Alıntı fawori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim önceki araç puntom 90 lık dizeldi herşeyi ile çok memnundum bakımı felanda öyle aman aman pahalı değil zaten şehir efsanesi hariç kullanımda dikkat edilmesi gereken husurlar var biliyosunuz çalıştırıken buji ısıtması bekleme yol yaptıktan sonra turbo dinlenimi hava yapmmasını sağlamak vede en önemlisi temiz yakıt. Ancak bugünlerde yeni aracımın lpg olmasını istiyorum eurodizel 4.30 TL. civarı olmuş yani ebnzinle çok farkı kalmadı ben aracımı aldığımda 3 TL. nin altıydı dizel hala kar getiyor püskürtmeden dolayı ancak bu bizlere uzun yollarda ya da otoban çevre yolu gibi yollarda fayda sağlar şimdi ben şehir içi dur kalk kullanıcakcam bariz bir fark olmayacağı kanısındayım neticede araçlar en fazla yakıtı 0- 20 km. / Saat arası sarf ediyor. Yeni denklemde dizel kar getirmiyor şehiriçinde Allah hükümetimizden razı olsun fazla yönelme olunca eşitlediler.

Ankarada yasıyorsunuz.O yuzden bu dediklerimi İZMİR uzerinden belirteceğim.Sonucta orada yakıt durumunu bilemem...

Ancak izmirde ben dizel olarak cok avantajlı durumdayım.

Sonucta depomuz 45 lt.Ben bir depo ile sehir içinde 800 km rahat goruyorum.Ve bunuda depo fulleyerek anladım.Şimdi Benzin ile mukayese edersem ki bir onceki aracım benzinli 1.4 Evo dinamikti. 600-650 km anca yol yapardım.Ee şimdi dusununce 45 lt dizel daha ucuza mal oluyorum ustune 100-150 km fazla yol yapıyorum.

O yuzden burada en azından dizel puntolar daha avantajlı bana gore..