Konu kamuran. Turbosuz dizelde en yakın örnek Citroen Berlingo peugeot in 2000 modelleri fln turbosuz.
Konu kamuran. Turbosuz dizelde en yakın örnek Citroen Berlingo peugeot in 2000 modelleri fln turbosuz.
Konu Budweiser tarafından (16/08/2012 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.
kaan kardeş sen malmısın ? yemin ediyorum bu çocuk salak ya bu yazımı küfürlü diye yönetime bildir , yönetim bu yazımı okuyup değerlendirsin , hazır okkuyacakken yönetim şu kaan kardeşe bi ayar verin ; ayrıca o söylediğin modellerde dizel motora besleme olarak hava turbunu vardır kısacası hangi dizel motor olursa olsun büyük yada küçük kesinlikle hava beslemesiz bi dizel motoru olamaz çünkü çalışmaz , git biraz arabaları araştır aptal herif .. yönetim şu olaya bi el atın "biancoangelo" nickli arkadaşımızıda bu şekilde davranılmış her gelene kamuran diyor bu kaan kardeş bu olaya bi el at yönetim... kaan malı sen git 1.4 125 tsi'da supersarj varmışya onu sök kendine tak tabi bulursant-jet - sciroccoyu 1.4 tsi 122 (125likler) geçemezmişya sen git scirocco al gel kapışak
adamlar teknik verilerindede yalan söylediklerine göre sen ozmn vw alamazsında
ayrıca o konudada söyledim bu konudada söylüyorum kulaktan dolma bilgilerle insanların kafasını karıştırma , bu konudada saçmalamışsın..
![]()
Konu dicaser tarafından (16/08/2012 Saat 15:58 ) değiştirilmiştir.
Beyler dicaser hakli konuyu epey cevreli arastrdim eger turbosuz dizel arac diye bisey olsaydi zaten yaninda bide cekiciye ihtiyaciniz olurdu cunku kaldiramazsiniz bile arabayi yakiti ateslemek icin turbo hava basinci sart
şimdi gene zeka akıllılar çıkıp turbosuz falan var dicek , bu konuya detayı bi açıklama getirip bu konuyu kapatalım en iyisi ; dizel motorlar motorin yakıt kullandıgı icin motorin yakıtta yanmadıgı icin silindir odalarına basınclı hava takviyesi yapması gerekir , bu basınclı hava takviyesi ister turbo , ister süperşarj ister boğaz kelebeği kapakçığı ister dış kapsamlı hava tüpü ister hava turbunu yada adını bilmediğim bir sürü besleme konulabilir , yani turbosuz dizel arac illaki vardır , ama mutlaka o aracın motorunun yukarıda belirttiğim yada belirtemediğim besleme türlerini kullandıgını görürsünüz.. nitekim bom boş bir beniznli motorun boğaz kelebeği yarıçapı 3cm ise bom boş bir dizel motorun boğaz kelebeği yarıçapı 5cm 'dir ki bu bile aşırı beslemeye örnektirçünkü silindir odalarına daha fazla basınçlı hava vermek zorundadır dizel bi motor , zaten bu şekilde olmasa dizel yakıt yani motorin sadece bujinin ateşlemesi ile yanmaz
nitekim ilk verdiğim örnekteki gibi benzini yere döküp kibriti atın yanar motorini yere dökün kibriti atın kibrit söner..
Hayatta başarılar kardeş sana. Ben sana daha ne hakaret edeyim ki. Yüce rabbim doğuştan seni ve aileni bu şekilde sınamış. Allah yakınlarına ve sana sabır versin. Hadi çevredekiler neysede insanın kendine tahamülüde zor be kardeş. Sen bu kadar delikanlısın bursalardan atıp tutuyosun. Bi istanbula gelsen. Ah bi gelsen...
Dizel motorlarda gaz kelebeği olmadığından gazdan ayak kaldırıldığında turboya herhangi bir yük binmez. Bundan dolayı turbodizel araçlara uygulanan blow off sadece ses çıkarmaya yarar onun haricinde bir işlev görmez sevgili kardesim. Yani yukarida bahsettigin durum turbo benzinli araclar icin gecerli. Arkadas Dizel aractan bahsediyor bir karisiklik oldu sanirim.
Oz Büyücüsü
aynen kardeşim çok özür dileyerek söylediklerine katılıyorum kafam benzinli araca yöneldi benzinliye göre dizel sistemin terimlerini değiştirmem gerekirdi..
bu arada dizel motorun genel yapısını sayende tam araştırıp öğrenmiş olduk yazına zaten teşekkür etmiştim tekrar bize (en azından bana) bişey öğrettiğin için teşekkür ediyorum..![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri