Üstad, 17.500 de yağı değişti diyorsun. Şuan 23.500'de aracın. Aralıklı olarak yağını hiç kontrol ediyor musun? En azından haftada 1 kontrol etmen gerekir. Ancak aracın yağının bitmesi normal bir durum değil. Bu süre zarfında ekzostan mavi duman atma oldu mu? Olduysa zamanla yağ yaka yak bitmiş olabilir. Yeni araba ama bir yerde kaçak olabilir. Birden bire de bitme durumu olur mu? bilmiyorum. Yağ lambası ışığı yandıktan sonra ışık yana yana gittiysen sonrada araba kendiliğinden stop ettiyse durum iç açıcı değil. Ancak lamba yanıp hemen stop ettiysen sorun olmaz. ( Motor kilitleme sistemi var ancak bildiğim kadarıyla kaza anında motora benzin gitmesini engelliyor.) En korkulan senaryo, lamba yanarak beş, altı dk. aracı sürüpte kendiliğinden stop ettiyse motorun yatak sarar. Buda büyük bir masraf demektir.
Karamsar yaklaşmak istemedim. Gerçekten çok üzüldüm, bende öğrenciyim, böyle bir durum başıma gelse şaşkınlık ve korkudan ne yapacağımı inanın bilemezdim. İnşallah bişey yoktur da sadece yağ takviyesi ile hallolur.
Konu ceb_58 tarafından (30/09/2012 Saat 19:35 ) değiştirilmiştir.
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri