Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
72 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Grande Punto 5 ilerimi? 6 ileri mi? Sizce?

halil özçelik
    ᵀᴵᴾᴼ♥ᴳᴿᴬᴻᴰᴲ ᴾᵁᴻᵀᴼ♥ᴮᴿᴬᵂᴼ ligdevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982
    Edilen teşekkür: 110

Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6 vitese kötü demedik zaten. Seçme şansım olsa 6 ileri her zaman daha iyidir. Ama 6 ilerinin ekonomisi tartışılır. 5 ileriye göre yüksek hızlarda ekonomi sağlıyor hepsi bu. Yoksa 5. vitese kadar vites oranları aynı zaten.120 nin altına düşürmezsen yığılma yapmıyor zaten. Ben 6. vites 120 km ortalama hızla gittiğim yolda 5.4 ortalamayla geldim 900 km yolu. ama CC ile 5. vites 95 km 2200 devirde 4.1 ortalamayla geldim. 6 gereksiz benim için. Hızlı gitmeniz gerekir , yakıtı düşünmezsiniz içerde motor sesi istemiyorum ama 5 ileriye görede az yaksın diyorsan 6. vites çok rahat. ama olmazsa olmazda değil hani
    hüsamettin hocam sakın yanlış anlama darılırım yaklaşık 3 hafta önceki soğuk ve karlı havarda iş gereği kendi aracımla denizliye gittim aynı gün döndüm gidiş dönüş toplam 10 saat sürdü yolculuk, hatta işim erken bitseydi izmire geçip arkadaşla hem tanışma hemde arabayı bi check-up yaptırcaktım ama işim uzadığı için uğrayamadım direk bursaya döndüm, bende genelde 125-130 la gittiğim hızlarda düz yolda tüketimin 4.9-5.0 civarı yaktığını gördüm ara ara 160 civarınada çıktım ama genelde 110un altına pek inmedim gidiş geliş tüketim toplam 5.0 lt gösteriyodu ...

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı ersinbb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozaman 6 ileri 90 hp 200 tork. şehir içi az yakacak.5 ileride 75 hp 190 tork.
    Zaten torkları aynı, düşük devirlerdeki güçleri de birbirine yakın sayılır. Yani düşük devirde, ş içinde süper bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Sadece uzun yolda 90lık daha ekonomik onun garantisini veririm

Ersin Berber
    ersinbb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 EE 001
    Edilen teşekkür: 2

o aracı görmedım ama plaka sorgulaması bıraz sorunlu cıktı.hem km hem hasar olarak.telfda sadece kapı sacı boyalı dıyordu.baska buyuk sorunlar cıktı.aynısından bıtane daha var sıtede.sadece on tampon degısmıs gerısı orjınal.5ileri cam tavanlı 24,75 düşmem asagı dıyor.cam tavansız olanı var aynısından 22 olur dıyor oda bagaj kapagı boyalı sadece.karar veremedım

emrah aslan
    ares666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 65

2006-2008 model arası dizel punto düşünüyorum.ancak 5 ileri 6 ileri karar veremedim.ayda 1000 km uzun yol ancak yapıyorum.geneli şehir içi günde 25km falan..yakıt konusunda benım kullanışıma göre hangısı olur.ıkıncı bı konu aracın satışında hangısı tercıg edılır satılır..
    Hocam benlm aracim satilik profilimden bakabilirsiniz dusunurseniz pm atabilirsiniz saygilar

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Arkadaşlar bir de bu dıesel araçlarda 2008 üstü active modellerde bazılarında yol bilgisayarı ekranı üç satırlı,bazılarında iki satırlı.Bu fark 75 liklerle 90 lılar arasında mı yoksa 90 lıkların 5 ilerisi ve 6 ilerisinde fark var mı?Kısacası yol bilgisayarı üç satırlı olan active dıesel versiyonlar hangisi?

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

o aracı görmedım ama plaka sorgulaması bıraz sorunlu cıktı.hem km hem hasar olarak.telfda sadece kapı sacı boyalı dıyordu.baska buyuk sorunlar cıktı.aynısından bıtane daha var sıtede.sadece on tampon degısmıs gerısı orjınal.5ileri cam tavanlı 24,75 düşmem asagı dıyor.cam tavansız olanı var aynısından 22 olur dıyor oda bagaj kapagı boyalı sadece.karar veremedım
    Aracın önünden her gün geçiyorum ona nazaran temiz görünüyor dedim. Ciğerini bilemem tabiki. Öyleyse hiç bulaşmayın

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Evren U
    Evren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    45**
    Edilen teşekkür: 10

puntom 6 ileri , otomatik viteste kullanırken 4.vites çok ama çok kısa...,
    bence 5-6 önemli değil, 5'i 6 ile aynı orana getirirsin o da olur 6...

Ersin Berber
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 EE 001

Alıntı ares666 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam benlm aracim satilik profilimden bakabilirsiniz dusunurseniz pm atabilirsiniz saygilar
    ne diyorsunuz aracınıza.bıraz aramız uzak sanırım o sorun olabılır.bırde renk bakımından dusunmedıgım bı renk.

Ersin Berber
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 EE 001

Aracın önünden her gün geçiyorum ona nazaran temiz görünüyor dedim. Ciğerini bilemem tabiki. Öyleyse hiç bulaşmayın
    cıddı alıcı oldugumdan nettekı cok aracı sorguladım ulastım.
    sadece bı aracda karar kıldım ama almadım daha.21.50ye dynamıs modelı.75lik.cam tavan dort cam oto celık jant yok.

Evren U
    Evren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    45**
    Edilen teşekkür: 10

yakıt ekonomisinden bahsediyorsak ise bence durum değişir.. 1750 devir/dakika nın üzeriydeyseniz 6. vites 5.vitesten ekonomik. inanmayan eco sunu kapatabilir, 6. vites ile 5.vites arasında bariz yakıt sarfiyatı farkı var.

Ersin Berber
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 EE 001

Alıntı Evren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakıt ekonomisinden bahsediyorsak ise bence durum değişir.. 1750 devir/dakika nın üzeriydeyseniz 6. vites 5.vitesten ekonomik. inanmayan eco sunu kapatabilir, 6. vites ile 5.vites arasında bariz yakıt sarfiyatı farkı var.
    genelde ş.içi kullanan arkadslar 5 ileri ş.içi daha az yakıtlı oldugunu.6.vitesin uzun yolda dün ve rampa olmayınca atılmadıgı hafıf bı rampada hemen bayıldıgı sölüyor

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

İşin özü denildiği gibi ;

Şehir içi 75 hp 5 vites

Uzun yol 90 HP 6 vites..

Uzun yolda yolun durumuna göre 5 ya da 6'yı kullanırsınız

Bende 90'lık varken otobanda 160 - 170 giderken tüketim açısından iyiydi 75liğe nazaran.

3000 devirde 160'a deyiyordu ibre 6. viteste
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

Ersin Berber
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 EE 001

Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşin özü denildiği gibi ;

Şehir içi 75 hp 5 vites

Uzun yol 90 HP 6 vites..

Uzun yolda yolun durumuna göre 5 ya da 6'yı kullanırsınız

Bende 90'lık varken otobanda 160 - 170 giderken tüketim açısından iyiydi 75liğe nazaran.

3000 devirde 160'a deyiyordu ibre 6. viteste
    benım ayda 1000km yapsam uzun yolun 200kmdir..yüzde 80 ş.içi kullanıyorum.hem yakıt hemde satarken avantaj olcak arac hangısı onu arastırıyorum

Birkan GENÇ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS

benım ayda 1000km yapsam uzun yolun 200kmdir..yüzde 80 ş.içi kullanıyorum.hem yakıt hemde satarken avantaj olcak arac hangısı onu arastırıyorum
    Aralarında aman aman bi fark yok.

Almışken 90 HP almak mantıklısı.. illla 6. viteside devamlı kullanacaksınız diye bişey yok, hüsamettin abi gibi 5te kullanıp daha iyi tüketim elde edersiniz

İkiside gayet rahat satılır. Piyasada bol olan 75'lik, 90'lık ise aranan ve öncelik konumunda. 90 HP 6 vites olması bi ayrıcalık..

Ya da en güzeli şöyle söyliyeyim, siz hangisinin temizini bulursanız motor gücüne bakmaksızın onu alın. Temiz araç bulmak hiç kolay değil gerçekten..

Aradaki tüketim farkını hissetmezsiniz bile yani.. tamamen size, yola, trafiğe bağlı olarak çok değişkenlik gösterir tüketim.

Ayrıca 6.vites ile rampa çıkmak mantıksız zaten. Çıkılır çıkılmaz diye birşey yok ama adı üstünde ekonomi vitesi sadece deviri düşürmek baaağabında konulmuştur. Öyle olmasaydı son hızada bir etkisi olurdu.
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

halil özçelik
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982

Alıntı ligdevi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapmayın arkadaşlar 90lık 6 ileri kullanan biri olarak kesinlikle tavsiyemdir, şuan yeni eve geldim yol bilgisayarında 5.8 yazıyo tüketim öyle 2000 devrin altında da kullanmam, rampalara gelince bursa dürdane rampasını bilen bilir uzun ve dik bi rampadır, abartısız 6. vitesle çıkıyorum evet yakıt tüketimi artabilir ama devrini kaybetmezsen aracın yığılma yapmaz, 5 ileri kullanmadım ama 6 ileri çok keyifli bi araç şiddetle tavsiye ederim bu arada gri renk 6 ileri punto var, sanruflu denk gelirmi bilmem biraz şans işi bide şunu belirteyim 6 ilerinin baskı balata değişim masrafı 5 ileriye göre daha pahalıdır ...

Ayrıca 6.vites ile rampa çıkmak mantıksız zaten. Çıkılır çıkılmaz diye birşey yok ama adı üstünde ekonomi vitesi sadece deviri düşürmek baaağabında konulmuştur. Öyle olmasaydı son hızada bir etkisi olurdu.
    ???

Birkan GENÇ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS

Alıntı ligdevi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ???

Devrini aldımı tabiki çıkar abi, 2500 ve altına pek indirmeden çıkabilir.

Benim anlatmak istediğim mesela 5'le giderken 2000 - 2200 devirde araç rampada kendini toplayabiliyor ama aynı devirde 6.viteste bu mümkün olmuyor mecbur 5'e düşüyor. Ama devrini alıp girdiği zaman tabiki çıkar bu konuda hem fikiriz

Yanlış anlamışsın dediğimi
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

halil özçelik
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982

Devrini aldımı tabiki çıkar abi, 2500 ve altına pek indirmeden çıkabilir.

Benim anlatmak istediğim mesela 5'le giderken 2000 - 2200 devirde araç rampada kendini toplayabiliyor ama aynı devirde 6.viteste bu mümkün olmuyor mecbur 5'e düşüyor. Ama devrini alıp girdiği zaman tabiki çıkar bu konuda hem fikiriz

Yanlış anlamışsın dediğimi
    Ayıpsın kardeşim zaten 6. vitesi rahatlatmak için 5 le 3000 gömen lazım ki 6 da 2500 olsun, zaten dediğin gibi rampada 2300 lere inersen 6. vites yığılır, vitesler küçüldükçe cenlılık artar

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Evet arkadaşlar lütfen bilen varsa cavaplasın. Bu dıesel araçlarda 2008 üstü active modellerde bazılarında yol bilgisayarı ekranı üç satırlı,bazılarında iki satırlı.Bu fark 75 liklerle 90 lılar arasında mı yoksa 90 lıkların 5 ilerisi ve 6 ilerisinde fark var mı?Kısacası yol bilgisayarı üç satırlı olan active dıesel versiyonlar hangisi?

Birkan GENÇ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar lütfen bilen varsa cavaplasın. Bu dıesel araçlarda 2008 üstü active modellerde bazılarında yol bilgisayarı ekranı üç satırlı,bazılarında iki satırlı.Bu fark 75 liklerle 90 lılar arasında mı yoksa 90 lıkların 5 ilerisi ve 6 ilerisinde fark var mı?Kısacası yol bilgisayarı üç satırlı olan active dıesel versiyonlar hangisi?
    Bu Seri 2 Active deniliyor sanıyorum başkan

2006 Activelerden farkı motorun 90 HP olması ve 3 satırlı yol bilgisayarı.

ESP ve Hill Holder güvenlik paketiyle geliyodu ekstra ücretle.
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ersin Berber
    Nereden
    Bolu
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 EE 001

arkadaslar bugun pazarda ıkı araca baktım..ıkısıde 2006 mod 5ileri.gümüş gri.birisi 70bınde dynamıc modelı ıkı cam otom.dıgıtal klıma.sıs.kapı kolları boyalı.celık jant yok.dıgerıde 123bınde cam tavan dıgıtal klıma park senserü 4 cam otom.celık jant.gıbı özellıklerı var.ıkısınınde hasar oranı aynı tek parca.fıyat olarak 24.500 ile 22000.
    asr esp ebd yokuş kalkış sist. gıbı ozellıkler hangı modellerde var.bu anlattıgım ıkısındede yokmu.sızce hangısını almalıyım.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon