nserkandikici Nickli Üyeden Alıntı
Fiesta kullandım ve şu anda kuzenim ile eşi hali hazırda kullanmakta tamamen tarafsız bir yorum ile;
Fiestanın vites geçişleri inanılmaz güzel heleki fiatın ciğerli viteslerinden sonra :)
İç konsol, dış dizayn vb şeyleri kıyaslamayı doğru bulmuyorum göreli kavramlardır kişiden kişiye değişir
Yol tutuşu kesinlikle puntoda bir kademe daha üst durumda
Yakıt tüketimini kıyaslayamam çünkü fiesta dizeldi benim evom benzinli
süspansiyonları puntoyla hemen hemen aynı sertlikte
Punto daha geniş bi araç keşandan izmire fiestada arka koltukta geldim cidden dar
Son olarak fiestalarda fren sistemi ile ilgili (üst merkez) , bel altı boya sorunu, Plastik aksam düşmesi, boya atması, LPG uygulaması sonrası motor arıza ışığı gibi kronik sorunlar var ( tabiki tüm fiestalarda değil) ki puntoda da bir çok kronik sorun olduğunu biliyoruz tek tek bahsetmeye gerek yok...
Araçların kaliteleri tartışılabilir çünkü ford ve fiatın üretim menşei bile farklı ancak artık tampon yapıları, gövde sacları, cam özellikleri, boya kaliteleri, iç aksam plastik kaliteleri.. gibi özellikler aynı segment araçlarda hemen hemen aynı kalitede (örneğin yeni fiesta ile evonun iç plastik aksam donanımı neredeyse aynı kalitede yumuşak konsol plastiği, piano black görsellik, yol bilgisayarı ve teyp ışıklarının ateş turuncu renkte olması vs..) ama göreli olan kavramları tartışmak doğru değil kim neyi beğenirse biner keyifle kullanır.. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler