hocam ben en son gp mi kütahyadan almıştım bilecik tarafında dikkat et dağlık yol ve tek şeride düşüyor, virajlı, ayrıca karanlık..öncesi ve sonrası çift yol zaten..
bu güzergahı kullanmış olan abilerim ablalarım sizden yol hakkında tavsiye almak istedim. Dikkat etmem gereken bölgeler, güncel yol çalışmaları (bileniniz varsa)
bu perşembe istanbula yolcuyum puntomla tek başımakütahyaya geldiğimde araçta 3 kişiydik. ilk yalnız uzun yolum olacak tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yola çıkmadan önce almam gereken tedbirler var mıdır sizce?
yolculuk ortalama 355 kilometre sürüyor. Geldiğimde tam o kadar sürmüştü daha doğrusu. saatte 90 km hızla seyretmeyi hedefliyorum yakıt tüketimi de 4.5- 5 litre arasında olursa memnun olacağım
aynı yoldan pazartesi (23 nisan) günü geri döneceğim. Haydi kazasız belasız inşallah diyelim.
hocam ben en son gp mi kütahyadan almıştım bilecik tarafında dikkat et dağlık yol ve tek şeride düşüyor, virajlı, ayrıca karanlık..öncesi ve sonrası çift yol zaten..
O eskidendi Tayfunben 10 yıldır istanbul-afyon, afyon istanbul kaç kez gittim geldim hatırlamıyorum
yolun heryerini ezberledim gide gele artık,o yollar yapılırken gittik geldik eziyetini çektik ama çok iyi oldu bilecik tarafı eskiden öyleydi evet tek şerit dağlık ve virajlı idi şimdi hep çift yol, tüneller açıldı sorun yok artık çok güzel o yol.
Burak; sana tavsiyem eskişehire gel oradan devam et çünkü kütahya bilecik arası yol berbat bence, bir kere mecburiyetten memlekete giderken bilecikten kütahya yoluna sapıp kütahya üzerinden gittim yol çok kalitesiz asfalt diye bişey yok azıcık asfalta yapışmış mıcırların üstünde gidiyorsun tangır tungur tabiri caizseayrıca çok virajlı. Dediğim gibi yap eskişehir üzerinden gel kaymak gibi istanbula kadar. Yolun çok azıcık uzar ama o arayı azda olsa rahat geçersin ama kütahya bilecik arası az zaten giderim dersen de sen bilirsin, hayırlı yolculuklar sana
![]()
Konu effect1903 tarafından (14/04/2012 Saat 21:51 ) değiştirilmiştir.
meşhur tüneller yapıldı diye biliyorum ben de. istanbuldan gelirken pek sıkıntı yaşamadım. Eskişehir üzerinden gel derken tam nereyi kastettiğini anlamadım Mehmet abi. Bozüyüğe doğru değil de eskişehir merkeze doğru mu gideyim..
Kafamda belirlediğim yol, kütahyadan eskişehir yoluna girip, bozüyük bilecik adapazarı öyle devam etmekti. Zaten ufak bir fark var sanırım senin dediğin yolla. sSonra her yol paris![]()
burak güzergahın gayet doğru, bozüyüğe kadar yol fena değil ancak gerisi süper otoban gibi hiç yormaz seni. yola çıkmadan önce lastik havaları, motor sıvıları, yağ seviyesi gibi standart kontrol edilecek şeylere göz atıp çıkarsın, emniyet kemerinide mutlaka tak, yolun açık olsun![]()
teşekkür ederim. emniyet kemerini bakkala giderken bile takıyorum
![]()
Yolcuğulumu tamamlamış bulunuyorum sağ salim. Verileri paylaşayım.
4 saat 10 dakika gibi bir sürede 360km yolu,
4.0 L/100 km. ortalamayla gelmiş bulunuyorum. Aslında Adapazarına geldiğimde ortalamam 3.4 L idi ancak bu TEM adamı biraz hareketlendiriyor =)... Tabi ben de bozdum kendimi sonlara doğru bir de yağmur fırtına çıkınca yakıt tüketimi konusu otomatikman ikinci plana düşmüş oldu dikkat etmedim hiç.
Bu arada yolculukta hiç 90 km hızın altına düşmedim diyebilirim. Genelde 100 km civarı bir hızım vardı.( sakaryadan sonra 110 un altına inmedim )
Umarım değerler iyidir.
Hadi geçmiş olsun, ben de eski tecrübemi aktarayım:
1 küçük molası dahil.
Net hatırlamıyorum min3.0-max3.5 saat kütahya merkez- İstanbul şirinevler
2 sene önce temmuzda tüneller yeni açılmıştı.
Gece geldik Megane 80BG dCİ ile.
Önde kütahyalı, yolları ezbere bilen 1.6 Corolla XEİ, arkada ben.
Kütahya Bozöyük arası hala inşaat halindeydi yer yer. Gidebileceğimiz maksimum hızda gittik 70-130 arası duruma göre. Bir kaç kritik viraj vardı ama arkadaş ezbere bildiği için beni o virajlarda uyardı sağolsun, izinden gittim hep.
Bozöyük bilecik arası 120-140; tüneller ve yeni duble yollar sağolsun.
Otobanda da ne bulduysak.
Kütahya Bozöyük arasındaki duble yol inşaatı da bittiyse eğer, problemli bir nokta kalmamış demektirKeyfini çıkar acelen yoksa 130'u geçme güzel güzel gel
yarım saat oynar hepi topu : P
Konu celenlee tarafından (19/04/2012 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir.
evet dönüş yolculuğumu da sağ salim tamamladım. Yine 360 kilometre 4 saat ve yine tam 4.0 Litre ortalama ile bitirdim yolculuğu.. Gidiş dönüş tüm veriler aynı
Bu arada istanbul'dayken 50 bin km yağ değişimini de yaptırdım bu sabah. Filtreler ve yağ değişti. 137 lira ödedim. Onu da dipnot olarak düşeyim.
Hadi geçmiş olsun Burakeskişehir merkeze gelip oradan devam et diye demiştim, önemli olan kazasız gidip gelmendi zaten. Foruma 3-4 gündür giremedim bende uzun yoldan geldim gidiş 750 dönüş 750 toplam 1500 km'cik
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri