arkadaşlar twinport teknolojisi diye bi teknoloji yokkafadan sallamışsınız gayet güzel
"OPEL-Twinport ROVER-Twincam RANGEROVER-Twincam JAGUAR-Twincam HONDA-Twıncam TOYOTA-Twinpannel MITSUBISHI-Twinpannel" bildiğim markaların motorlarından örnek verdim bu yukarıdaki motor isimlerinin anlamı bi teknoloji değil
bu isimler motorun üstten çift egzantirikli olduğunu belirten ifadeler
hayır nerden uyduruyorsunuz anlamadım , ayrıca arkadaş 220 yapamaz diyenler olmuş üstten çift egzantirikli motorun max rpm'si (1,4 ve 1,6) için konuşuyorum 7100 devirdir ve ondan sonra kesiciye girer ve 1,6 motor 125 beygirlik fordda 1,6 motor opelde bayır aşşağa 4.viteste 220bulur aslında bulamaz ama ibre 10km sapmıştır yani 210 görür ; yukarıda arkadaşın teki 5.viteste kaç yapıyo ozmn yazmış , açıkçası opeli çok sürmedim o yüzden şanzumanı ile ilgili bilgi veremeyeceğim ancak 1,4 rover 214Si 2,0 rover 420Si atmosferik motorlarda twincam motor var ve sanzuman tedarikcisi pejodur bu motorlar 7200 devir ceviriyor ama su var son vitese atınca arac daha fazla hızlanmıyor maksimum taş çatlasın 10km daha hızlanır , tahminimce aynı motor portfoyundeki bu arkadaşımızın opelide (bu arada hayırlı olsun cok guzel arac güle güle kullan dostum) 5. viteste 10km daha yapar ve bu onun su anlık yapabilecegi maksimum hızdır..
Yer imleri