Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
52 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Benzinli Araçta Rekor Bende mi?

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

en düşük tüketimim 5.4 kasmadan.

Eyl.09 Ankara İzmir 581 89 6 saat 28 dakika 5,4 afyona kadar genelde 100 afyondan sonra genelde 110la geldim klima 3 saat kadar çalıştı
    olarak not almışım

en son
    Mar.12 bilkent-bornova 580 89 6 Saat 30 Dakika 5,5 afyona kadar 100 sabit(5.9) sonrası duruma göre
    bu yolculukta 5.9 canımı sıktı düşüreyim bari diyip daha dikkatli ama yine kasmadan kullandım.
    Fire gerçekten ekonomik motor
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

dizele gerek yok kii sakin kullanmak daha mantıklı....hem şoför yorulmaz hemde yolcu.... Bravo arkadaşım....
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dizele gerek yok kii sakin kullanmak daha mantıklı....hem şoför yorulmaz hemde yolcu.... Bravo arkadaşım....
    Kubilay inan, sakin kullanıyım-ekonomik kullanıyım derken çok daha fazla yoruluyor sürücü

Tolga Han AYDIN
    TOLGAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 BE 6778
    Edilen teşekkür: 9

evet kayacım süper yakmıs aracın yanlız 2 kişi demesek 1 buçuk kisi desek daha doğru bence bide iman ve sevgi gücünüde ekleyince daha da az yakabilirdi hatta o gazla hiç yakmayabilirdi)) yaşasın punto kardeşliği

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Abi bolu yolu tüketimi değiştiriyor..Ya siz 120 yi geçmeden uzun yolda nasıl sabrediyorsunuz..Yol bitmiycek gibi geliyor..Sanki araç gitmiyor gibi..en fazla 20 dakika dayanabiliyorum..

fuat coşar
    Fuat COŞAR fuatcosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    60AZ955
    Edilen teşekkür: 44

arkadaşlar nasıl oluyor bu değerler resmen fabrika verileri ile alay etmişsiniz. ben her ne kadar sakinde kullansam 90 ı da geçmesem 6,0 ın altını hiç görmedim ortalamada. bu değerler yakalınıyorsa boşa lpg taktırdık ve boşa dizele onca para veriyoruz...

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Alıntı fuatcosar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar nasıl oluyor bu değerler resmen fabrika verileri ile alay etmişsiniz. Ben her ne kadar sakinde kullansam 90 ı da geçmesem 6,0 ın altını hiç görmedim ortalamada. Bu değerler yakalınıyorsa boşa lpg taktırdık ve boşa dizele onca para veriyoruz...
    +1000

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Zamanında 5.3 ile Milas Ankara yaptım klima yol boyu açık.90-110 KM hız arası sağa sola girdik yollarda.Toplam 884 km yol yaptım.Milas tan sonra benzini Odtü'nün karşısındaki opette doldurmuştum. Şimdi düşünüyorum da OPET değil PO dan alsaydım 900 km yi geçerdim kesin.
    Bunu anlattığımda inanmayan fire düşmanları olmuştu.İşte kanıtlar ortada, artık anlatmakla uğraşmıyorum zaten. ÇÜNKÜ FİRE ANLATILMAZ YAŞANIR.
    Gezgin Gp.

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Yeni rekor bizde dostum aynı durumlar bizim içinde geçerliydi. Ancak benzin 4,30 ve 197 kuruş yaktık YANİ REKOR ARTIK BİZDE.....
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Emre Değirmenci
    Eduardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 79

Rekor mu bu ya bu gun itibariyle 100kmde 12 lt acimam yakarim

S.Yasin KÖSE
    Serbulent_26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen hafta Ankara'dan (Eskişehir ve Bilecik üzerinden) Bursa/Mudanya'ya gittim. 1,4/8v/fire active aracımda 2 kişiydik, arka koltuklar tamamen boş, bagaj ise ağzına kadar bavul doluydu.

Ortalama hız uygulamaları nedeniyle genel olarak limitleri aşmadım. Yer yer 120km.ye çıktım ama genel olarak 90km civarında gittim.

Bursa'ya vardıktan sonra şehir merkezini gezdim. Birkaç gün boyunca Ulucami'den Tofaş müzesine, sukayparktan uluçınara kadar gezmediğim yeri kalmadı ve Bursa'nın dar yolları ile rezalet trafiğinde cebelleştim.

Eve dönünce hesaplama yaptım ve yol bilgisayarı ile karşılaştırdığımda verilerin doğru olduğunu da teyit ettim.

Toplamda 1060km yolu yaklaşık 230TL'lik benzinle katettim arkadaşlar. Yol bilgisayarı, 100km.deki ortalama tüketimi 5,2 olarak gösteriyordu. Km.de 21,5 kuruş -22 kuruş civarı yaktım yani... Ayrıca bu 1060 km.nin yaklaşık 750km.sinde klima açıktı. Manuel klima olduğundan, klima açıkken hep çalışıyordu, fan hızını duruma göre düşürüyordum sadece...

Bir de 6. vites olsa, dizellerle yarışırdım yakıt tüketimi konusunda

Arabamı seviyorum...

Ha, unutmadan... Full'den 97 oktan benzin kullanıyorum.
    peki o yolu kaç saatte gittin? 90 km ile yolmı biter yapmayın Allah aşkına. Gitmezsen yakmaz tabi. Toroslar bile 120 ile gidiyorkardeşim. Birde bunu buraya yazıyorsunuz ya inanmıyorum.

Gerçekten çok komik.Tekrar söylüyorum; O yolu kaç saatte gittin?
    Unutma gitmeyen araba benzini yakmaz...

Onur M
    levan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 130

Benzinli fire motor normal kullanımda şehir içi : 6.6 lt. , şehir dışı: 5.3 lt yakıyor .

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Benimde ankara istanbul arası uzun yol 5.1 lik bir değerim vardı. Fakat fullden benzin almayın alıyorsanızda 95 kurşunsuz alın.

Onur Ö.
    Kablonet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 60

Alıntı Serbulent_26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki o yolu kaç saatte gittin? 90 km ile yolmı biter yapmayın Allah aşkına. Gitmezsen yakmaz tabi. Toroslar bile 120 ile gidiyorkardeşim. Birde bunu buraya yazıyorsunuz ya inanmıyorum.

Gerçekten çok komik.Tekrar söylüyorum; O yolu kaç saatte gittin?
    Unutma gitmeyen araba benzini yakmaz...
    Dostum sonucta adam o yolu gitmis mi evet gitmis sen 500 km'lik yolu 120 ile yaklasik 4 saatte alirsin o arkadas 90la 5bucuk saate alir. Aradaki fark 1,5 saat bunu mu dert ettin simdi? Amac ne anlamiyorum yani neyi savunuyosunuz burda?

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Ben bazı kişilerin bu forumda sadece tartışma çıkartmak için burada olduğunu düşünüyorum.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Çanakkaleye gittim geçen hafta.
    Giderken uzun süre 80-90 arası gittim yol bilgisayarım 5.8'in altına inmedi onu da 1 kere gördüm sonra hep 5.9.
    Sonra hız artırdım çanakkaleye kadar 95-110 arası rampa aşağı hızlandım, rampa çıkarken yavaşladı sabit gazla gittim sayılır.
    Yol sonunda 6.1lt ekranda gözüken (Gerçek değer 6.3 lt) (Yakıt BP 95)
    Yukarda onca değerden sonra çok can sıkıcı!!

Bugün dönüş yaptım, dönmeden hava filtremi temizledim, elektrikli süpürgeyle tersten çektirdim vs vs.
    Dün gece depoyu Total 95Oktanla doldurdum bu sabah yola çıktım.

Eceabat Keşana kadar 8lt den 7.5 lara anca düştü. Hızım 80*90 yer yer 60-70 yol çalışmaları ve geliboluya kadar virajlar var. Bir de keşana gelmeden koru dağını çıkıyoruz onun da etkisi var.

Bunun üstüne 90-100 arası geldim tekirdağa kadar ortalama 6.8lt çakıldı kaldı 0.1 inmiyor ben kasıyorum o inmiyor, aynı gidişteki gibi!!
    Tekirdagdan sonra 110, Oruç vs yorgunluğun da etkisiyle, Kınalıdan sonra otobana girdim 120-130 düşmedim.
    Eve geldiğimde 7.1lt ortalama gösteriyor 340km'Lik yol sonucunda.. Ha 6.8 ha 7.1 ne farkeder. 90 yerine 120-130
    6'nın altına düşmedi arkadaş ya!! 90la giderken 5lt göremeyecekmiyim ben bu araçla? Problem nerde??

Aynı yolda MegII dCi ile 4.5-5.0 lt yakardım ben ya!! Ekonomi modu kullanırım hep!
    O zaman problem nerde??
    Konu celenlee tarafından (22/07/2012 Saat 20:16 ) değiştirilmiştir.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Giderken uzun süre 80-90 arası gittim yol bilgisayarım 5.8'in altına inmedi onu da 1 kere gördüm sonra hep 5.9.
    Sonra hız artırdım çanakkaleye kadar 95-110 arası rampa aşağı hızlandım, rampa çıkarken yavaşladı sabit gazla gittim sayılır.

Bugün dönüş yaptım, dönmeden hava filtremi temizledim, elektrikli süpürgeyle tersten çektirdim vs vs.

Eceabat Keşana kadar 8lt den 7.5 lara anca düştü. Hızım 80*90 yer yer 60-70 yol çalışmaları ve geliboluya kadar virajlar var. Bir de keşana gelmeden koru dağını çıkıyoruz onun da etkisi var.

Bunun üstüne 90-100 arası geldim tekirdağa kadar ortalama 6.8lt çakıldı kaldı 0.1 inmiyor ben kasıyorum o inmiyor, aynı gidişteki gibi!!
    Tekirdagdan sonra 110, Oruç vs yorgunluğun da etkisiyle, Kınalıdan sonra otobana girdim 120-130 düşmedim.
    Eve geldiğimde 7.1lt ortalama gösteriyor 340km'Lik yol sonucunda.. Ha 6.8 ha 7.1 ne farkeder. 90 yerine 120-130
    6'nın altına düşmedi arkadaş ya!! 90la giderken 5lt göremeyecekmiyim ben bu araçla? Problem nerde??

Aynı yolda MegII dCi ile 4.5-5.0 lt yakardım ben ya!! Ekonomi modu kullanırım hep!
    O zaman problem nerde??
    Problem= 185/65/15-10=175/65/15 Çıkan sonuç=175/65/15

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Ordan taş çatlasın 0.5lt çıkar
    Burda 1-1.5lt problem var..

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Ordan taş çatlasın 0.5lt çıkar
    Burda 1-1.5lt problem var..
    Dur bakalım şu yol bilgisayarını yaptırıp bir ölçeyim 0,5 mi yoksa 1 lt mi çıkacak?Benim yol bilgisayarı kafayı yedi.Rolantide bile yakıt yükseliyor.Şu an 17,4 litre yarın 20 litreyi bulur.

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

O zaman problem nerde??
    Arkadaşım problem yok 2007 yılından beri bu platformdayım şu an imzamdaki araç 5. puntom arada bravo ve linea tecrübemde var. 5 puntonun bu sonuncusuda olmak üzere 4 ü Fire motordu 1 i dizel 90 lıktı.Fire'la şehirdışı özenli kullanım ve 1 kişi ile ben 5,5 in altına inemedim.90 lık dizelle 4,9 ortalama yaktımki benzinli bir araçla dizelden daha az nasıl yakıldığınıda hala anlayabilmiş değilimm demekki 3,8-4,3 yakan arkadaşlar dizelle 2,5 lt civarı yakacaklar fabrika verilerindeki farktan yola çıkarsak.
    Bu arada silifke şehiriçi güncel ortalamam 8,5 civarı 5 litrelerden bahsedenler gelsin benim kullanım şartlarımda o rakamları burda tuttursunlar anahtarı bırakırım.sebebi 500-800mt de kontak kapat 50mt de bir ışık v.s v.s.
    eskişehir yolu-batıkent yolu-tem gibi yerler her ne kadar şehiriçi olarak nitelensede bu ölçümün yapıldığı standartlarda şehirdışı gibidir!
    Konu Honor COOPER tarafından (23/07/2012 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon