Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon
81 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Dikkat edilmesi gereken araçlar ve araç sorgulamaları...

Güneş Doğar
    GUNES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 129

aslında bu ülkedeki galericilere alım-satım siteleri iyi bir darbe vurmuştu ama adamalar çabuk uyandı oraları da ele geçirdiler...son yıllarda sıfır satanlar da 2. el pazarı açtılar..takasta yedikleri araçları satıyorlar...onlar da tam ölücü...satarken de çok rahatlar...bu 2. el olayı sanırım kanayan yara....mutlaka bi yerlerde inceldiği yerden kopar...ser piyasa olmasa aslında kriterler belli olsa....o fiyat haricinde satılmasa...türkiye'de ortak bir havuz sistemi olsa...hayal tabi...bu arada DOD'un sayfasında online(sanal) ekspertiz var...aracın modelini falan yazıyorsun kilometresini yazıyorsun sana sanal bi fiyat çıkarıyor...çıkardıkları fiyatı aldım...yarın kapılarını çalcam bakalım ne diyecekelr arabama...

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Alıntı cihankardes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu dünyada kaybetmeyecek tek şey doğruluktur. Ne kadar doğru söylerseniz o kadar yücelirsiniz.
    katılıyorum!

eski arkadaşlar forumdan bilir, 2009 yılında pert kaydı bulunan dizel otomatik puntomu "Pert kaydı vardır" başlıklı ilanla iki (2) günde satıverdim.

Bana itmişlerdi, o zaman yol yordam bilmiyordum. Ben açık açık yazdım, adamın biri gelip kızına aldı. "Bir sene buna binsin, öğrensin, seneye biz de değiştiririz" dedi, bastı parayı aldı arabayı (değerinde!)

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bazı alıcılarında ustaları uyanık oluyor. benim eski puntoyu almak için gelen bir arkadaş yanında boyacısını filan getirmişti. bende söyledim sağ çamurluk değişik başka hiç bir şey yok diye. adam iki saat aradı en son abi arka tampon boyalı galiba dedi. alıcı arkadaşta bak arka tampon boyalıymış dedi. bende; gidelim makinaya sokalım arka tampon boyalıysa arabayı bedava verecem ama boyasızsa usta bana 1.000 lira verecek dedim. usta tamam gidelim dedi. ben bindim çalıştırdım arabayı gelin dedim poyraza gidiyoruz. abiler sonra caydı arka tamponda boya olsa ne olur filana geldi muhabbet. bende 1 lira indirim yapmadım malımı kötülediniz dedim neticede aldılar arabayı..
    o değilde ciddimiydin? makina tamponu ölçmez ki
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

emre aktan
    emreaktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 47

klimasız ve sağ arkadan darbeli bi 2005 hyundai accentte 15000 tl verdim geçen sene bana söylenilen sadece arka sağda çizikten boya var diye 57000 de sonradan arabada çıkmayan kalmadı mersinde taksiymiş nerede servis görmüş belli değil 17 plakayla aratıyorum 2009 da 109000 de bakıma girmiş ben aldım 58000 de muayeneye girdi neyse dedim araba da eksoz değerleri 0 araç değerinde ama direksiyon ve kapı döşemeleri acayip yıpranmiştı neyse pazara çıkardım falan bi subay geldi kademeci imiş yola çıktık işte direksiyonu çok yıpranmiş devir saati oynuyomuş devriyaj şöylemiş falan bir sürü mıy mıy 13 000 anlaştım adamla notere gittim parami saydı hanım geldi eeee dedi adam istepnenin kriko kolu yokmuş 50 tl keselim trafik sigortasından kalan 40 tl yi bana kalsın baktım iş çingene pazarlığına döndü hanım atladı hemen al paranı hadi güle güle kardeşim dedi noteride iptal etti hanım iyide oldu 14000e verdim 2 gün sonra ilk arabam filan diye yedik ama millet cin olmuş konoşa konuşa işliyolar insana sonunda gidip fiattan puntomu aldım neyi var neyi yok sayarım şimdi rahat rahat ha çanakkale CAN OTO dan aldım aracıda adam oto pazarında gördü kafasını çevirip gülüyo bide bıyık altından ne diyim herkez hak ettiğini bulsun helalde olmasın param ....

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o değilde ciddimiydin? makina tamponu ölçmez ki
    ciddiydim gayet ister ölçer ister ölçmez maksat uyanıklık yapanı bozup atmak
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

6. Bu mesajı için 2 kişi SteinGP'ye teşekkür etti:

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Dikkat edin araç sahibinden yazıyor,arıyorsun galerici çıkıyor..iyicine dümenci olmuş bu galericiler..

Ziyaretci032
    Ziyaretçi Ziyaretci032 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

https://forum.grandepuntotr.com/gene...u-sayfasi.html

bu başlıkları birleştirebiliriz, hem soranlar, hem bilgi paylaşanlar aynı noktada buluşabilir.

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

1 kere arkadaşım için araba bakmaya gittik.(bende bilir kişi) adamın dükkanını bulduk kuaförmüş "eşimin arabası" diye bi güzel yutturdu.dükkanında oturuyoruz kahveler çaylar havada uçuşuyo.Alın dedi tur atın bakın.Aldım arabayı bir tur attım baktım motorda sıkıntı yok gibi ordan burdan ses gelmiyo.İyi dedik götürelim kaportasına baktıralım dediğin gibi bişey çıkmazsa alıyoruz.Adam başladı abi bugün çok yoğunum yarın bakalım demeye.Kıllandım ama ha bugün ha yarın diye ses etmedim.500TL de kapora bıraktık.Çakal herif dükkan kartını verdi arkasınada 500tl kapora aldım diye yazdı imzaladı.Ertesi gün öğreniyoruz ki araba pert Paramızı zar zor 1 haftada geri almıştık.Tabi banada iyi bir ders oldu çok yakınım bile olsa araba işlerine karışmıyorum

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 kere arkadaşım için araba bakmaya gittik.(bende bilir kişi) adamın dükkanını bulduk kuaförmüş "eşimin arabası" diye bi güzel yutturdu.dükkanında oturuyoruz kahveler çaylar havada uçuşuyo.Alın dedi tur atın bakın.Aldım arabayı bir tur attım baktım motorda sıkıntı yok gibi ordan burdan ses gelmiyo.İyi dedik götürelim kaportasına baktıralım dediğin gibi bişey çıkmazsa alıyoruz.Adam başladı abi bugün çok yoğunum yarın bakalım demeye.Kıllandım ama ha bugün ha yarın diye ses etmedim.500TL de kapora bıraktık.Çakal herif dükkan kartını verdi arkasınada 500tl kapora aldım diye yazdı imzaladı.Ertesi gün öğreniyoruz ki araba pert Paramızı zar zor 1 haftada geri almıştık.Tabi banada iyi bir ders oldu çok yakınım bile olsa araba işlerine karışmıyorum
    Hocam araba opel corsa D mi yoksa? Bahçeşehirde? Aynı olay benimde başıma geldide

emrah ....
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam araba opel corsa D mi yoksa? Bahçeşehirde? Aynı olay benimde başıma geldide
    yok 2001 model bir clio rta ydı.Adamı araştırınca eşinin kuaför dükkanını paravan yaparak pert araçları alıp yaptırıp bizim gibi saflara satmaya çalıştığını öğrendim.Yeri libadiyede

Güneş Doğar
    GUNES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 129

hocam ne yapmışsın sen de kapora falan...aman deyim...notere gidilir devir yapılır sonra para orada (noterden çıkmadan) sayılır adamın avucuna..sonra kapının önünde arabaya binilir gidilir...aman ortalık ''çakal'' dolu...

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bu pert olayları çıktı çıkalı bende baya tırsar oldum..

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

ilanlarda boyalı parça sayısı sabit değilse kesinlikle söylenenin çok üstünde çıkıyor
    örn 2-3 parça boyalı diyor adam bi gidiyon 2 parça değişen 4 parça boya bahanede hazır ben alırken böyle bilerek aldım aaa öyle miymiş vs vs nedense boyanan parçalarda hep çizikten değişen parçalar ise yetkili servislerin kaportada tamirat yapmayıp değişim yapmasından

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

salih zengin
    sarich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 11

boyasız 2.el bi araç etrafımda yok benim tanıdığım insanlarda araba sıfır gibi döşeme ambalajlarını 2-3 yıl cıkarmadan kullanır senede 5-10 bin km yapar falan ufak tefekte olsa var boyası...ama satılırken boyanın ufağı tefeği olmuyor boyanan parça sayısına bakılıyor

2.elde boya bi kriter değil bence

araba boydan boya cizik ufak göcukler falan vs adam boyasız diyor araca,boyatsan 8 parca boya olacak adam senin arabanda boya var benimkinde yok diyor napsın oda haklı bi yandan
    hem araçlar satışa cıkmadan öncede rütuş boyası uygulanabiliyor daha sıfırken,
    ben 2-3 kere galeriye takas yapmak için gittim aracıma baktılar biri değişen yok 4 boyalı dedi biri değişen var 2 parca vs vs kesinlikle hiç biri birbirini tutmadı gerceğide tutmadı....

o yüzden 2.el araç alırken en önemlisi aracın bakımlarını incelemeniz zaten bakım periyodlarından ve neler yapıldığından aracın karakteri belli olur,

kmsi bakımı gibi geçmişi karanlık araçlardan kesinlikle uzak durun...
    2.el araç alırken önce
    1-servis kayıtlarından km orjinalliği ve bakımları tammı neler yapılmış ?
    2-kaportada değişen olup olmadığı
    3-boya...

satıcının aracı satarken size anlattıkları ve söyledikleri hiç önemli değil siz onu dinlermiş gibi yapın bu kontrolleri mutlaka yaptırın hiç kimse aracım kötü demez satarken pert araç bile alsanız eskiyen parçalarıda yenilendi falan diye sıfır gibi anlatır.

murat sen
    multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Artvin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 10

malum siteye türkiye de tek yazınca 225 tane araç ilanı çıkıyor bu arada

Can Aşan
    can-asan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 314

Alıntı multispace Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malum siteye türkiye de tek yazınca 225 tane araç ilanı çıkıyor bu arada
    baktım oraya neler neler var

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

Fiat Punto Grande 1.4 T-jet Sport 2008 Model 23.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 57264804

bu ilandaki araba küllüyen pert bide hiç değişeni yok yazmış , araç önden yemiş denge mili bile kaymış ama en pahalıyada o satıyor , millet çakal olmuş yemin ediyorum

emrah ....
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Hirsiz cok piyasada yersen hesabi. Bi de yeni moda cikmis boyasiz ama arac komple boya istiyor.tjeti almadan once gittim bi arabaya baktim adam boyasiz diyor hakli boyasiz,boya kalmamis.heryeri cizik icinde.bide akli sira kendisi rutus yapmis kisaca kaportanin antony queen.Ya bi kop git demistim.tjeti alirken sahibi sagolsun hakan ne dediyse ekspertizde cikmisti.

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hirsiz cok piyasada yersen hesabi. Bi de yeni moda cikmis boyasiz ama arac komple boya istiyor.tjeti almadan once gittim bi arabaya baktim adam boyasiz diyor hakli boyasiz,boya kalmamis.heryeri cizik icinde.bide akli sira kendisi rutus yapmis kisaca kaportanin antony queen.ya bi kop git demistim.tjeti alirken sahibi sagolsun hakan ne dediyse ekspertizde cikmisti.

Gt-n7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

erk ııııı
    motor delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 152

İmzamdada var eşe dosta gidecek aracımı satıyorum sadece aynasında 2cm çizik var okaadar plaka açık boya yok vs 31.500 e bırakırım siteden alacak kişiye aracımı..

Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon