Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eşim doğubeyazıtta doktor.Mecburi hizmeti vardı burda süresi doldu.Süresi dolunca burdan başka bir yere gidebileceğin anlamına gelmiyor. Devletin gasp ettiği diplomanı alabiliyorsun.Mecburi hizmet deyince öğretmenlerinki gibi zannedilmesin. Pratisyen doktor yada uzmanın diplomasını mezun olunca Sağlık bakanlığı rehin alıyor vermiyor. Taki kendisinde duruma göre en az 1 sene çalışana kadar.Öyle ben çalışmıyrum diyemiyorsunuz. Hayır ben çalışmak istemiyorum evimde oturacağım deseniz o zaman lise mezunusunuz, çünkü diplomanıza el konulmuş durumda.Özelde de çalışamazsınız.

Ben Ankarada kaldım. 1 sene ayrı kaldık malesef.Kendisi beni göstererek eş durumu tayini yaptıramıyor.Devlet müsade etmiyor.tayinde ben ona tabiyim. Burdan yıllık izin ve doğum öncesi sonrası izinini kullanmak için ayrılıyoruz. Eylülde tayine başvurabilecek. Artık burdan daha batıya yani Erzurumun batısına bir yerlere gelmeye çalışacağız. Şayet tayini çıkarsa 1 sene daha ayrı kalıp eşimin yanına ben tayin isteyeceğim. bu arada olan 5 yaşındaki yavruma oluyor. Neyse.
Burası Türkiye abi allah kolaylık versin.

İyi yolculuklar..