Alıntı sebasti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Opel'e tamamen Alman markası diyemiyorum.

Kökenli olmasına rağmen neredeyse parçalarının tamamı General Motors'a ait yani Amerikan aracı diyebiliriz. Motor(dizel) konusunda ise İtalyan'dır. Ayrıca ingiltere'de Opel markası ile değil Vauxhall markası adı altında satışı yapılır. Bir çok aracı'da İspanya'da üretilir.

Aynı keşmekeşliğe Ford araçları'da dahildir, Amerikan markası, fransız motoru, alman yedek parçası, ispanya üretimi...

VW, Mercedes, Audi, BMW gibi özü alman olan araçlarla aynı kefeye koymak bence yanlıştır.

Ayrıca Hiç birisi Fiat gibi tek ülkeden çıkmıyor...
araçların tek bir yerden çıkması ne gibi bir avantaj sağlıyor anlayamadım? mesela lineanın parçalarının bazılarının dışarıdan gelmesi bazılarının da Türkiye de üretilmesi kötü birşey mi? yedek parça da bize büyük avantaj..ayrıca fiat ın Türkiyedeki araçlarından sadece punto ve bravo dışarıdan geliyor ve bildiğim kadarıyla punto İspanyadan..yani fiat herşeyini İtalya da üretmiyor kaldı ki üretse ne olacak bu ona artı yada eksi kazandırmaz..ben bu olayı keşmekeş olarak görmüyorum aksine strateji olarak görüyorum..multijet motor özünde gm ile ortak üretimdir zaten corsa c lerde 1.3 cdti palio ve albealar ile birlikte kullanılmaya başlandı ama sonradan fiat bu motoru daha da geliştirdi olay bu..