arkadaşlarım daha önce uno kullanmamaışlar demekki ozaman hava akımından etkilenmek ne demekmiş görürlerdi :D ... valla her tırı solladığımda araba yerinde durmuyodu buda benm bu konuda ustalaşmamı sağladı gpde böle bir sorun yaşamıyorum şimdi
Printable View
arkadaşlarım daha önce uno kullanmamaışlar demekki ozaman hava akımından etkilenmek ne demekmiş görürlerdi :D ... valla her tırı solladığımda araba yerinde durmuyodu buda benm bu konuda ustalaşmamı sağladı gpde böle bir sorun yaşamıyorum şimdi
ptesi çeşmedeydim özellikle a-çeşme arası kuvvetli yan rüzgarlar var ama hiç uyarı göremedim 130 km ile aracı sağa sola çekmeye başlıyo levha koymayan karayollarına bilmem ne demeli izmir - aydın arasıda rüzgar var ama uyarı levhaları koymuşlar çoğu yerde
ya ewet ya ben arabayı alır almaz direkt uzunyola çıktım adanadan marmarise gittim!önüme çıkan ilk otobüsü sollarken arabam baya salındı!bende şehir içinde hiç kullanmadığımdan mı yoksa arabaya alışmadığımdan mı bilmem tır yada otobüs sollarken sters oluyordum!
ben 90 ı geçmiyorum, sanırım TR de benim gibi bi başka şöför yok?
nasıl oluyorda 140-150 ile seyehat edebiliyorsunuz çok şaşırıyorum. ben yapamıyorum,
niyetim kimseyi eleştrimek yada kınamak değil, yada kendimi övmek değil yanlış anlaşılmasın.(kurallara uyarım ve hız yapmam ama çok dikkatsizimdir mesela, bu açıdan hiç beğenmem kendimi)
sadece benim hiç yapmadığım bişeyii siz ler o kadar kolay,sık ve rahat yapıyorsunuzki ona şaşıyorum. bi de pek çok sürücü sizler gibi. böyle durumlarda kendimi marslı gibi hissediyorum
pardon, konu ile alaklı yazmam gerekirse, hiç hız yapmadığım için hiç bu durumlarla kaşılaşmadım.
8 yıl Uno kullanan biri olarak katılıyorum..Geçen yıl Adana -Gaziantep arası Gavur dağından (Viyadükler olan yüksek bir dağ) Nurdağı ilçesine inerken yol kenarında rüzgar uyarı işaretini gördüm...Biraz gidince araba yoldan çıkmaya başladı...Arabada 4 kişi ve bagaj vardı..Hızımı 30-40 lara düşürdüm..Ama hala arabayı kontrol etmekte zorlanıyordum...Gerçi arabayı durdursam yine de sallanmayı önleyemeyecektim...Soğuk terler döke döke dağdan aşağıya indim...
[QUOTE=fatihhhh;101742]nasıl oluyorda 140-150 ile seyehat edebiliyorsunuz çok şaşırıyorum. ben yapamıyorum,
niyetim kimseyi eleştrimek yada kınamak değil, yada kendimi övmek değil yanlış anlaşılmasın.(kurallara uyarım ve hız yapmam ama çok dikkatsizimdir mesela, bu açıdan hiç beğenmem kendimi)
sadece benim hiç yapmadığım bişeyii siz ler o kadar kolay,sık ve rahat yapıyorsunuzki ona şaşıyorum.QUOTE]
Cevabı siz vermişsiniz zaten dikkatsizim diyerek:) Dikkatle hız doğru orantılı
Tabi en güzeli 90km/s i geçmemek, katılıyorum...
Haklısınız GP lerimiz yan rüzgarlardean çok etkileniyor. Dün otobanda 95km hızla giderken yol düz olmasına rağmen devamlı sağa sola sallanıyordu sanki balans ayarı bozukmuş gibi.Rüzgar baya bir sert esiyordu.Bende çözümü buldum;şehirler arası otobüslerden güzel gidenlerinden varan veya ulusoy olabilir önünüze alıyorsunuz çok yakın olmamak kaydıyla takip ediyorsunuz.Adamlar sabit 110km civarı gidiyorlar otobüs o kadar büyükki arkasında oluşan hava akımı sizi içine çekiyor böylece sollama derdinden kurtuluyorsunuz o sizin yerinize solluyor siz dikkatlice takip ediyorsunuz hepsi bu (Bu taktik az yakıt tüketimde etkili fakat sıkıntılı olanlar için uygun değildir)
bende dikili ayvalık arası giderken rüzgar ve savrulma sorunu yaşıyorum. bnce bu aracın hafif olmasyla alaksı yok zaten 1090 kg :) g noktasını ayarlayamamışlar ön ağır arka hafif bnce ondan.... balıkesir izmir yolu zaten kazalarıyla mneşurdur dikkat derim!!!1
cok geçmiş olsun abii konyadada cok rüzgar var ya ara araa gözümün önünde arabanın üzerine dükkan tabelası uçtu:)
kaan kardeş bencede şükretmek lazım!!! gpler yol tutuş konusunda gayet iyi!!!
uno benm ilk gözağrım hiç laf sölermiyim hele belki inanmıyacaksınız ama unoyla 200 km hız yapmış biri olarak yanımdada üç tane şahidim vardı allahtan öle inandırıyodum... bende az seyahat yapmadım kullandığım 5 sene içinde... hatta 5 kız 2 erkek istanbulda abanta gitmiştik...çok eğlenceli ve güzeldi... yine eski bi araba alsam unoyu düşünürüm :D sonuçta ilk göz ağrımız...bana şöförlüğü o öğretti :D
evet öle yol tutuşu hiç de iyi değil ama gayet seri idi çabuk hızlanıyodu...bikerede bolu dağında az kalsın bariyerlere giriyodum... pejoların 307 lerin arkasına takılmıştım onlar döndü virajalrdan ben kaydım ama zor topladım tecrübe sahibi olmamı sağladı... gp unutturuyo bazı şeyleri malesef...
Ufuk aynı hızı ben de görmüştüm Uno ile.Fakat yalnız olduğum için kimse inanmamıştı zamanında:)
valla kör ölür badem gözlü olur derler,bende 5yıl uno kullandım ve çok memnundum özellikle3. vites hızlanması çok iyiydi hem kalkışta hem ara hızlarda
Geçmiş Olsun
mrb daha önceden uno kullananlar bilirler birazcıkta bu tecrübeye dayanıyor sanırım ben gp ile başımdan geçen bir olayı anlatayım aralık ayında mersin otobanında iskenderun a gidiyorum allah ne verdiyse kapattım arabada 3 kişiyiz öyle bir fırtına varki sormayın 160 170 gidiyorum eğerki altımda başka yerli bir araba olsaydı parçamı bulamazlardı gp helal olsun varya çok farklı bir makina.
esp bi ***a yaramıyo bir viraja sert girdim kaldirima geciriyordum zor toparladım aracim 1270 kg ama 700 kg lik arac gibi ucuyor ilk araci olanlar bu araci cok ii bişe saniyorlar bu sitede goruyorum aman arkadaslar kendinizi yakmayin fiatla devam etmeyin hondaya binmeden araba almayın hele hele hondasi olupda fiata gecmeyi dusunenleri uyarin benim gibi hayatının hatasini yaptigini dusunmesin uzulmesinler :(
ek not:duologic dogru mu yazdim bilmiyorum bu kanser yapıcı sanzumana sahipim malesef, yeni alacaklara kesinlikle benim gibi kardesiniz babaniz icin mecbur degilseniz dusunmeyin diyorum araba kullanirken alacaginiz butun zevkten mahrum kalacaksiniz siz onu degil o sizi kullaniyor resmen :)
ilk arabam 2002 bmw 530i
ikinci arabam 2003 opel astra
bu da üçüncü arabam
ve daha bi çok araba geçti elimden kullandığım arabayı bana mı öğreticeksin
sen bi şöförlüğünü gözden geçir bence
ayrıca kullandığımız araba 1025 KİLO bence sen bi daha bak