Hayırlı uğurlu olsungüle güle kazasız belasız kullanmanız Niyazıyla...
daha önce multijet active evom vardı ancak otomatik vites ihtiyacından fire lounge duologic aracımı bugün teslim aldım. ortalama bir trafikte 50 km civarı yaptım. duologicide fire motoruda inanın daha ilk kullanışım alırken bile denemedim. ama evet biraz hantal kalsada gaza yüklendiğinizde biraz telafi etmekte ancak ortalama 6.2 benzin tüketimi bence gayet tatminkarki daha motor 50 kmde duologic keyfi cok güzel ancak eko modu biraz sıkıntılı. stop start ise bence hızlı devreye girip cıkmakta sadace yokusta vitesten calıstırılmalı. blue me den hands konusmak ses kalitesi çok iyi. cruise control ise basit ve kullanışlı. bence evomdan süspansiyonları daha iyi geldi en ufak lakırtı tıkırtı yoktu. bence benzin fiyatları biraz makul olsa inanın dizeli çok aratmaz ve benzinli oomatik bir aracı kullanmanın keyfide gercekten baskaymış. ses ve sarsıntı daha az kesin. eğer başka bilmem dikkat etmem gerken birşey var ise tecrübeli kullanıcılarından yardımlarını beklerim.
Hayırlı uğurlu olsungüle güle kazasız belasız kullanmanız Niyazıyla...
Özgürlüğün Yolunu Aç...
Güle güle kullanın
Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active
bende geçen eylül ayında 1.4 fire dualogic aldım. uzun yola da gittim şehir içinde de sürdüm. gerçekten ortalama tüketimi çok tatminkar. tabi aracını sakin kullanmayı tercih edenler için. ben de çok memnunum. cc alamadım. o zaman bütçem müsait değildi. uzun yolda çok iyi oluyor ama ne yapalım sağlık olsun
eger otomatık benzinli arac 6.2 ort yakıyorsa dizel almak ahmaklıktır. çok iyi yakıt tuketımı varmıs dizelin gürültüsü ve masrafı bi yere kalsın. bendede 1.4 multiair var sehır ıcınde ılk aldıgımda 7 litreydi sonradan anlık tuketımıne bakıyorum 1 . ve 2 .viteslerde 10 -15 litre gösterıyor 3 ve 4. viteslerde dusuk devirlerde 6 civarına iniyor acaba neden boyle oldu bende bılmıyorum .
yanlış bilgi vermek istemem ben kullanırken çok çok dikkatli gittim rotamda atışalanından forum bayrampaşa ordan mecidiyeköy okan üniversitesi ordan merkezinden geçerek fatihe döndüm. ama banada makul geldi heleki biraz rodajdan sonra düşerse tadından yenmez ama bence 7yi rahat bulacaktır.
Hayırlısı olsun..
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanın...
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
1.4 fire dualogic kendi halinde sakin kullanmak isteyenler için birebir ve insanı yormayan bir araç fiyat en makul otomatik araba muadiliyle arada en az 3.000 tl fark var yakıta gelince en yoğun tarfikte kullanıyorum 7,5 lt yakıyor (10 km yolu 45 dakikada gidebiliyoruz) daha önce corsa ve palio kullandım onlar ortalama 8,5 lt yakıyordu.aynı yolu lpg li rezzo kullanan arkadaşım son zamla 0,29 krş yakıyor bende 0,36 krş yakıyorum ayda aramızda 60 tl fark eder lpg riski, kapalı alana girememesi hele kışın(ankarada) önemli bu aracın dizeli ile farkı 7.000 tl fark var yani yakıtın parasını peşin veriyorsun test ettim bu kadar sessiz de değil ayrıca 2.elde değeri falan diyorlarda hiç 100.000 altında satılan dizel gördünüzmü posası çıkıyor masraf zamanı gelince satıyorlar zaten fiyat makası daralıyor maliye uyandı
Konu halers tarafından (04/10/2012 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla
hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın
Dualogic candır. Şu kadarını söyliyim 110 km hızla otobandan çok rahat 700 km yol yaparsınız (en az)
110 km'nin üstünde giderseniz hem yakıtınız artar hem de punto gibi b sınıfı bir aracı gereksiz yere yorarsınız hem de can güvenliği var bu işin ki en önemlisi...
Kısaca mantıklı bir sürüşle sizi güvenle her yere götürür. Allah kaza bela vermesin ...
Tavsiyem ise eco modda kullanmayın. Benim 2 yıllık tecrübem eco moda gerek yok bu tip bir araçta...
daha otobana cıkmadım ancak 110 km nin üstündede zatn söförü yorar sanırım devir yüksekliğinden ama kolcagada kolu dayadınmı zaten hız yapası gelmiyo insanın eco mod dediğiniz gibi tamamen düzlük trafiksiz ortamda olur çünkü hızlanması çok kötüleşiyor bu arada arkadakide iyi dileklerini bildiriyodur. teşekkür ederim tavsiyenize
hayırlı uğurlu olsun hocam..kazasız belasız sürüşler olsun...muhteşem, harika ötesi rakiplerine 5 basan bir tercih yapmışsınız...gerçekten piyasada böyle bir araç yok...sessiz yol tutuşu muhteşem...yakıtta cimri...kelimeler yetmiyor artık neler yazim bilemiyorum...
Dostum hayırlı uğurlu olsun.Aynı aracın skydome'lusunu ağustos ayından beri kullanıyorum inan böyle bir rahatlık ve huzur yok.
Aracı almaya karar verdiğinde bayide hiç skydome'lu bir araç yok muydu?Keşke olsaydı ve öyle bir araç alsaydın lounge donanımda inan müthiş bir keyif veriyor cam tavan.
Kazasız sürüşler dilerim.
saol teşekkür ederim. skydome konusunda aslında almak istemedim çünkü oturduğum yerde onu patlatmak isticek iki ayaklılardan çok var garajım falan olsaydı olabilirdi . bir de avea kampanyasından aldım faturanın eylülde kesilmesi gerekliydi renk bile secmedim sadece 10 gün iç döşeme için bekledim ama bu halde bile yeterince huzur veriyor.
Oncelikle hayirli olsun. Daha once bende 1.3 mj 2006 gp vardi. Su anda da 2012 model sizinkinden daha bos olani dualogic-start stop lu-esp-asr-hill holder dualogic 1.4 fire gp aldim. Aracim su anda 1500 kmde. Otomatik ciddi anlamda buyuk rahatlikmis. Ancak, duzgun bir asfaltta yani lastik sesi olmadiginda sizde motor sesini 110 km sabit hizda giderken fazla duydugunuzu hissediyormusunuz? Motorun sifir ve acilmamis olmamasia alakali olabilirmi bu durum?
Sent my iPhone using
yakıt tüketiminde şehir içi derken ne kastettiğimiz önemli. Vites olarak 3 ve 4. viteslerden aşağa düşmüyorsak fire motor çok az yakıyor. Ama altındaki viteslerde trafikte yakabiliyor. Ben kaç gündür kısa mesafe kullanıyorum aracı 13,5 ortalama var)) Ama normalde 4, lt ve 4,8 lt ortalama yaptım uzun yolda. Şehir içi ortalamam ise 7,5-8,5 arası oluyor. Bu da normal daha düşüğünü açık yolda tutturabiliyorum. Ama bu motor baya az yakıyor. viteste iyi. Lounge donanımla birlikte daha iyi olabilir keyfi.
Konu levan34 tarafından (19/11/2012 Saat 12:25 ) değiştirilmiştir.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri