Dualogic 2. El 2009 Model G.Punto 44000'binde aldığım araçtan biraz bahsedeyim.
Vites geçişi benim beklentimin üstünde konforlu, ama bir okadar beklentimin altında YAVAŞ. Bu yavaşlık yüzünden ani hareketlerden kaçınmayı öğrendim. Zamanla insan alışıyor.
Baskı Balata: ilk aldığımda yoğun trafik sonrası (kalkış yaparken) titreme yapıyordu. Bu baskı balatanın inceldiğini gösterir. Şu an 57000km 'de titreme artarak devam etti, ama hala gideri var, muhtemelen 60000 gibi baskı balatayı değiştireceğim. Kullanım şartlarınız (Yokuşlu yollarda kalkış yapmak, yamalarda dar alanlara park etmek gibi çabalar balata ömrünü azaltıyor.)
Yedek Parça:265TL
İşçilik:175TL
+Şanzıman Yağı:30-75TL
Triger: 5Yıl/120BIN km
Ben yaş yüzünden değiştireceğim, Malzeme:100TL
İşçilik 100TL 200TL masrafı var sanayide.
Yakıt Tüketimi:
Düz Yolda: Akan düz yolda 6.2lt altına inemedim E-5 te boş saatlerde.
Bol yokuşlu yollarda: Motor güçsüz ve hacmi küçük olduğu için yokuş çıkarken diğer araçlara nazaran daha çok yakıyor, bu da çok normal. O yüzden bol yokuşlu, kısa mesafe kullanıcıları için (yani ben) 10LT civarı yokması çok normal.
Ş.Dışı:
90'ı hiç geçmeden 100km kadar yol gittim, ortalamam 5,9'in altına düşmedi,
ben geri kalan 200kmlik yolu 100-110 arası gittim ortalama 6,3lt oldu.
Aynı yolu dönüşte 110-130 arası geldim, 7,3lt yaktı.
Yani şudur ki şanzıman tamamen ş.içi kullanımı için dizayn edildiği için, uzun yolda yüksek hızlarda ekonomiden eser kalmıyor.
Performans altında yakıt Denemesi:
1 gece 3 gibi , Temde 30kmlik yolu (2. Köprü-Yenibosna) dipgaz geldim, yenibosnada ekranda 9.5lt ortalama gözüküyordu.
Hızlanma ve Sürat ve Güvenlik:
*Dizel araçtan sonra bu araca geçtiğim için hızlanması beni hiçbir zaman tatmin etmedi.
*Yine C sınıfı bir araçtan buna geçtiğim için yüksek hızlarda alıştığım konforu vermediği için güvenli hissedemedim. (B sınıfı başka araç kullanmadığım için kendi sınıfındaki yerini bilemiyorum)
*140km hıza kadar kesilmeden çıkıyor, 140 dedinmi sonrasına yol lazım, müsait yer oldu 170 gördük ancak yol ne kadar müsait olssa da tırstık gazdan ayağımızı çektik. Forumda 200 gören var, zaten bu noktadan sonra da gaz kesici olduğu için fazlasını gören de yok. İhtiyaç da yok zaten.
Ancak aracın canının kesildiği,"tatminkar ivmele"nin kesildiği nokta 140-145kmh.
***BU ARADA EVO sonrası araç sahibi arkadaşların biz GP sahibi arkadaşlardan 0,5lt kadar daha az yakıt tükettiklerini görüyorum forumda, motorda bir iyileştirme yapılmış olabilir.
SONUÇ: Her mal ihtiyacı karşıladığı sürece iyidir. Şartlara göre tercih gerekir. Benim gibi, "Hanım da rahat kullansın ama ekonomik olsun yakıtı" vs diyorsanız, tam otomatikten kaçıp bu seçeneği tercih edebilirsiniz. Ama manuel kullabilen bir kişi için 75dizel derim başka bişi demem
Yer imleri