Benim önceki contieco3'ler 2011 üretim trhli, değiştirmeden önce aşırı sertleşmişlerdi. Formları karıştırırken kış lastiklerini saklamadan önce yemek yağı ile tamamını yağlayıp öylece yaz uykusunabıraktıklarını okumuştum. Ayrıca sertleşen lastiğe yine dh de iki gün falan yağlayıp beklettikten sonra lastiğin üzerinde fotoğraflı olarak konudan görmüştüm yağdan eser kalmıyordu. Sonuç yine benim kafaya lastikleri yağlama işi yattı ve contileri yarım kilo halis zeytin yağı ile bir akşam iyice yağladım
Sabah lastik üzerinde çok az belirgin yağ izi vardı sürülen yağın yüzde ellisini falan emmişti. İlk sürüşe sabah işe giderken çıktım şok şok aracın takır tukur olan sert lastik sesi gitmişti
firenleme de sorun olmuyor, test etmiştim. Şu sıralar biraz ses fazlalaşır gibi , yakın zamanda tatil günü unutmazsam bi güzel yağlayayım
![]()
Gecen sene lastikcinin elinde bir alet gormustum.. bir musteri ile mesguldu, dis derinligi olcuyor sandim ama konusmada yorumlarin bununla alakasi olmayinca merak edip sormustum.. bu nedir dedim, lastigin yumusakligini, sertligini olcuyor demisti..
Basinc olcer, dis derinligi olcer var bende, bir bu eksikti dedim icimden![]()
![]()
![]()
Bakim konusunda, lastikcinin tavsiyesi, eger bir sey kullanmak istiyorsan parlatici urunler yerine temizleyici, ara sira cleaner, conditioner tarzi urunler kullanirsan daha saglikli, uzun omurlu olur demisti... ben de o tur urunleri kullaniyordum zaten..
Sonra nette bu alete bakmistim, durometer olarak geciyor.. lastik icin...
profesyonel olanlari pek de ucuz da degiller.. olcumlerin yorumlarini da motor sporlari ile ilgili sitelerde bulmustum... onlar da yumusamasi icin hazir urunler veya kendi yaptiklari cok farkli formuller kullaniyorlar ama cogu sanirim pek uzun omurlu degil, zaten o uygulamalarda amac ta uzun olmasi degil vs.. neyse...
Aslinda bu durometreden 1 tane almak var, uzerindeki lastikleri sifiri ile karsilastirmak zaman icinde sertligi gozlemlemek veya yeni lastik seciminde tercihleri karsilastirmada kullanmak var )))
![]()
Konu timbaz tarafından (13/10/2016 Saat 21:19 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri