İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Kıvanç öyle çok uçuk bir vergi olacağını düşünmüyorum şöyle düşün 2006-2007 gp 1.3 75 lik araç şu anda 20-21-22 milyara alınıyor satılıyor bu arabaya sen gelirde 2 lira vergi getirirsen ortalık toz duman olur onun için hiç sanmıyorum..o sistem avrupada var genel olarak oralarda arabaların fiyatları düşük ama vergiler uçuk..
Konuyla alakasız ama şu 3 tarafı denizlerle çevrili memlekette rüzgar enerjisinden yararlanma oranımız bu kadar düşük ya.en çok ona yanıyorum. ya arkadaş bedava ya, kömürü çıkarırsın para taşırsın para yakarsın kanser. petrolü alırsın para işlersin para taşırsın para yakarsın kanser. doğalgaz ona keza. nükleer zaten üstüne oturulmuş el bombası. rüzgarı almazsında taşımazsında işlemezsinde ya.o kendi gelir eser zaten.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
Muhammad Ali Clay
Öncelikle her kurumda, her kuruluşta bu zamana kadar kim gelip geçtiyse ve bu çorbayı içtiyse boğazına dursun!
Konumuza gelirsek:
Öncelikle kendi üretemediğimiz her "Özel İş" bizim için çok pahalı.
O güneş panellerini, hesap makinelerinin üzerlerinde gördüğünüz dandirik ve ucuz parçalar mı sanıyorsunuz ki her yeri kaplasınlar diyorsunuz![]()
Adamlar son teknolojiyle ürettikleri, en verimli güneş panellerini kullanıyorlar ve satıyorlar. Dünya ekonomisi enerji üzerinden dönüyor. Size gerçekten ucuza vereceklerini mi sanıyorsunuz?
Rüzgar enerjisi de geçtiğimiz 2-3 yıla kadar bizim ülkemiz için aynı durumdaydı. Statik ve Dinamik olarak hesabının kitabının netleşmediği bir yerdeydi. Ancak artık bu işin eğitimini, teorik ve pratik olarak almış değerli Hocalarımız ve bu işten anlayan özel firmalar var. Ve rüzgar enerjisi (Farkında değilsiniz muhtemelen ki yazmışınız) artık değerlendirilmeye başlandı ve özel yatırımcılar için yerler gösterildi. Fizibilite çalışması olumlu sonuçlanan bir çok noktada rüzgar enerjisi santralleri kuruldu ve kurulmaya devam ediyor.
Bu arada denize rüzgar enerjisi santrali dikmek ile karaya dikmek arasında dağlar kadar maliyet ve teknik farklılıklar olduğu için; denizde bu sistemi kullanmanın "Ülkemiz için" hala ekonomik olmadığını düşünüyorum. onun için bir miktar daha tecrübe ve teknolojiye ihtiyacımız var. Dışardan adamlar getirtip yaptıktan sonra onun da astarı yüzünden pahalı oluyor. (Yabancı ülkelerde denizlere de kurdukları için bu noktada da birkaç şey yazayım dedim)
Son olarak: İşi derinlemesine bilmeden bir kişiye kuruma vs'ye gözü kapalı oalrak "çorbayı içiyorlar" demek, bazı konumdaki insanların, makamlarını kullanarak "çorba içmeleri" kadar korkunç olduğunu düşünüyorum! Ama dediğim gibi içenler ille vardır, ve o içenlerin boğazına dursun!!! Onların yatacak yeri yok! Ama olsun en azından kaltıkları zaman "sıcacık bir ortamda" olacaklar![]()
yanlış anlamayında dizele laf söyleyen arkadaşların düşüncelerine elbet saygım var da kimisi dizeli sevmiyorum diyo 1.4 16v starjete binersin t jete binersin saygı duyarımda
1.4 8v arabaya biniyonuz dizelin vergisi çok bakımı masraflı atıp tutuyonuz yokuşlarda yokuş çıkmaz bagırır durur galericilerle devamlı içiçeyiz grandepuntonun benzinlisini dizelini götürsek dizelini alıyolar
bende şahsen benzinli seviyorum ama bu ülkede yakıt fiyatları malum aldıgımdan beri 6 ayda 12000km yaptım benzinli olsa mümkün değil bazı arkadaşlarda bazı konularda hatalı oldugunu bile bile yazıp çiziyolar bu teknik yardım konularnda geçerli topluca gülüyoruz![]()
dizel düşmanı arkadaşımız artık aramızda yok![]()
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
bence bu konuları soyle ozetlemek gerekır; daha bu vergı olayları cıkmadan once yanı dızllerın artacak falan fıstan dıye kamuranın ust versıyonu ıle gene tartısıyorduk sunu dedım ; bı arkadasım total fırmasında calısıyor mersın ataş'da ve dedıkı mazot tuketımı cok arttı devlet benzıne yaklastırmaya calısıyor dıye..ne kadar dogru bılmıyorum ama bence vergıden cok bunu yapacaklardır...
Herkes ne olduğunu görüyor kendince,görmeyen içinde ne aydınlık farkediyor ne de karanlık.
Muhammad Ali Clay
çok vergi var çok...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri