Ben de daha geçen ay Punto sattım Honda Civic HB aldım.
Puntonun ekspertiz bilgisini ilana tam olarak yazdım, ilana aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım. Alıcısı geldi Ekspertize soktu dediklerim aynen çıktı arabayı aldı gitti. 4 parça boyası vardı.
Kaza Sorgulama mesajında sadece 1 kazası olan bir Civic baktırdım ben de Ekspertize soktum satıcısı "ben hiç baktırmadım arkadaşımdan böyle aldım" falan diyor şüpheli yani ve 2 parça değişen ile 4 parça boyası çıktı. Ön çamurluk değişirken vidalı sökülüyormuş ancak arka çamurluk galiba kesilerek değişiyormuş, orayı çıkma parça ile yapmışlar pek sağlıklı olmamış, Fiyat da kırmayınca satıcısı teşekkür ettim bıraktım.
Şuan aldığım aracın da Kaputu değişmiş ve bagaj kapağı lokal boyalı. Ancak ekspertizde Kaputun altında kalan yerde Podyede, iç kısımdaki saçlarda falan kesinlikle hiçbir işlem olmadığını belirttiler tamamen yüzeysel olduğu için ve yetkili serviste kayıtlı muntazam bir işçilik olduğu için aldım.
Yani sadece Kaza Sorgulama (artık muayene Kilometre kaydı da geliyor) ile alınmaz 50 TL'ye ekspertiz yapan yerler gayet detaylı anlatıyor oralara götürmek şart.
Gerisi hep fiyat kırmak için teferruat.
Boya ve değişen olayını çok abarttık çok kafaya taktık.
Hiç boya ve değişen olmayan araç sahipleri de neredeyse Sıfır araç fiyatına yakın para istiyor!
Yer imleri