Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 21 ile 33 arası

Konu: Tekirdağ' dan Adanaya uzun yol yapıcam önerileriniz?

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı znosurprises Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adanaya giderken Ankaradan geçiyor muyum yoksa, otobandan devam mı ediyorum?
    devam interneti açın haritaya bakın bi...

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

Adanaya giderken Ankaradan geçiyor muyum yoksa, otobandan devam mı ediyorum?
    Öncelikle hemen ilk korkuyu elden alalım; yol üzerindeki tabelalar yönlendiriyor. Yolda giderken normal hızınızda seyretseniz dahi Ankara tabelalarını otoyolda kaçırmanız gerçekten ama gerçekten imkansız. Her yerde kocaman Ankara yazısını görürsünüz TEM üzerinde. Hatta Mahmutbey gişelerini geçtikten sonra görmeye başlarsınız Ankara yazılarını. Hiç korktuğunuz gibi olmasın; asla yanlış bir yola sapmazsınız levhaları takip ederseniz. Tek tavsiyem; FSM'ye girene kadar ve FSM sonrasındaki otoyol ayrımına kadar(sabiha gökçen havalimanı-izmit-ankara şeklinde ayıracaktır sizi) dümdüz yolu takip edin.

Adana'ya giderken iki seçeneğiniz var; birincisi Ankara'yı içten dolaşmak; ikincisi ise Ankara Çevre yolu'nu takip ederek hiçbir şekilde Ankara'nın içini görmeden Adana yoluna sapmak. Çevre yolundan gitmenizi tavsiye ederim her zaman; ankara'nın içerisinde kaybolma ihtimaliniz istanbul'dan çok daha yüksektir; tabelalar orada sizi yanıltabiliyor.

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Tekirdağdan yol boyu hiç bir yöne sapmayacaksın, zaten kınalıdan sonra ana yol Tem 'e devam ediyor sola doğru. KGS OGS temin etmeyi unutma bu arada

Köprü geçişini de gece yarısına denk getirirseniz sizin için iyi olur, en geç sabah 6:30 da FSM'de olursanız problem yaşamazsınız

Sonrası:
    Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeşil Ankara tabelalarını takip edin.
    Bu kadar basit

**Sahura kalkıyorsan eğer, iftardan sonra dinlenmeni, erken yatmanı ve sahurdan sonra yola çıkmanı tavsiye ederim

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Tekirdağ'dan İstabula otoyoldan gelin fakat kınalı yol ayrımında çalışma var dikkat. Daha sonra İstanbul il sınırlarına girin ve ankara (yeşil) tabelaları takip edin. Hiçbir yere ayrıca sapmanıza gerek kalmayacak sadece istanbulda 2 kavşağa dikkat. Biri Mahmutbey gişeleri geçtikten sonra yol çatallanır sol Ankara sağ aksaray diğeri de köprüyü geçince ümraniye şile ayrımından sonra sağa Ankara istikameti. Daha sonrasında yol dümdüz diyebiliriz, ilk önce ankara çevre yoluna geleceksiniz daha sonra aksaray üzerinden adanaya gideceksiniz. Yol boyu tabelalar mevcut hiç sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Adınızı düzgün giriniz. Soyadınızı düzgün giriniz.
    znosurprises - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Edilen teşekkür: 1

Köprü geçişi ücretsizmiş OGS ya da KGS den geçişte bir sıkıntı olmaz o zaman?

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Köprüde sıkıntı olmaz ama yol boyu otobandan gideceğiniz için kgs yada ogs mutlaka gerekiyor. Özellikel Ankara çevreyolundan aksaraya kadar baya uzun bir otobandan gideceksiniz. 2009 da 9.5 tl otoban ücreti ödemiştim

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı NOZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orta şerit.
    Gerçi FSM 'de orta vs kavramları kalmadı bu ara Açık olan şeritten geçeceksin

Mehmet Çamcı
    mehmetvyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    06 BA ....
    Edilen teşekkür: 67

Ankara içine girmeyin o kadar uzun yoldan gelip şehrin içine girmeniz hem dikkatinizi hem de sinirlerinizi bozar, çünkü Ankarada da kapalı yollar var. Gün doğarken veya baterken uygun bir yerde mola verin, yoksa yolda uyuyabilirsiniz , en kritik zamanlar gün doğarken ve batarken ki zamanlar, arabanızda kesinlikle kolanya bulundurun , hedefinize yaklaştığınızda hızınızı arttırmayın İyi yolculuklar

Adınızı düzgün giriniz. Soyadınızı düzgün giriniz.
    znosurprises - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı mehmetvyz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ankara içine girmeyin o kadar uzun yoldan gelip şehrin içine girmeniz hem dikkatinizi hem de sinirlerinizi bozar, çünkü Ankarada da kapalı yollar var. Gün doğarken veya baterken uygun bir yerde mola verin, yoksa yolda uyuyabilirsiniz , en kritik zamanlar gün doğarken ve batarken ki zamanlar, arabanızda kesinlikle kolanya bulundurun , hedefinize yaklaştığınızda hızınızı arttırmayın İyi yolculuklar
    Ankara içine girmemk için yolu bilmek gerekir önce, Ankaraya gelince çevre yolundan Konya otobanına mı girecem bilemiyorum, zaten işin bu kısmı benim için de süpriz olacak

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Size şunu söyleyebilirim,Bende geçen ay İstanbul-Çorum-Giresun-Trabzon yolculugu yaptım.İlk uzun yolculugumdu ve uzun yolculuk yapanlara sordukça kafam karıştı..Sonra yola bir çıkayımda bakalım ne olacak dedim ve yola çıkınca herşey zaten çok açıklayıcı..İnanki tabelalar çok iyi hazırlanmış kolayca gideceğinize eminim..Hayırlı yolculuklar..
    Not: Hızını fazla yüksek tutmazsan sapakları kaçırmazsın..

Mehmet Çamcı
    mehmetvyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    06 BA ....
    Edilen teşekkür: 67

Ankara içine girmemk için yolu bilmek gerekir önce, Ankaraya gelince çevre yolundan Konya otobanına mı girecem bilemiyorum, zaten işin bu kısmı benim için de süpriz olacak
    Otobandan Ankaraya geleceksiniz, başlangıçta herhangi bir yöne dönmeyeceksiz aynen yola devam edin, yaklaşık 40km şehrin etrafından dolaşacaksınız sonra Konya yoluna gireceksiniz, devamında Aksaray istikametinde devam edeceksiniz

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı fotobelit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size şunu söyleyebilirim,Bende geçen ay İstanbul-Çorum-Giresun-Trabzon yolculugu yaptım.İlk uzun yolculugumdu ve uzun yolculuk yapanlara sordukça kafam karıştı..Sonra yola bir çıkayımda bakalım ne olacak dedim ve yola çıkınca herşey zaten çok açıklayıcı..İnanki tabelalar çok iyi hazırlanmış kolayca gideceğinize eminim..Hayırlı yolculuklar..
    Not: Hızını fazla yüksek tutmazsan sapakları kaçırmazsın..
    Otoyollarda tabelalar ne kadar iyi hazırlanmışsa, Ankara içerisindeki tabelalar bir o kadar kötü Kavşağı geçtikten sonra görüyorsunuz tabelayı, tam kavşağın dibinde, karşı kaldırımda iş işten geçmiş oluyor. Dolap beygiri gibi dön dur

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

güzergah karışık değil aslında.
    her sene istanbul - adana güzergahını 2 kez kat ediyorum.

yandex haritaların güzergahı çok iyi. burdan tarife gerek yok.
    yalnız niğde yolundan devam ederken yeni yapılan otobana gir direk pozantı adana yoluna bağlanıyor. eski yoldan ulukışlaya girme. çok hızlı gitmedikçe sapakları kaçırmak zor.

bu arada tek kişi için tehlikeli bir yolculuk. yanında bolca sakız, su bulunsun ara sıra da şekerli yiyecekler tüket ( kestane ezmesi gibi =P ) 3 saatte bir 5-10 dakika mola verin. araçtan mutlaka inip kaslarınızı esnetin temiz hava alın.

iyi yolculuklar..

Sayfa 2/2 İlkİlk 12