Alıntı karizmatik_boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında çok haklısınız ancak biz Türkler biraz duygusalız o kişinin acaba o anki ruh halinden mi? diye düşünüyor insan...

Mesela Opel bayisinden istediğim araç şu idi: Beyaz Renk 1.4 Corsa. Bayinin elinde beyaz yokmuş... Dedim ki diğer bayiler ile paslaşsanız olmaz mı ? Bizde öyle bir şey yok. Gri renk yok mu ? Tık yok. O zaman sipariş mi vereceğiz. Evet sipariş vereceksiniz... ee hadi verelim dememi bekliyor... bana teklif dahi etmiyor... Selim Bey hemen siparişimizi geçip ... tarihte elimize ulaşır... yok efendim zorla satıyorlar aracı :=)) yani pazarlık bile yapmadan desin ... fiyata al kardeşim ver aracı dicem yok :=)) Araç özelliklerini soruyorum katalogtan açıp bakıyor :=)) Enjoy model de standart 4 hava yastığı var... Bayiye zarf atıyorum... Arka koltuklarda da hava yastıklarımız mevcut diyor :=)) O zaman 6 hava yastığı ediyor :=))

Ardından Hyundai bayisine gidiyorum. i20 ye bakıyorum kendim bakıyor kendim inceliyorum... Sonra satış temsilcisi geliyor ama araçın + ve - lerini bahsetmiyor :=)) ya da en azından mevcut ekipmanları falan filan yok arkadaş zorla satıyorlar kendi paramızla ağızlarından laf alamıyoz :=))

Neyse belkide cumartesi sendromudur... Malum bi çok işyeri tatilken arkadaşlar çalışıyordu...

Tabi her bayii aynı değil... Hyundai nin başka bayisindeki satış danışmanı nasıl ilgilendi anlatamam... Fiatın bayisinden 2. kişi biraz kilolu olan çok ilgilendi... Toyota yüzüme bile bakmadı desem yeridir :=)) Ford da aynı şekilde... Yani bayiden bayiye çok değişiyor...

Ama haklısınız kesinlikle...
şahsen geçenlerde ford bayii ni şikayet ettim ilgisizlik ve saçma sapan tavırları yüzünden bir günde 4-5 kere arayıp özür dilediler ayrı ayrı çok ilgilendir..