Sayfa 3/3 İlkİlk 123
47 sonuçtan 41 ile 47 arası

Konu: Ah şu çocuklar

KEREM Uçgunoğlu
    M@GIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 346

Alıntı ermana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet artık okullarımızda sokaklarda top oynanmayacağını öğretmeliyiz sonuçta çocuk dediğin sus pus evinde oturur.terbiyeli çocuk dediğinin ne işi var dimi sokaklarda top peşinde. bir düşün bakalım ozaman arkadaşım sende terbiyesizmiydin değilmiydin. sanırım aramızda bu terbiyesizliği yapmıyan yoktur. hepimiz eğitimsiz ve terbiyesmişiz ki sokaklarda top oynamışız.

sapla samanı birbirne karıştırmamak gerek. Çocukların oyun oynamaları gerek bu topta olur başka oyun türüde. ev, sokakta ya da okulde fark etmez. Yalnız şunu bilmek gerek çoçuğuna başkalarına karşı saygılı olmayı ve etrafa zarar vermemelerini öğretmek gerek. ne o öyle saldım çayıra mevlam kayıra misali.Nedense terbiye değince akla ilk gelen evde büyüklerinin sözünden çıkmayan, konuşamayan tipler aklına geliyor.

Şimdi benim yeğenlerim gelse ve senin aracını güzelce bi kale yapsalar. Çocuklara olabildiğince de sert şut çekiyorlar ve aracın hasar medana gelse gülsem afferim olum ne kadar güzel şut çekiyorsun desem. Sence doğrumu olur? ve sende bu durumu görsen bize katılsan bir kaç şutta sen çeksen ne de olsa tecrübelisin.

Böylemi yapmamız gerekli yoksa benim olum neden insanların araclarına zarar veriyorsunuz. onlara kızıp oyun oynarken etrafa zarar vermenden dikkatlice oynamalarını belirtesem herhalde terbiyesizlik yapmamış olurum.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

arkadaşlar polemik yaratmeya gerek yok herkesin haklı oldu noktalar var...ancak ben aynı çocuklara yani sürekli evin önünde oynayan çocuklara defalarca dikkatli olmaları konusunda uyardım,fakat yeterli gelmemiş demekki..ayrıca dün bütün komşu çocukların ailelerine bu konuyu sorduğumda benim çocuğum yapmamıştır kesin diyip yinede bir sorarım çocuğuma..şeklinde cevaplar aldım ki ne para talep ettim ne bişi ..haa biri çıkıp dese ya kusura bakma benim çocuk yapmış aracına zarar vermiş fln bu daha ahlaklı olurdu kanımca ...tamam arabalarımızı çok seviyoruz ama mal gelir geçer bütün komşularımız oturdukları evin sahibi uzun süreler yüzyüze bakacağız allah ömür verirse...benim çocuğum böyle birşey yapıp bana söylemese ve başkasından duysam karşıma alıp oturup bir güzel konuşup hatasını anlamasını sağlardım hatta komşumun zararı ne ise karşılardım fakat her insan bir değil maalesef ....bu durumlar insan ilişkileri çok önemli aslında kimin nasıl kişilikte olduğunu daha iyi anlıyorsun ...sonuçta araba için büyütülecek bir durum yok ancak çıkarılacak dersler var...

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

geçmiş olsun kardeş sıkma canını...
    adamın arabasına zarar gelmiş çocuklar tarafından,dolayısıyla canı yanmış,bazıları da oturmuş pedagogluk yapıyor... önce bi geçmiş olsun diyin,moral verin...

erman arabacıoğlu
    ermana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı dexter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun kardeş sıkma canını...
    adamın arabasına zarar gelmiş çocuklar tarafından,dolayısıyla canı yanmış,bazıları da oturmuş pedagogluk yapıyor... önce bi geçmiş olsun diyin,moral verin...
    arkadaşım sende biraz zahmet ette konunu başlarını oku.

erman arabacıoğlu
    ermana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı M@GIC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sapla samanı birbirne karıştırmamak gerek. Çocukların oyun oynamaları gerek bu topta olur başka oyun türüde. ev, sokakta ya da okulde fark etmez. Yalnız şunu bilmek gerek çoçuğuna başkalarına karşı saygılı olmayı ve etrafa zarar vermemelerini öğretmek gerek. ne o öyle saldım çayıra mevlam kayıra misali.Nedense terbiye değince akla ilk gelen evde büyüklerinin sözünden çıkmayan, konuşamayan tipler aklına geliyor.

Şimdi benim yeğenlerim gelse ve senin aracını güzelce bi kale yapsalar. Çocuklara olabildiğince de sert şut çekiyorlar ve aracın hasar medana gelse gülsem afferim olum ne kadar güzel şut çekiyorsun desem. Sence doğrumu olur? ve sende bu durumu görsen bize katılsan bir kaç şutta sen çeksen ne de olsa tecrübelisin.

Böylemi yapmamız gerekli yoksa benim olum neden insanların araclarına zarar veriyorsunuz. onlara kızıp oyun oynarken etrafa zarar vermenden dikkatlice oynamalarını belirtesem herhalde terbiyesizlik yapmamış olurum.
    ne güzel seneryo yazdınız hemen madur arkadaşımız olayı böyle yazmamış nereden çıakrttınız hemen arabayı kale yapmışlar sert şut çekmişler filan. yoksa siz miydiniz o yolada bahçede oynarken top bu ee çocuklarımızda birer messi değil topu hep istediklere yere vurabilsinler.

bu arada madur arkadaş olayı daha ayrıntılı olarak yazmış evet bu durumda aileler suçlu ve terbiyesizlik yapılmış. ancak olay daha yeni bu şekilde aktarıldı. benim kısdığım nokta çocuklar top oynarken arabanın camını patlatmış yazınca birden insanların asalım keselim o çocukları ne terbiyesiz ne ahlaksız filan diye yazmaları.

Günkut KAYA
    Av.Efe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    48 AV 434
    Edilen teşekkür: 46

Alıntı M@GIC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadasim sana katiliyorum keza sen de bana katilmissin... Ne yazikki cocuklarini egitmemeyi, terbiye vermemeyi bir halt bilen insanlar var. Bunlarin topluma saygisi olmadigi asikar. Ama onlarin cocuklarina hayat verir dersi, sonra aglarlar cocugumm ah cocugumm diye... Arkadasimiza cok gecmis olsun yazik olmus arabasina, ne kadar cani yanmistir...
    Nasil olsa bir daha yapar o cocuklar kardesim, sen dikkatli ol tespit et kim oldugunu, sonra da cocugu kulagindan tut ailesine teslim et sonra da savciliga sikayetci olursun. Alsin bunlar gibi cocuk simartmayi halt bilen sözde ebeveynler cezayi da akillari baslarina bi nebze gelsin...
    BMW 3.20d premium 184 HP

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

yapan çocuğu uğraşlarım sonucu bulduk çocuk korkudan söyleyememiş önce ve aynen plastik top ile kırılmış cam. ailesi de evimize geldi tatlıya bağladık ....çocuk ailesinin yanında ağlayıp özür dileyince içim burkuldu doğrusu onun da gönlünü aldık sana bir şey olmasın dedik geçtik ...daha önce benim çocuğum yapmamıştır diyen aile de mahcup duruma düştü neyseki her şey yolunda olan benim orj. cama oldu kasko yan sanayi taktı fiatla anlaşmaları yokmuş diye..birdaha ki kaskoda artık orj. cam taktırırım biraz dandik durdu sanki

Sayfa 3/3 İlkİlk 123