Geçmiş olsun.
Yeni aldigim GP 1.3 multijet 3K ile direkten döndüm arkadaslar. Olay su sekilde oldu;
Saat 4-5 sularinda bent deresi taraan etlik istikametine giderken hizimin 65-70km olmasina ragmen girdigim virajda aracim virajin ilk donemecinde saga dogru donerken aracin arkasi yanima geldi, sonra tam toparladim derken virajin sola donemecine geldim ve arac tamamen kontrolden cikti spin attim ve kaldirima degmeden son anda durdum. Aracin süspansiyon sistemi rezalet ne yazik ki. Birde ikinci el aldigimdan dolayi lastiklerde pek iyi drgildi bu yuzden ortaya boyle bir olay cikti. Simdi ilk is yarin sabah lastik degistiriyorum. 185.60.15 almayi dusunuyorum. Uzerinde 175.65.15 var. Lastiklerden sonrada 35mm yay alacagim satan arkadas varsa pm yolu ile irtibata gecebiliriz yoksa sifir alip bu süspansiyonu saglamlastirmam lazim. Yoksa bir sonra ki olayda Allah korusu. Daha kotu sonuclar dogabilir.
Sent my iPhone using
Geçmiş olsun.
büyük geçmiş olsun en azından spor yayla bu durum ortadan kalkıcaktır
Sagolun arkadaslar.
Spor yay ile bu duruma cozum bulamazsam kuvvetle muhtemeldir ki cok severek aldigim puntomdan vazgecmek zorunda kalacagim. Normalde sert kullanan biriyimdir ama 65-70 gibi hizlarda karsilastigim bu durum cok kotu etkiledi beni. Almayi dusundugum lastik ebati nasil sizce?
Sent my iPhone using
Coilover alın ön arka yol tutuşunu görün![]()
TSİ Jetta.
geçmiş olsun
ben puntonun yol tutuşundan oldukça memnundum neyle kıyaslandığı ve ne beklediği önemli tabii. Bu olayda bence lastikler suçlu, bahsedilen virajı bilmiyorum ancak bilkent köprsündeki virajı 60la alıyorum çok rahat, ne kadar üzerine çıkar bilmiyorum. Lastikler ER300 185 60 15
Ne Mutlu Türküm Diyene!
öncelikle geçmiş olsun...bana göre de lastikler gibi geldi...ben de o hızlarla giriyorum virajlara ancak pek sorun yaşamıyorum...tamam 90 - 100 le giremiyoruz o virajlara ama araç o kadar da 60-70 le uçmaz hemen sağa sola diye düşünüyorum...önce lastik deneyin yayalara sonra bakın derim...
Geçmiş olsun
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Geçmiş olsun.Lastiklerinizi değiştirince düzelecektir.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
punto iyi yol tutuşa sahiptir.B sınıı alacağınız hiçbir araç puntodan iyi olmaz.Ya lastikler kabak yada siz diresiyonu çok sağ sol yaptınız
City mod açıktır büyük ihtimal direksiyon çok çabuk tepki veriyor alışkın olmadığınız için + lastiklerin iyi olmayışı neden olmuş olabilir.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
spor yay lastık al al hıc bıse olmaz onnumara yol tutar senın lastıkler ıyı degıldir bence
cityden kaynaklanmaz city mod belli bi kilometre hıza ulaşınca (10-20) devre dışı kalır sebep lastikler gayet açık ama dediğiniz gibi yayla desteklenebilir.Ben dediğiniz ölçülerde dunlop kullanıyorum gayet memnunum.geçmş olsun...
Eflatun'a sormuşlar;İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan iki davranışı nedir?
Eflatun tek tek sıralamış,Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler.Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler.Ama sağlıklarını geri almak için de para öderler.Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar.S...onuçta, ne bugünü, ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyeck gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.
Geçmiş olsun...bence sorun lastiklerden kaynaklanıyor...Aynı viraja aynı hızlarda belki daha da hızlı girmişliğim var gp ile... Gp nin yol tutuşu çok iyi bence...
Keyif BMW'Dir...
geçmiş olsun ve doğru sonuca varmışsınız. almışken 50 almanızı tavsiye ederim
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
Bu aralar yollarda birşeyler var ama çözemedim. Hava değişiminden asfalt mı sapıttı yoksa lastikler mi sapıttı bilemeyeceğim. Araba normal virajlarda bile tedirgin etmeye başladı. 1 hafta önce birşey yoktu. Lastik havalarını 3 kere kontrol ettirdim, lifte aldım arabayı ne bir boşluk neden başka birşey. Lastikleri o kadar mıncıklarım sertleşme yok. Kendim anlamam dedim 2 tane lastikçi gezdim daha yeni gibiler dedi.
Dün normalde hatta kışın soğuk havada kış lastikleriyle 115 - 120 civarı girdiğim virajda 95 - 98 km/h hızda araba kıç attı. Uzun bir viraj, kontra veriyorsun bariyere yaklaşıyorsun direksiyonu tekrar viraja doğru çeviryorsun tekrar kıç atıyor tekrar kontra veriyorsun bariyere iyice yaklaşıyorsun. Neyse ki bariyeri öpmeden viraj bitti.
Bu arada GP sınıfında iyi yol tutuşuna sahiptir. Süspansiyon sistemi hangi arabaya göre rezalet? Bir alfa julyete göre rezalettir. Tabi önce kullandığınız araç neydi bilemem ancak öyle basit yerlerde kayacak araba değil. Ya sizin kullanımınızda sorun var ya da lastiklerinizde. Ama bu aralar yollardaki saçmalama nedeniyle de olmuş olabilir.
Konu Du Hast tarafından (09/09/2012 Saat 05:25 ) değiştirilmiştir.
dediğiiz virajlara yavaş girmeniz lazım ve o girdiğiniz virajın asvaltı cok kötü şuanlarda biliyorum önümden giden her hızlı araba kıcını aratarak viraj alıyo(arabalar orjinal)
kaza yapacaklarıda gördüm gözümde
kendi aracımda 205/45/17 lastik ve 3.5 hr yaya var 80 km hız cıvarıyla giriyorum sıkıntı olmuyor
1) ilk sorun bence oranının asvaltı ve yanlış hızla girmeniz
2)l lastikleriniz
3)spor yay alıp yada yeni lastik alıp o virajlara yavaş girmeniz
Gorusleriniz icin tesekkur ederim arkadaslar. Lastikleri degistiricem biraz sonra buyuk ihtimalle lastiklerden kaynakli bir durum bu. Sizlerin söyledigine gore lastiklerden kaynakli ki bana gorede %80 lastik sorunumu cozecek. Daha sonrada yay isine bakacagim
Sent my iPhone using
geçmiş olsun öncelikle bende 215 lastik kullanıyorum bi ara sıkıldım orjinallerini taktım onlarda 175 herzaman girdiğim bir viraj vardı 215 lastiklerimle istediğim gibi giriyodum bana güven veriyor 175 lastikleride öyle zannetim aynı viraja normal bir şekilde girdim arabanın arkası yanıma geldi iyi toparlamıştım kazasız belasız şimdi 215 lastiklerimi taktım onları kullanıyorum maşşallah aracım ok gibi gidiyor virajları şimdi görmüyorum bile tavsiyem 195 lastik almanız daha güvenli olur bence
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri