Alıntı boris91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben karlı havada aracımı zaten dışarı çıkarmıyorum bütün kış kar lastiğiyle gezmek saçma geliyo onun için bana..Bunun kontrolü anca karlı havalarda yapılacaksa eyvallah ama bütün kış kar lastiğine bakıcaklarsa çok saçma..
bilinçli sürücü olmak böyle bişey sanırım

şahsen bu konuda pek iyimser davranamıyorum. aracın durumunu bile bile lades deyip kendini yola atanlar, yolun ortasında patinaj çekerek yolu tıkayanlar ve kamera görünce ellerini kollarını açıp nerde bu devlet edebiyatını görünce pek güzel duygular beseleyemiyorum. sen önce önlemi al ondan sonra mağdur olursan hesap sorarsın. oturduğum yer kısmen şehirdışında olduğundan aracım 100 km'de iken taktırmıştım kış lastiğini, çok şükür hiç bi sorunda yaşamadım, ara sokaklarda herkes çıkmak için uğraş verirken gayet güzel yolumda ilerleyebildim.

zira bunun için bence en mantıklısı, meteoroloji kar yağışı uyarısı yaptığında polislerin denetim yapması, 1 takım kış lastiği tutarında ceza yazarlarsa belki insanlar tarzan gibi yola çıkmadan önce tekrar düşünürler.

amaç kış lastiğinin zorunlu olması değilde, hava şartlarının ağırlaştığı belli dönemlerde yaz lastikli araçların trafiğe çıkmaması şeklinde bir düzen olacaktır umarım.