Nedir ?
Nasıl Kullanırım ?
Nereden Acılır ?
Programı nereden temin ederim.(fiat sitesinden indirelemiyor.)
Arabamda Blue&me var.
Öncelikle eco-drive muhteşem bir şeydirArabanıza taktığınız bir USB bellek ile nasıl kullandığınızı kaydeder, USB belleği bilgisayarınıza taktığınızda Eco Drive programı bu veriyi kullanarak nerde hata yaptığınızı ve nasıl düzeltebileceğinizi gösterir. Size 100 üzerinden bir puan verir, puanınız ne kadar yüksekse arabanız o kadar az yakıyordur. FIAT bunu çevreye daha az zararlı olunması için hazırlamış fakat doğruya doğru, ben daha az yakmasını sağladığı için kullanıyorum.
Şurada Türkçe sayfası var: Fiat | ecorive
Sağ altta "İNDİR" yazıyor, ordan devam edip kurabilirsiniz.
Programı ilk çalıştırdığınızda kullanıcı oluşturup arabanızı tanımlıyorsunuz. Program açıldıktan sonra bilgisayara bir USB bellek takıyorsunuz (boş olması gerekmiyor fakat biraz yer olmalı) ve üst taraftan "USB AYARLARI"nı seçip "Devam" diyorsunuz. Bu, USB belleği veri toplamaya hazır hale getiriyor.
Bu işlemi bir kez yaptıktan sonra USB belleği arabanıza takıp kullanıyorsunuz. Arada sırada (ister her gün, ister haftada bir) USB belleği bilgisayarınıza tekrar takıp programı açtığınızda arabanızı nasıl kullandığınızı inceliyor. 4 Kategoride (Hızlanma, Yavaşlama, Vites Değişimi, Hız) 5 üzerinden puan veriyor. Bu kategorilerde neyi yanlış yaptığınızı ve ne yapmanız gerektiğini gösteriyor.
Örneğin ben arabayı ilk aldığımda 11 litre yakıyordu, en düşük puanım vites değişimindendi (1 puan). "Sorun"a baktığımda vitesleri ortalama olarak hangi devirlerde değiştirdiğimi ve aslında nerede değiştirmem gerektiğini gösterdi. Buna uyduktan sonra puanım 2,5'a çıktı ve yakıt tüketimi 7.5-7.8 arasında geziyor artık. Şimdi hızlanmamın kötü olduğunu söylüyor, çabuk hızlanıyormuşum, ona dikkat etmeye çalışıyorum.
peki program türkçe mi hocam? bende bir deneyeyim bari..
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Arkadaslar Programı İnternet Explorerden indirin.
Google Chrome vs izin vermiyor uygulama vs istiyor tanımıyor.
Turkce olarak indirdim ve kurdum.
Şimdi yarın ki datalardan sonra goreceğim.
bu programın aracı kayıt altına alması için usb sürekli araçta takılımı olmalı
takılı olmasına gerek yok arkadaşlar. aracın kendi hafızasına kaydediyor. aracın hafızası fazla değil ama 10-15 gün idare ediyor sanırım. sonra bellek düşük gibi bir uyarı geliyor. o zaman bile usbyi takmanız yeterli. usbyi laptopla araba arasında aracı gibi kullanıyorsunuz böyle düşünün.
2010 Beyaz Punto Evo 1.4 77hp Fire Dualogic Dynamic + Skydome + Asistkit + Güvenlikkit +Popkit + Bordo
Selam arkadaşlar. Hazır bir konu var diye buradan sorumu sormak istedim.
Ecodrive'ı kullanabilmek için mutlaka bir kez bilgisayarda ecodrive programı tarafından hazırlanan flash disk'i arabaya takmamız gerekiyor değil mi? Bu işlemi yapmadığımızda araç sürüş bilgilerini kendi hafızasında saklamıyor mu?
Bir diğer sorum da şu; orijinal tomtom takılı iken ancak flash disk ile ecodrive'ın dosyasını arabaya atmamışken, tomtom kendi ekranında ecodrive'daki gibi detayları (hızlanma, fren, vites değiştirme istatistikleri vs.) gösteriyor mu yoksa sadece navigasyon ve telefon olarak mı çalışıyor? Çünkü geçmiş konuların bazılarında gördüğüm kadarıyla ecodrive'ı arabaya kurunca bazen telefon bağlantısında sorun çıkıyormuş. Eğer bu sorun devam ediyorsa, bilgisayara hiç bulaşmadan, sadece tomtom'un ekranından bu bilgileri izleyeyim diye düşündüm.
ben bı kere yaptım blue and me arızalandı bıdahada yapmadım![]()
1.3 DYNMC 5K. METALİK BEYAZ AS.KT. - Hİ-Fİ - SKY-DOME - FR.KT. ABARTH I SPOİLER
[QUOTE=yengecbaris;786421]Evet takmanız gerekiyor. Tomtomda gösteriyor mu onu bilmiyorum ama bence göstermez. Çünkü sistem araba stop ettikten sonra bilgileri değerlendirip ona göre puan veriyor.[/QUOTE
bu uygulama grande puntolara oluyormu benim araçta usb girişi yok
[QUOTE
bu uygulama grande puntolara oluyormu benim araçta usb girişi yok[/QUOTE]
Maalesef olmaz usb şart
Yazılımı kaldırmak için yine flashdisk'le bir dosya atılıyormuş galiba araca. Ben ecodrive'ı denemek istiyorum ama bir yandan da bluetooth-telefon bağlantısını bozar diye çekiniyorum
Elinde ecodrive'ı kaldırmak için gerekli dosya bulunan var mı?
Bir soru daha sorayım arkadaşlar, bu da önemli benim için; Doblo'larda da kullanılan Tomtom, Punto'ya uyar mı? Fiziksel ve daha önemlisi yazılımsal olarak birebir aynı mıdır? Ona göre Doblo'dan çıkma bir Tomtom alabilirim.
Konu Evren_c tarafından (08/01/2013 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Bir soru daha ekledim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri