Linea hakkında pek yardımcı olamayacağım, bir bilgim yok malesef
Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Linea hakkında pek yardımcı olamayacağım, bir bilgim yok malesef
Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
eğer şehirlerarası yol düz değilse 6 ilerinin hiçbir avantajı yok şahsen. Geçen hafta 3000 km yol yaptım hep şehirdışı. Bartın- İstanbul- Bartın- İzmir arası. 6 vites ekonomi falan hikaye. en güzel ekonomi 5. vites 2200 devir civarında oluyor. 6. vites kullanırken ortalamam 5 litrenin altına düşmedi. ama 5. vitesle 4 litre civarıydı. İnsan zannediyorki 6. vites varken diğer vitesler birbirine daha yakın. alakası yok !5 vitesin üzerine bir vites daha ekleyin. dişli oranları 5 vitesle aynı. extra 6. vites var ve 6. viteste yol iyi değilse araç tıkanıyor ve daha çok yakıyor. yok ben 130-140 gitmeyi seviyorum diyorsanız başka. Şu anda Bartındayım ve bir haftadır araba 6. vitesi görmedi. Eve giderken max 5. vites 90 km ye sabitliyorum. 6 ilerinin tek güzel yanı vites geçişleri 5 vites puntolara göre çok güzel
Ben 6 ileri yada 5 ileri alın gibi bir öneride bulunmadım. Onuda söyleyeyim.
90hp olması açısından 6 ileri tercih edilebilir.
Ama 6. vitesi nekadar kullandın diye sorarsanız. Uzun yol olarak Ankara - Adana arası gidip geliyorum. Adanaya giderken 6. vitesi rahat kullanıyorum fakat gelirken 6.vitese çok nadir geçiyorum, Yol hafif (-) meyilli olacak, atcan 6. vitese yellene yellene gitcen.Öteki türlü 6. vites ızdırap olabiliyor
![]()
sadece şehir içi bineceğim diyorsan 5 ileri ama yok arada şehirlerarası da yaparım diyorsan kesinlikle 6 ileri..
arkadaşlar buradan şunu çıkartabılırmıyız..yüzde 85 şehir içi kullanımda 5 ileri ile 6 arasında fark olmadıgı.yakıt konusunda ise şehir içi yine aynı olduğunu söyleyebılırmıyız.6.vites sadece düz yolda araç rahatlaması ıcın atılan vites..ama şuda var.90hp 200 tork ş.içi bi avantajıda olması gerek dıe düşünüyorum.
120-130-140 km hız için ideal oluyor, 6. vites.
Motor kafa ütülemiyor ve daha az yakıyor 5'e göre.
**Ama ilginç geldi tespitiniz, 90km hızla giderken 6ya atmak dediğiniz gibi pek makul gelmiyor zaten, güçten iyice düşeceği için çok yakabilir.
Düşük hızlarda 6.vites denemediğim için net konuşamıyorum ama.
Ben 6. vites ekonomi yaptırıyor diyorlar ya o yüzden dedim 6. vitesin ekonomiyle alakası yok diye. 130-140 la giderken tamam sadece 5 vitesliye göre ekonomik oluyor. Motor bağırmıyor içerisi sessiz oluyor ama ülkemizde ben pekde sürekli 6. vites 130 ve üzeri hızlarda gidilecek yol göremiyorum. Otobana çıkıyorum 10 dk bir rampa çıkıyor araç yığılmaya başlıyor 5 e alıyorum.., ya önüne kamyon geliyor ya seni sıkıştıran 5.20ler a6 lar e serisi mercedesler oluyor.. Ekonomi istiyorsan 5. vites 90 Km. orta şeritten devam edeceksin..
Benim şu zamana kadarki tecrübemle, Ş.içinde vitesten ziyade düşük devirde yüksek torku ve yüksek gücü veren motorun az yaktığını algıladım.
Motor verimli sıcaklığa ulaştığında.
1500rpmde max torkunu veren yeni 95BG multijet, bu 3 motor içinde, ş.içinde en ekonomik olanıdır gibime geliyor.
90km hızla gitmek için 6. vitese atarsanız kafadan zarardasınız demektir. (yolun durumu önemli)
Eğer iniş aşağı 90 diyorsanız atın 6 ya gitsinDüz yol ise 90km hız 6.vites yakıt sarfiyatı demektir.
120-130km hızlarda zaten mecbur kalarak 6.vitese geçiyorsunuz.
Aracın devri düşüyor ve buna istinaden sesi kısılıyor
Aslında hepimiz aynı şeyleri söylüyoruz
Devirli kullanmadıktan sonra isterse 10vites olsunÇok yakar agaa...
![]()
arkadaşlar halen sonuca ulaşamadımşehir içi az yakacak 75likmi 90lıkmı.arasında yakıt derken birisi 20 krş birisi 25 krş olursa tabiki önemki diyecem.veya arasında 1 lt oynayacaksa.oynamıyorsa eger 75 veya 90 fark etmeyecek.alcaksın bırısını gıtsın.ama satarkende herkes bız gıbı direk 6 viteslisi diyecek.ben 5 vites deyince geri dönecek.
Benim GP 2009 model 90hp ama 5 ileri. Vites oranları 75hp ile aynı gibi geldi bana sanki direk 75liğin şanzımanını koymuşlar gibi. manuel 5 ileri 90hp ile 75hp vites ve hız aynı olduğunda devirleride aynı oluyor. Oranlarına bakmak lazım viteslerin.
Konuya dönersek;
eğer ben şehiriçinde kullanıcam, uzunyolda da çıkacağım hız 100 olur, 90la giderim dersen 75hp daha ekonomik olur.
ama otobanda 120-130 ile giderim yolu görürsem yada yokuş aşağı 150 yaparım falan diyorsan 6 ileri 90hp tercih edilebilir.
Şehiriçi tüketimlerinde çok fark yok zaten 6 ileri ile 5 ilerinin. istanbul içinde 75hp ile 5.8 ile 6 arasında tüketiyordum. 90hp 6.4 gibi tüketiyor.
Buarada şehiriçini dediğim yeri geliyor e5 te 90km ile sabit gidiyorum, bu veri sonuçta şehirdışından farklı değil.
kolay gelsin
Fiat Punto 1.3 M.jet Dynamic Model 25.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 110411340
Aracı yakından gördüm.. temiz
bizde 2008 1.3 90hp lik linea vardi birinci vites acayip hantaldi.uce atincada roket gibi gidiyordu.uzun yolu guzeldi.memnunduk . su anda 1.3 doblo 5 vites ve 1.3 aveo 6 vites kullaniyorum kesinlikle 6. vitesi gerekli goruyorum.dobloya 6 ileri sanziman uydurmayi bile dusunuyorum.
80i geçmezsen uzun yolda 3.5 ortalama yakalayabiliyorsun 75likle... 90lık bence daha iyisini yakalayamaz..
Yapmayın arkadaşlar 90lık 6 ileri kullanan biri olarak kesinlikle tavsiyemdir, şuan yeni eve geldim yol bilgisayarında 5.8 yazıyo tüketim öyle 2000 devrin altında da kullanmam, rampalara gelince bursa dürdane rampasını bilen bilir uzun ve dik bi rampadır, abartısız 6. vitesle çıkıyorum evet yakıt tüketimi artabilir ama devrini kaybetmezsen aracın yığılma yapmaz, 5 ileri kullanmadım ama 6 ileri çok keyifli bi araç şiddetle tavsiye ederim bu arada gri renk 6 ileri punto var, sanruflu denk gelirmi bilmem biraz şans işibide şunu belirteyim 6 ilerinin baskı balata değişim masrafı 5 ileriye göre daha pahalıdır ...
6 vitese kötü demedik zaten. Seçme şansım olsa 6 ileri her zaman daha iyidir. Ama 6 ilerinin ekonomisi tartışılır. 5 ileriye göre yüksek hızlarda ekonomi sağlıyor hepsi bu. Yoksa 5. vitese kadar vites oranları aynı zaten.120 nin altına düşürmezsen yığılma yapmıyor zaten. Ben 6. vites 120 km ortalama hızla gittiğim yolda 5.4 ortalamayla geldim 900 km yolu. ama CC ile 5. vites 95 km 2200 devirde 4.1 ortalamayla geldim. 6 gereksiz benim için. Hızlı gitmeniz gerekir , yakıtı düşünmezsiniz içerde motor sesi istemiyorum ama 5 ileriye görede az yaksın diyorsan 6. vites çok rahat. ama olmazsa olmazda değil hani
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri