Herşey kullanım tarzı ve yaşadığımız şehir ve trafik durumu
tabiki araç bakımları vs tam olduktan sonra
Printable View
Herşey kullanım tarzı ve yaşadığımız şehir ve trafik durumu
tabiki araç bakımları vs tam olduktan sonra
80 km giderkende yol bitmiyor. saatlerce araba kullanmak adamı haşat ediyor.
2 kuruş az yakmak uğruna koltukla epey bi bütleşiyorum :(
daha beter bi stress oluyorum.
abi sen alışkınsın yıllarını verdin. geze geze gitmek sana zevk verir. ;)
ama arada bir vtec hakkını ver abi yoksa pas yapacak samuray :D:D
Engın benzınlı arac dızelden nasıl az yakar anlamıs degılım benzınle 1 depo ıle max 650 km yaparsın dızelle 900-1200 bence benzınlı araclarda lpg vardır o hesaba gore dızelden az anca boyle yakar yada samımı degıllerdır
konu buraya taşınmış o bazı kişilerin içinde bende varım sanırım :) engin bi arkadaşım her aldığı arabanın yakıtından vw-mercedes-land vs kullandı hep ağlandı hep ağlandı sonra kızdı az yaksın diye gitti dizel fiesta aldı sıfır şimdi biraz memnun ama yine ağlanıyo 1 depoyla 600 km yapıyorum diye maximum neden acaba ? !!!!
salih bey kullanım seklı cok onemlı sızde bravo kullanıyorsunuz profılde oyle gorunuyor ben dızel 120 lık kullanıyorum ve bana gore bu arabayla sehırıcnde 5 lıtre kımse yaktıramaz(trafık olacak!!!!)...ha punto evom varken yapabılırdım bunu oda dızeldı tabı...mutlaka surucu cok onemlı ama araclarında belırlı oranları vardır dıye dusunuyorum...
otomobil seçimi tercih ve önceliklerle alakalı bence de bunu fanatizme dönüştürmemek lazım,arabasını övmeyi seven insan çok:) örneğin benimde büyük paralarım olsa asla dizele binmem yada binsem de 4-5 litrelik dizelleri tercih ederim(biraz abartılı ama:D)
bu arada sunu soyleyım kı daha once soyledım ben benzınlı aracları yerden yere vurup dızellerı övmuyorum...yada forumdakı bazı arkadaslar gıbı benım aracım ornegın 1.3 75 lık ıse onu ovmuyorum sadece yada en ıyı motor oymus gıbı davranmıyorum...(ozelden baya msjlar gelıyorda) en basıt ornek olarak sızın aracınız bence yanı 150 lık benzın 120 lık dızele tercıh ederım benzın ne kadar pahalı olursa olsun kı bundan sonrada secımımı benzınlıden yana yapıcam cunku ısterse 10 lıtre yaksın keyıf verıyor!!!DEMEM O KI BEN KENDI CAPIMDA TECRUBELERIME DAYANARAK KONUSUYORUM...VE GENEL GECER HERKESCE BILINEN GERCEKLERLE TABIKI...YOKSA ARABAM DIZEL DIYE OVMUYORUM YANI YIGIDI OLDUR HAKKINI VER OLAYI...
Sayın ENGİN BEY ;
Şuana kadar AOT 5,50 diyenfire sahibi görmedim.(AOT nin hiç sıfırlanmadığını varsaydım)
Ben ve birçok kişi BOT de5,50 leri gördük.
Ama genel ortalamam 7,50(2040 km )
Her depoyu fullediğimde BOT yi sıfırlarım Şuan BOT 6,20 (trafiğe girmeden 45 km yolu 2 kez gittim geldim(kartal-merter arası) hızım 90-100-110 arası gitti geldi.
Dizelden tasarufluyuz demiyoruz zaten insan beyni buna inanmaz.
60 km ile kaplumbağa gibi gittiğiğmden dolayı değil sollama ve acil durumlar hariç ani ivmelenmeden kaçınıp gazı çok köklemedenn hareket etmem vb.sürüş şekillerinden dolayı 6,20 yi görüyorum.1depo ile rahat kış şartlarında 600 km yapıyorum yazın 700 yaparım
Ama multijet alsaydım 700 ü gördüğüm yerde 900-1000 km yi rahat görürdüm
Aynen katılıyorum, Zaten az dolaşıyorum benzinle mazot arasında bir kaç kuruş fark var malum ülkemiz ! Asla o dizelin tıkırtısını çekmem gider benzinli alırım paşa paşa sessiz binerim yakıt ortalamaları hemen hemen aynı öyle çok yol yapıp bi kaç kuruşun hesabını yapcak olsam bende dizel alırdım mesela :)
650 km ve 1200 mü ? he dizel 45 lt 1200 yapıyo diyelimki benzinli 45lt 650 mi yapıyo yarı yarıya olsaydı emin ol kimse benzinli almazdı :D
hiç 45 litreyi zorlamadım ama,zorlasam 1100 yaparım gibi :)
Arkadaşlar 2009 1.4 Fire Fun var bende 29binde. Depoyu Full'lediğimde 682km. yazıyor. fakat ben Şimdiye kadar 620Km.'yi geçemedim ki buda 100 km.de ortalamam 7litreye denk geliyor. 7 litreden aşağı şehiriçinde hiç görmedim normalmidir acaba?
o arkadaşım gercekten cok sert araba kullanıyor tek sebebideo şikayetinin aslında o normal kullandığını düşünüyor ama adamın içini dışına cıkarıyor :)...sizde sanırım biraz sert kullandığınız için o değerler uzak geliyor aslında olabileceğini söylüyorsunuz ama cok cok cok zor diyosunuz evet kullanış karakterenize göre zor olabilir ama şehir içi trafikte neyse o fabrika verilerinden ayrılmanız pek mümkün olmuyor ne kadar dikkat etsenizde şehir içi kullanımında hem fikirim bende.
Bu akşam 7:00-8:00 arası M.Köy- Şirinevler trafiğindeydim. Bariz bir şekilde benzin uçtu gitti toplam 50km'de 25TL lik yakıt gitti sanırım!!
1. viteste 1500rpm gidiyorsun anlık tüketim 14lt-18lt arası.. bu nedir arkadaş.. Allahtan trafik saatine kalma mecburiyetim yok. O saatlerde dizelden başkası paklamaz. Bir de LPG tabi ;)
1000km'yi devirmişim bu arada bilgisayar ortalaması 7.7lt
bunun 600km'si 6.2-6.7 arasıdır. Sakin kullanım, açık trafikte 70-90 arası.
geriye kalanı da kısa mesafe, yoğun trafik, full devirli kullanım vs vs.