Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Sonradan taktırılan xenonlar neden göz alıyor?

utku yünsel
    anamurmuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BG 6217
    Edilen teşekkür: 58

Standart Sonradan taktırılan xenonlar neden göz alıyor?

arkadaşlar bu xenon arabanın orjinalinde olduğunda neden karşıdan gelenin gözünü pek almıyor ve görüntü açısından da hoş bi görüntü oluşturuyor da sonradan taktırılan xenonlar hem göz alıyor hemde orjinal olan arabalarınki gibi güzel görünmüyor bunun nedeni ne olabilir? (orjinal arabalara örnek olarak volvo,bmw,mercedes gibi arabaların xenonları dışarıdan çok güzel görünüyor ve göz almıyor)
    'Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür.
    Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"

bora aksoy
    İl Başkanı (Tekirdağ) jakopsVE207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    59VE207
    Edilen teşekkür: 7

yüksek ihtimalle hepsi mercekli diye

beytullah kılıçay
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. beytullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    06 BK 3270
    Edilen teşekkür: 27

çünkü sonradan taktırılan xenonların çoğunda mercek yok o yüzden göz alıyor farlar.

ABK
    Ziyaretçi ABK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevap açık ve net "Merceksiz" yada "Uygun olmayan mercek ile" kullanıldıkları için, insanı kör eden bir yapıları var. Ben kazaya bile sebebiyet verebileceğini düşünüyorum çoğu zaman.

Eğitim şart..

Burak K
    burYq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Plaka
    DG
    Edilen teşekkür: 49

Olay mercekte bitiyor. Forumdan Hutne'nin aracına bakabilirsiniz.

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Uygunsuz xenon ve ayarsız farla yola çıkanlara çok güzel hisler besliyorum.
    Bende ışığa karşı şiddetli hassasiyet var. Benden daha kötü olan insanlara kaza da yaptırabilirler.
    biz gp'yi çok sevdik

utku yünsel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BG 6217

tamam göz alma olayı mercekle alakalı anlaşıldıama güzel görünme olayıda mı mercekle sağlanıyor?

utku yünsel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BG 6217

Alıntı burYq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olay mercekte bitiyor. Forumdan Hutne'nin aracına bakabilirsiniz.
    garajına baktım ama ışıklar açık fotosu olmadığından bişey anlaşılamıyor.

beytullah kılıçay
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. beytullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    06 BK 3270

o da aynı şekilde mercekle alakalı ışığın mercek içinde düzgün bir şekilde dağılmasıyla görünüm ilgi çekici ve güzel oluyor.

beytullah kılıçay
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    06 BK 3270

bence bir mercekli xenon ile merceksiz xenonun u olan aracı inceleyebilirsin daha açıklayıcı olur senin adına

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Şuana kadar hiç uyaran olmadı, en azından 1 kere bile selektör yapmadılar aracıma. Sanırım angel eye'ların içine taktığım için. Rahatsızlık veriyorsam da özür dilerim Güzel bir far ayarıyla ışık aşağı indirilince de sorun olmuyor diye duymuştum ama ne kadar doğru acaba...

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Ama gerçekten mercek şart.
    Mercekli vs. merceksiz...

13. Bu mesajı için 2 kişi BaranSelo'ye teşekkür etti:

Burak K
    burYq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Plaka
    DG
    Edilen teşekkür: 49

Alıntı anamurmuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    garajına baktım ama ışıklar açık fotosu olmadığından bişey anlaşılamıyor.
    profilinden açtığı konulara bakarsanız video çekmişti diye hatırlıyorum ya da aynı merceğe sahip araçların videosunu eklemişti.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

-mercek şart değil merceksiz orjinal xenona sahip bir çok araç var örneğin makyaj öncesi corolla

-esas olan optik tasarım, kısıtlı ışık gücüne sahip halojen ampule göre tasarlanmış reflektöre kat ve kat fazla ışık üreten ayrıca optik hesaplamaları uygun olmayan ampul takıldığında ışık dağılıyor.

-ayrıca orjinal sistemlerde otomatik far yükseklik ayarı(düğmeye basarak değil aracın anlık eğimine göre otomatik ayar) ve çoğunda far yıkama bulunur bunlarda destekleyici olarak çalışıyor.

görüntü olayında ise 2 unsur var 1.si ışık rengi, orjinal xenon 4300Kdır optimum aydınlatma sunar, merceğin kalitesi ve tasarımıyla bu renk biraz daha farklı görünebilir. İnsanlar bilinçlendikçe çakma xenonlardada 4300K çıkmaya başladı ancak çoğu 8000K 6000K (arttıkça mavileşiyor) mor takanlar bile vardı
    2.side merceğin bunu yansıtması.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

17. Bu mesajı için 2 kişi OzzY'ye teşekkür etti:

utku yünsel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BG 6217

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -mercek şart değil merceksiz orjinal xenona sahip bir çok araç var örneğin makyaj öncesi corolla

-esas olan optik tasarım, kısıtlı ışık gücüne sahip halojen ampule göre tasarlanmış reflektöre kat ve kat fazla ışık üreten ayrıca optik hesaplamaları uygun olmayan ampul takıldığında ışık dağılıyor.

-ayrıca orjinal sistemlerde otomatik far yükseklik ayarı(düğmeye basarak değil aracın anlık eğimine göre otomatik ayar) ve çoğunda far yıkama bulunur bunlarda destekleyici olarak çalışıyor.

görüntü olayında ise 2 unsur var 1.si ışık rengi, orjinal xenon 4300Kdır optimum aydınlatma sunar, merceğin kalitesi ve tasarımıyla bu renk biraz daha farklı görünebilir. İnsanlar bilinçlendikçe çakma xenonlardada 4300K çıkmaya başladı ancak çoğu 8000K 6000K (arttıkça mavileşiyor) mor takanlar bile vardı
    2.side merceğin bunu yansıtması.
    anladım.peki bu mercek olayı için farı değiştirmem mi gerekiyor?ve bu çakma olmayan 4300k xenon bulabileceğim yerler neresidir,benim bu konuda bilgim sıfır olduğu için adamlar bana çakmasını satsa anlamam yani

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

anladım.peki bu mercek olayı için farı değiştirmem mi gerekiyor?ve bu çakma olmayan 4300k xenon bulabileceğim yerler neresidir,benim bu konuda bilgim sıfır olduğu için adamlar bana çakmasını satsa anlamam yani
    far değişimi şart değil, reflektörün içine çıkma mercek monte ediliyor. Tabii bu modifiyeden sonra muayeneden kalıyor araç çıkma far alıp ona işlem yapmak/yaptırmak en güzeli.

şuanki farına ne takarsan tak çakma olur rengi 4300K olsada anlattığım reflektör tasarımından dolayı göz alacak, saçma sapan yerleri aydınlatacak.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

utku yünsel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BG 6217

far değişimi şart değil, reflektörün içine çıkma mercek monte ediliyor. Tabii bu modifiyeden sonra muayeneden kalıyor araç çıkma far alıp ona işlem yapmak/yaptırmak en güzeli.

şuanki farına ne takarsan tak çakma olur rengi 4300K olsada anlattığım reflektör tasarımından dolayı göz alacak, saçma sapan yerleri aydınlatacak.
    anladım ozaman halojene devamçok teşekkür ederim bilgiler için

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

anladım ozaman halojene devamçok teşekkür ederim bilgiler için
    rica ederim, eğer amacın aydınlatma performansını arttırmaksa phlilips extreme vision veya osram breaker plus takabilirsin. yine sarı yanar(çok az daha beyaz) ancak performans epey fark eder.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

utku yünsel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 BG 6217

rica ederim, eğer amacın aydınlatma performansını arttırmaksa phlilips extreme vision veya osram breaker plus takabilirsin. yine sarı yanar(çok az daha beyaz) ancak performans epey fark eder.
    genelde şehir içinde kullandığım için Ankara da pek karanlık yol olmuyor onun için önceliğim insanları rahatsız etmeden ve fazla maddi yük olmadan beyaz görüntü elde etmek ama pek mümkün olmayacak gibi görünüyor

Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arkadaşlar çoğu şeyi anlatmışlar zaten ama bende bilgi kırıntılarımı paylaşayım.

başka bir başlıkta şöyle bir mesajım olmuştu, uzun uzadıya konuyu anlatmıştım

ilgili mesaj: https://forum.grandepuntotr.com/753614-post20.html

başka bir örnek vereyim,

bu el fenerini hatırlayan varsa ampül kısmını çevirerek ışığın tam ortada veya dışa doğru geniş bir halka halinde aydınlatmasını sağlayabiliyorduk.

sonradan takılan xenon kitlerdeki problemde buradan kaynaklanıyor. mevcut farlar halojen ampülün akkor teli referans alınarak bilgisayar ortamında milimetrik olarak hazırlanıyor, o tel 1 mm sağda veya solda olsa ışıkta ciddi sapmalar meydana geliyor. xenon ampüller yapısal olarak halojen ampüllerden faklı olduğundan "dağı taşı aydınlatma" denilen olay meydana geliyor.

bütün farlar mercekli olacak diye bir kaide yok ayrıca, bazı markalar bazı modellerinde (benim hatırladıklarım; toyota corolla, önceki kasa honda civic, 2 kasa öncesi e serisi mercedes ve volvo s40) merceksiz farda xenon kit ile araçlarını satışa sundular. burada dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı bu merceksiz farların dizaynı xenona göre yapılması, yani nasıl farın içindeki kesitler halojen için özel dizayn edilmişse xenon ampüle görede reflektör dizaynı yapılmıştır.

neden bu kadar zahmete girilmiş mercek yapılsa diyenler içinde, mercekli farlardaki ampüller (d2s ampül) 3200 lümen (aydınlatma gücü) e sahip olduğundan bu sistemlerin otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sistemi ile desteklenmesi gerekmekte. merceksiz fabrikasyon xenonlar daha düşük lümene sahip olduğundan (otomotiv firmalarıda sinekten yağ çıkarmaya bayıldığı için) ekstra masrafları kısabiliyorlar.

neyseki yeni ampül tipleri üretiliyor xenonlarda 2000 lümen gücüne sahip, mercekli ama otomatik far yükseklik ayarı ve yıkama tertibatına gerek kalmadan aydınlatma sistemi olarak standart veya opsiyon olarak donım tablolarında yer alacaktır. (kaynak geceucusu)

bu arada merak edenler için standart halojen ampüllerin (yanılmıyorsam) 1400-1500 civarı lümene sahip olduğunu söyleyeyim.

konuyu fazla dağıttım sanki

son olarakta bi-xenon projemin başlığını paylaşayım https://forum.grandepuntotr.com/modi...-bi-xenon.html

Sayfa 1/2 12 SonSon