim kadarıyla ama 10000 km kadar 2000 devir ile 3000 devir arasında önerilir arabanızı aldığınız yer tararfından... yakıt tüketimine gelince ali arkadaşımında dediği gibi sen nasıl gitmek istersen yakıtta ona göre değişir... yani 3,8 le 100 km de ortalamaylada gidebilirsin hatta ben istanbul izmit arası 3,3 bile düşürmüştüm... aynı yolu 7 litre 100 km de ortalamayla da gidebilirsin kullnımına ve tasarruf anlayışına göre değişiyo... sen arabayı nasıl kullnırsan yakıt ona göre tüketimi ona göre değişir...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
HOŞ GELDİN...
ARABANI KAZASIZ BELASIZ, YOLDA KALMADAN, SERVİSİ BAKIMDAN BAKIMA ZİYARET EDEREK, GÜLE GÜLE KULLANMAN DİLEĞİYLE...![]()
(darısı arkadaşımın başına, (gp dururken) pejo alıcam diyo ya!!)
1) tem'de 200'ü gördüm ben. ortalama 150-160-170 çok rahat gidiyo zaten. virajına göre değişir tabi ama, yol tutuşunda problem yaşamadım hiç (virajlara 170'le girdim diyemem ama tabi ki)
2) benim en çok aklımda bulundurduğum nokta, arabamın ne kadar hız yapabildiği diil, o hızla bi kaza yaparsam arabamın ne duruma geliceği (ve tabiki içinde benim de ne hale geliceğim)
3) az yakıyo yav!! baktım, ölçüp biçtiğime değmiyo, vazgeçtim. artık ölçmüyorum
(200'ü gördüğüm yolculuğun bi kısmı tem'de (ortalama 150'yle gittim diyelim), bi kısmı çok virajlı 40'ın üstüne çıkamadığım bi yolda olmak üzere toplam (yaklaşık) 320 km. idi. yarım depo mazot yakmıştı, YTL karşılığı 45'ti yanlış hatırlamıyosam)
Konu candan tarafından (20/08/2007 Saat 15:17 ) değiştirilmiştir.
Hoşgeldin İsmail;
1)Sıfır eğimde 170km7s e çıkabilirsin max.Tabi hissedilemeyen en ufak bir eğimde bile 200km/s e yaklaşabilirsin.
2)Motor açılması diye birşey yoktur.İlk birkaç bin km boyunca fazla üst devirlere çıkmamanı öneririm.Mazotu hep aynı ve güvenilir bir istasyondan almalısın.Aracı stop etmeden önce 15-20sn yakar rolantide bekletmek turbo pallerinin yağlanmaya devam etmesi açısından faydası olacaktır.Sürekli 1750d/d da ya da daha altında kullanmak kurumlanmaya sebebiyet vereceğinden performansta kayıp yaşanır.Bu yüzden arada sırada üst devirleri de zorlamak gerekli.Hemen vites büyültmek şartıyla...
3)Benim şehir içi yakıt tüketimim 6lt/100km yaklaşmakta, şehir dışı ise 5lt/100km nin altına düşmekte
Aracın hayırlı olsun...
slm
düzde 185 km/h rahat görürsün tabii biraz sabırben Ankaraya giderken biraz eğimde 195 - 200 km/h rahat gördüm. bu hızla Ankaraya 35 lt yaktı dönüşte peder bey sürdü 90 km/h ile 16 Lt ile geldik
neticede herşey sana bağlı.
merhaba arkadaşlar.öncelikle sunu belirteyim ki aranıza yeni katılanlardanım aracımı mayıs sonunda aldım.şu anda 7900 km deyim aracı ilk aldıgımda sehir içinde 7.5-8 litre arasında tüketimim vardı şimdilerde 6-.5 aralarında yakıtt tüketiyorum.ben sürekli bursa istanbul arasında gidip geliyorum bu yolda arabalı vapuru tercih etmiyorum hiç 35 ytl vermek zoruma gidiyo.izmiite kadar olan otobanda cok rahat 170-180 aralıgında seyrediyorum.daha önceki aracın seat leon du 2002 model inanın o arabadan sonra grande punto bana hiçde küçük bir araba gibi gelmedi cok memnunum
gp iç hacim oLraK zaten sınıfında cok ii Leon dıs gorünüş OLarak bıraz büyük sanırım ama gP su ankı bı cok aractan daha geniş we konforLu...
öncelikle hoş geldin
1) ben 215 yaptım
2) arabayla uzun yola çık ve yüksek hız ve devirde kullan müthiş açılır son ibreyi görürsün zamanla
3) ilk zamanlarda biraz fazla olur ama ondan sonra yakıt tüketimi düşer ilk 5000 km fazla yakar her araba
215 Km/h !!!
bu hıza eğimli yolda ulaştınız degilmi? Aksini söylemek biraz hayalperestlik olur bence !!!
Alp, dediğin gibi 215km/s için oldukça uzun bir eğim lazım tabi...
+1000
uzun eğim ve süper bir cesaret lazım.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
uzun eğim gerekir evet ama her uzun eğimde aynı sonucu vermiyor
araba o eğime gelmeden önce devirli gelmişse buna ulaşabiliyor.. soğuk motorla yada sürekli düşük devirle seyir ettikten sonra eğimin başına geldiysen 180.de takılıyor ama devirli geçen bir seyirin ardından gelmişsen araba bu hızı rahatlıkla görüyor zaten
cesaret mi?
araba isteyince sana cesaret veriyor zaten
75 bg ile 215 görülüyorsa 90bg ile kaç yaparım diye bir denklem mi kursak acaba!!!??? : )))
1.3 Multijet Gp 77 Hp Max. Hiz Nedir?
Hyundai Getz 1.5 Crdi 90 Hp Den Daha Performansli Olabilmesi Için Neler Yapilmali ? Yardimci Olursaniz Sewvinirim Teşekkürler şimdiden Birde Bu 1.3 Mj 77hp Lerin Egsoz+perf.hava Filtresi Taktirdiğimizda Bağira Bağira ötermi Tabi Cikleli Olmak şartiyla![]()
"cikle" derken?
Multijet Active 1.3 75 Hp Beyaz
GP'da jikle yok Hasan! Otomatik...![]()
hayır cikle derken onu demek istemiyor cikleyi çektiğinde araç bağıracak kapattığında susacak yani bir nevi aç kapa düğmesi trafiğe karşı![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri