Sayfa 3/3 İlkİlk 123
50 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Turbo :/

Hakan Üstüner
    HakanUstuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 DE 9508
    Edilen teşekkür: 7

Alıntı dicaser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben performans kaybı olacagını düşünmüyorum aksine motor enjeksiyon kapağı kapandıktan sonra pis hava turbo pervanelerine geri gidip turbo pervanesini ters yöne zorlayacak bu yüzden blow off takmak iyi pis havayı geri dönmeden dışarı atmak , ama şu var pejo rcz kullanan arkadaşlar daha iyi bilirki blow off silindir kapaklarında bulunan elektronik valf türbünlerini bozuyor ve eğer türbünler bozulursa motor kösülür kalır 100ü geçemezsin hatta korkarsın motor bozuldu diye , eğer çuflamak istiyorsan elektronik blow off die bişey var kurulumu basit sesi güzel bence o şekilde çufla
    Elektronikte ne biliyimki sanki baya seviye dusmek gibi geliyor bana dusunsene oyuncak gibi

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Konu kamuran. Turbosuz dizelde en yakın örnek Citroen Berlingo peugeot in 2000 modelleri fln turbosuz.
    Konu Budweiser tarafından (16/08/2012 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu kamuran. Turbosuz dizelde en yakın örnek Citroen Berlingo peugeot in 2000 modelleri fln turbosuz.
    kaan kardeş sen malmısın ? yemin ediyorum bu çocuk salak ya bu yazımı küfürlü diye yönetime bildir , yönetim bu yazımı okuyup değerlendirsin , hazır okkuyacakken yönetim şu kaan kardeşe bi ayar verin ; ayrıca o söylediğin modellerde dizel motora besleme olarak hava turbunu vardır kısacası hangi dizel motor olursa olsun büyük yada küçük kesinlikle hava beslemesiz bi dizel motoru olamaz çünkü çalışmaz , git biraz arabaları araştır aptal herif .. yönetim şu olaya bi el atın "biancoangelo" nickli arkadaşımızıda bu şekilde davranılmış her gelene kamuran diyor bu kaan kardeş bu olaya bi el at yönetim... kaan malı sen git 1.4 125 tsi'da supersarj varmışya onu sök kendine tak tabi bulursan t-jet - sciroccoyu 1.4 tsi 122 (125likler) geçemezmişya sen git scirocco al gel kapışak adamlar teknik verilerindede yalan söylediklerine göre sen ozmn vw alamazsında ayrıca o konudada söyledim bu konudada söylüyorum kulaktan dolma bilgilerle insanların kafasını karıştırma , bu konudada saçmalamışsın..
    Konu dicaser tarafından (16/08/2012 Saat 15:58 ) değiştirilmiştir.

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı HakanUstuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elektronikte ne biliyimki sanki baya seviye dusmek gibi geliyor bana dusunsene oyuncak gibi
    aslında kötü değil okadar yahu bildiğimiz aynı sesi veriyor , youtube'a mcm yazıp orda honda build part var orada kullanılıyor bu elektronik blow bence cok iyi tabi bizim burdakilerin sesi okadar iyi olurmu bilmem..

Hakan Üstüner
    HakanUstuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 DE 9508
    Edilen teşekkür: 7

Beyler dicaser hakli konuyu epey cevreli arastrdim eger turbosuz dizel arac diye bisey olsaydi zaten yaninda bide cekiciye ihtiyaciniz olurdu cunku kaldiramazsiniz bile arabayi yakiti ateslemek icin turbo hava basinci sart

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

şimdi gene zeka akıllılar çıkıp turbosuz falan var dicek , bu konuya detayı bi açıklama getirip bu konuyu kapatalım en iyisi ; dizel motorlar motorin yakıt kullandıgı icin motorin yakıtta yanmadıgı icin silindir odalarına basınclı hava takviyesi yapması gerekir , bu basınclı hava takviyesi ister turbo , ister süperşarj ister boğaz kelebeği kapakçığı ister dış kapsamlı hava tüpü ister hava turbunu yada adını bilmediğim bir sürü besleme konulabilir , yani turbosuz dizel arac illaki vardır , ama mutlaka o aracın motorunun yukarıda belirttiğim yada belirtemediğim besleme türlerini kullandıgını görürsünüz.. nitekim bom boş bir beniznli motorun boğaz kelebeği yarıçapı 3cm ise bom boş bir dizel motorun boğaz kelebeği yarıçapı 5cm 'dir ki bu bile aşırı beslemeye örnektir çünkü silindir odalarına daha fazla basınçlı hava vermek zorundadır dizel bi motor , zaten bu şekilde olmasa dizel yakıt yani motorin sadece bujinin ateşlemesi ile yanmaz nitekim ilk verdiğim örnekteki gibi benzini yere döküp kibriti atın yanar motorini yere dökün kibriti atın kibrit söner..

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Hayatta başarılar kardeş sana. Ben sana daha ne hakaret edeyim ki. Yüce rabbim doğuştan seni ve aileni bu şekilde sınamış. Allah yakınlarına ve sana sabır versin. Hadi çevredekiler neysede insanın kendine tahamülüde zor be kardeş. Sen bu kadar delikanlısın bursalardan atıp tutuyosun. Bi istanbula gelsen. Ah bi gelsen...

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

ben performans kaybı olacagını düşünmüyorum aksine motor enjeksiyon kapağı kapandıktan sonra pis hava turbo pervanelerine geri gidip turbo pervanesini ters yöne zorlayacak bu yüzden blow off takmak iyi pis havayı geri dönmeden dışarı atmak , ama şu var pejo rcz kullanan arkadaşlar daha iyi bilirki blow off silindir kapaklarında bulunan elektronik valf türbünlerini bozuyor ve eğer türbünler bozulursa motor kösülür kalır 100ü geçemezsin hatta korkarsın motor bozuldu diye , eğer çuflamak istiyorsan elektronik blow off die bişey var kurulumu basit sesi güzel bence o şekilde çufla
    Dizel motorlarda gaz kelebeği olmadığından gazdan ayak kaldırıldığında turboya herhangi bir yük binmez. Bundan dolayı turbodizel araçlara uygulanan blow off sadece ses çıkarmaya yarar onun haricinde bir işlev görmez sevgili kardesim. Yani yukarida bahsettigin durum turbo benzinli araclar icin gecerli. Arkadas Dizel aractan bahsediyor bir karisiklik oldu sanirim.
    Oz Büyücüsü

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

şimdi gene zeka akıllılar çıkıp turbosuz falan var dicek , bu konuya detayı bi açıklama getirip bu konuyu kapatalım en iyisi ; dizel motorlar motorin yakıt kullandıgı icin motorin yakıtta yanmadıgı icin silindir odalarına basınclı hava takviyesi yapması gerekir , bu basınclı hava takviyesi ister turbo , ister süperşarj ister boğaz kelebeği kapakçığı ister dış kapsamlı hava tüpü ister hava turbunu yada adını bilmediğim bir sürü besleme konulabilir , yani turbosuz dizel arac illaki vardır , ama mutlaka o aracın motorunun yukarıda belirttiğim yada belirtemediğim besleme türlerini kullandıgını görürsünüz.. nitekim bom boş bir beniznli motorun boğaz kelebeği yarıçapı 3cm ise bom boş bir dizel motorun boğaz kelebeği yarıçapı 5cm 'dir ki bu bile aşırı beslemeye örnektir çünkü silindir odalarına daha fazla basınçlı hava vermek zorundadır dizel bi motor , zaten bu şekilde olmasa dizel yakıt yani motorin sadece bujinin ateşlemesi ile yanmaz nitekim ilk verdiğim örnekteki gibi benzini yere döküp kibriti atın yanar motorini yere dökün kibriti atın kibrit söner..
    Erhan dizel motorda atesleme bujiyle yapilmaz kardesim.

Burasi paylasim platformu fakat bu sekilde paylasimlar insanlari yanlisa surukler. Herkes okuyor lutfen biraz ozen gosterelim yazdiklarimiza..
    Oz Büyücüsü

12. Bu mesajı için 2 kişi Luc'ye teşekkür etti:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erhan dizel motorda atesleme bujiyle yapilmaz kardesim.

Burasi paylasim platformu fakat bu sekilde paylasimlar insanlari yanlisa surukler. Herkes okuyor lutfen biraz ozen gosterelim yazdiklarimiza..
    aynen kardeşim çok özür dileyerek söylediklerine katılıyorum kafam benzinli araca yöneldi benzinliye göre dizel sistemin terimlerini değiştirmem gerekirdi..

bu arada dizel motorun genel yapısını sayende tam araştırıp öğrenmiş olduk yazına zaten teşekkür etmiştim tekrar bize (en azından bana) bişey öğrettiğin için teşekkür ediyorum..

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Luc

Sayfa 3/3 İlkİlk 123