2006 model kangoo aracımı iki hafta önce sattım. Aldığım günden itibaren hep Opetten eurodizel yakıt aldım ve hiçbir sorunum olmadı. Şubeden şubeye de farkedebiliyor bazen beyler...
2006 model kangoo aracımı iki hafta önce sattım. Aldığım günden itibaren hep Opetten eurodizel yakıt aldım ve hiçbir sorunum olmadı. Şubeden şubeye de farkedebiliyor bazen beyler...
Aslında geçen gün ben de aracıma carbon clean yaptırdım ve yakıt ile ilgili
konuşurken servis de banaOpet kullanmayın şeklinde bir öneride bulunda.
FIAT mühendisleri dizel için PO tavsiye ediyormuş. Fabrikadan servislere bu bilgi veriliyormuş.
En düz motorin OPET miş. Bakım vs. için giden taksiciler de OPET i beğenmiyormuş.
PO ya da Total kullanın diyorlar. Ben de artık opet den almayacağım...
Bu devirde her şey para. PO basar parayı istediği gibi konuşturur mühendisleri. 3 sene önce 500m ilerimdeki PO kaçak mazot nedeni ile kapatıldı. Bence bu durumlarda binici arabasının performansını göz önünde bulundurarak tatmin olduğu yerden almalı diye düşünüyorum ve tekrar söylüyorum 6 senedir Kangoo 1.5dCi aracıma Opet'ten Eurodizel aldım. Bakımlarını bile doğru düzgün yapmamama rağmen alacak olan kişi motor ustasına götürdüğünde ''Harika bir motor, hiç bir sorunu yok.'' dedi usta. Sanırım Opet'ten Opet'e fark ediyor yakıt kalitesi...
bende opet ile başladım ama şimdi shell deyim mazotta bence en iyi shell
shell gtl hakkında düşünceleriniz nedir? farkı vermeye değer buluyor musunuz?
sorun bayiden diye düşünüyorum...
Keyif BMW'Dir...
shell 3.94
opet 3.78
ayrıca ben aldıkça bonus veriyorlar,öğrenci işi![]()
Konu aykut_1914 tarafından (25/05/2012 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir.
Aracı ilk aldığımda hemen Totalden doldurdum ve bir seneyi geçti devam ediyorum...abimdede fiorino var ve opet ten niye almıyorsun? diye bana fırça atıyordu ama bu fikrimi değiştirmedi.Yakıt güvencesi vs.vs. bu gibi tehditvari zorunlu yakıt satma stratejilerini (fiat-opet işbirliği) en başından beri hiç sevmemiş, hoşlanmamıştım.Totalden gayet memnunum (aracı tüketimini fazla bastığımızdan düşüremiyoruz amaçekiş olarak çok tatminkar )bir kere (zorunlu) Bp den aliyim dedim araç gitmedi resmen, ama istasyondan istasyona fark olabileceğini gözardı etmedim tabii ama bu o anlık aldığım Bp içindi...opet için değil
1.5 senedir opetten alıyordum benzini. Araba titreme yapıyordu.
Şimdi Ataşehir fuulden benzini alıyorum ,Umarım pişman etmez beni.Bu arada araçtaki titremede geçti.
Geçenlerde okumuştum full benzin istasyonları genel merkeze bağlı, diğer firma istasyonları gibi bayiilik ile çalışmıyor. İşin içine bayiilik giriyorsa benzine ,mazota katkı daha olayı olabiliyor.
7 aylık Evo 1.3 Multijet'ime önce Opet'ten sonra da PO'dan yakıt almaya başladım. Şimdi Total'e döndüm. Opet'e göre PO ve Total'deki fark yakıt tüketiminin düşmesi oldu. Ancak sanki çekiş olarak PO, Total'den iyi gibi ama nedense Total'den almaya devam ediyorum içsel olarak. Ancak Total'in bayiklerimden değil kendi işlettiği istasyondan alıyorum. Bu nokta önemli sanırım. Ankara'da bulunan arkadaşlar Beşevler - Tandoğan arasındaki Dögol caddesindeki Total artık merkezden yönetilmekte ve kendi işletmesi olup, yakıtınızı oradaki Total'den almanızı tavsiye ederim.
bir istasyonun bayii mi yoksa merkezi mi olduğunu nasıl anlarız?
Ben 1 Saat önce son kez opetten aldım yakıtı, Birebir yakıttan dolayı Sorun yasamadım ama aracın çekişinden memnun olmadığım için denemek amaçlı shell'e geçmeyi düşünüyorum Bir sonraki yakıt alımını shell den yapacam farkları sizlerle paylasırım burada![]()
arkadaşlar kalitei firma yok kaliteli bayi var.
5 aydır yakıt aldığım yakacık opetten son aldığım benzin çok kötü çıktı.araç bağırmaya başladı 6,7 ortalama 8-9 arası değere çıktı.
arkadaşımın tavsiyesi ile bende FB tesislerinin yanındaki opetten aldım.ve süper çıktı ort.tüketim düştü araç sessizleşti.yakııtı bozan hile
1 yıldır evo sahibiyim,mazot olarak shell opet ve total kullandım.ben ikinci aydan sonra bıraktım opetidiğer ikiside çok güzel bence ama total daha ii gibi.son 2 depomu total den fulledim,araç daha sessiz çalışıyor.po denemedim yakında onuda denerim ama
garanti maranti boş arkadaşlar,yakıt fişlerinizi saklayın yeter.her firma sıkıntı anında istasyon sahibine ödetiyor masrafı.arkadaşımın kuzeni shell de denetim elemanı.sürekli ani kontroller yapmaya istasyonları geziyor adam.kıyı köşe bilinmeyen yerlerden almayın yakıtı yeter...kazasız günler...
Uzun yıllar İstanbulda akaryakıt dağıtımı yapan bir taksici ile tanışmıştım. marka'nın hiçbir önemi olmadığını, öenmli olanın dürüs istasyon olduğunu, İstanbul'un avrupa yakasında hilesiz iş yapan iki yer olduğunu söylemişti. Bunlardan biri Shell, biri de BP istasyonuydu.
Durum halen bu kadar vahimse bende opet'i bırakığ taksici abimizin söylediği bp'ye gideyim bari...
slm arkadaşlar ben de gazımı opet ten alıyorum aracım geçen hafta hep silkeleme yaptı servise götürdüm boğaz dolmuş tıkanmış dediler ve boğazı yakıt kanallarını temizlediler aracım gerçek çekiş konusunda çook güzeldiii opet ve fuulden yakıt alınmazz
totalden yakıt alsak mesela hangisini kullanmamız daha iyidir exlesium vardı sanırım dimi dizel olarak bide istanbul sisli bölgesinde totalin kendi isletmesi olan biryer biliyormusunuz?
BP az yakar, Shell cok kacar![]()
Oz Büyücüsü
Arkadaşlar hep söylüyorum totalden alın vazgeçemiceksiniz.Aracın motoru bariz şekilde daha sessiz çalışmaya başladı.Çok rahatlattı motoru.Opet ve shell kullanırken parçalıyodu kendini.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri