Geçmiş olsun garantiniz var hocam bozuldukça yaptırın derim![]()
Arkadaşlar malum kış şartları dolayısıyle arabalar her zamankinden fazla yıpranıyo. Doğal olarak bi kaç badire bende yaşadım. Ayrıca aklıma takılan bi kaç soruda var.
1- 8 aylık araçta sigorta attı normal midir ?
2- 8 aylık araçta Antifirizin kalın hortumunun ek yerinde kelepçe kısmında antifiriz kaçırdı ve eksiltti. Kelepçe değişti bu arızayı yapması normal midir ?
3- 8 aylık araçta yolcu kısmı ağırlık sensörü eli kulağında bozuldu bozulacak normal midir ? Göstergede kırmızı ışık yanıyor her zaman ki dıtt sesi yok....
Bu araçlar bu kadar çabuk mu dökülüyo yoksa tamamen tesadüf mü ? Araçtan bi tık soğudum soğucam gibi....
Dışardan bakınca azgın çaki gibi duruyo içerde pamuk prenses nedir çözemiyorum bu aracı.![]()
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
bu tip ufak tefek sorunlar her markada mercedeste bile oluyor. sonuçta aracamız binlerce parçadan oluşan mekanik yığını. şikayetvar sitesine girerseniz bütün araçlarda saçma sapan sorunlar çıktığını göreceksiniz. Fiat ın Türkiyede sattığı araç sayısına göre orantılarsanız en az şikayetin fiattan geldiğini göreceksiniz. Çoğunluk her zamanki gibi iğrenç arabalar yapan renaulttadır
Benim arabam 1 yıllıkken, radyatör su hortumunun kelepçesi, sizde olduğu gibi sorun çıkartmıştı. Hem kelepçe hem de radyatör suyu yenilendi ve eksiği tamamlandı. 2 yıllıkken yani geçtiğimiz haftalarda arabamın kabin içi göğüs tarafından tıkırtılar duyulduğunu fark ettim. Ayrıca motor tarafından da kayış sesine benzer ses geliyordu. Servise götürdüm. Kabin içinde ses kalmadı. Ama motordaki sesi servisteyken yapmadığından dolayı çözüm de bulunamadı. Tekrar ses yaparsa, serviste tespit yaptıracağım eminim ki sorunum çözülecek.
Sonuç:
Hem teknolojik hem de mekanik ürünlerin şans işi olduğunu düşünürüm ben hep. Sizin aracınızda bu sorunlar oluşmuş olabilir. Bir başkasının aracı ise yıllarca sorun çıkarmamış olabilir. Kullanılan şehir, yol ve iklim şartları, kullanıcının kullanım tarzı vs.ye göre de değişkenlik gösterir. Hiçbir markada sorunsuz araba yoktur.
Siz kafanıza takmayın, arabanızın keyfini çıkartın![]()
Yolcu koltuğundaki emniyet kemeri ikaz muhabbeti bende de sapıttı,götürdüm gösterdim koltuk süngeri siparişi verdi bi hafta sonra gidip değiştirttim garantiden ve sorun kalmadı.Öbürleride ufak tefek şeyler..
benim aracımda da da antifirizin kelepçeleri gevşedi ve antifirz kaçırdı. Mantık olarak neden ve nasıl olduğunu kimse çözemesede servis çok doğla karşıladı ve hemen kelepçeleri değiştirip, antifrizi mide tamamladı. ..
antifiriz konusuna açıklık getirecek bilgili arkadaşlardan mesaj bekliyorum. Acaba bu kelepçe gevşeme olayı her marka için söz konusu mu?
Konu biancoangelo tarafından (03/01/2013 Saat 01:21 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri