Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Ses ve izalasyon ?

erk ııııı
    motor delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 152

Standart Ses ve izalasyon ?

Arkadaşlar günaydın herkese

Dün gece saat gece 10-11 arası fatihten başak şehire ordanda tekrar fatihe dönuyordum bilerek çıktım öylesine yağışlı havalarda hız yapılmaz biliyorum tabiki fakat puntişimle eco tuşu açıkken dönüşte başakşehir aksaray çevreyolundan gelıyordum ve 160 km hızı hatta daha fazlasını gördüm araçta maşallah ne kayma ne savrulma hiç bişey yok fakat klimayı kapadım müziği kıstım motor standart sesinde fakat rüzgar sesinin her geçen gün arttığını hissettim 5 ay önce grande puntom vardı şuanki evo dan daha sessizdi ondada 140 150 km hıza ulaşmıştım benimkinde biraz abartı gibi geldi ve gece inanın uyuyamadım resmen tribe girdim uzun yola gitsek kafa bırakmaz bu araba diye Size asıl sorum şu biliyorum herkesde var bu sorun ama bendeki biraz fazla gibi sanki ve ben dışarda veya yetkili serviste ses izalasyonu yaptırarak bu sesi azaltamazmıyım yada yok edemezmiyim rüzgar alsın istemiyorum çünkü hep hızlı gidiyorum ve sesten yana problemim var sanki cam aralık içeri rüzgar giriyor cam açıkmı kapalımı belli değil, birde bu izalasyon olayı sizce nekadara patlar ücreti nedir yaptıran varmı aramızda bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu arada 1.4 fire ( üstelik dualogıc ) gitmiyor diyenlere bidakine video çekeceğim yanıma birini daha alıp sol şeritte audi a4 den yol isteyen bir puntomuz var audiyi selektör manyağı yaptım ve klasik kasa astra ile kapıştım resmen parçaladım
    Konu motor delisi tarafından (13/03/2012 Saat 10:14 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fiatgoztepeoto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 12

Fıat servisi olarak biz size izolasyon hizmeti(alt) sunabilriz. ücretini de telefonla alabilrisiniz.216 566 91 50 BEYZA

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Alıntı fiatgoztepeoto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fıat servisi olarak biz size izolasyon hizmeti(alt) sunabilriz. ücretini de telefonla alabilrisiniz.216 566 91 50 BEYZA
    Ses izolasyonu için yapılan işlemler nelerdir yazabilir misiniz ?
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ses izolasyonu için yapılan işlemler nelerdir yazabilir misiniz ?
    hocam bide senin araç dizel seninki kesin ister izalasyonlu tadından yenmez valla bravo gibi evo muz olur.

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Valla harika olur .Bazen benimde kulağım gidiyo rüzgar ve motor sesine , az daha sessiz olsa süper olur.Ama şimdi yaptıralım desek dünya para isticekler. Gerçi Göztepe servis iyi bi servis, bir kere gittim memnun kaldım,sağolsunlar ilgileniyolar.Ama fiyat ne isterler bilemiyorum.

ARMAĞAN ÖZMEN
    armi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 22

Aynı dertten bende muzdaribim dostum ama profesyonel anlamda böyle uygulama yapan bir yer bulamadım maalesef. Olsa direk yaptıracam aslında.

Zibart'ta var buna benzer bir uygulama ama çok verimli olacağını sanmıyorum çünküaracın dış kısmından zift benzeri bir uygulama yapılıyor. Yaptıran arkadaşlarımız çok da memnun değiller açıkçası.

Belki oto döşemeciler bu işe girerler ama onlarda ne kadar başarılı olur, paramızı çöpe mi atarız tam bir muamma. İşimiz zor yani.

Eğer uygulama yapacak yer bulursanız bana da haber verin beraber gidelim.

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Fiat Göztepe servisi 369 TL fiyat verdi Göztepeservisi yada herhangi bi servis bize şöyle bir kıyak yapsa hem forum üyesi hem kalabalık 5 6 kişi bi grup indirimi sağlasa süper olurdu dimi arkadaşlar Grup indirimi lafına şimdi espri yapanlar olmasın sakın

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Grup olarak gidilebilir ,belki inerler fiyattan.

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Alıntı motor delisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat Göztepe servisi 369 TL fiyat verdi Göztepeservisi yada herhangi bi servis bize şöyle bir kıyak yapsa hem forum üyesi hem kalabalık 5 6 kişi bi grup indirimi sağlasa süper olurdu dimi arkadaşlar Grup indirimi lafına şimdi espri yapanlar olmasın sakın
    Peki ne işlemler yapılıyormuş anlattılar mı ?

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Peki ne işlemler yapılıyormuş anlattılar mı ?
    SES SEVİYESİNİ DÜŞÜREN ARACI DARBE VE PASLANMAYA KARŞI KORUYAN BİR YÖNTEM .SU BAZLI BİR ÜRÜNLE YAPILIYOR. DAVLUMBAZLAR SÖKÜLÜYOR ARAÇ ALTI YIKANIYOR KURULANIYOR İZOLASYON MASKELEME YAPILIYOR.

Aynen bana söyledikleri bu eğer güzel bi indirim olursa neden yaptırmayalım

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Bu sistem zaten hemen hemen bütün firmaların uyguladığı standart sistem, ses konusunda ciddi bir iyileşme olacağını sanmıyorum genelde aracın altını darbelere ve paslanmaya karşı koruyan bir sistem. Ciddi anlamda iyileşme sağlanabilmesi için komple koltukların sökülerek aracın tüm tabanına, bagaj kapağı dahil bagaj havuzuna, direklere, lastikler sökülerek davlumbazlara, motor bölümüne ve mümkün olabilirse tavan dahil bir izolasyon yapılmadıkça istediğiniz oranda bir iyileşme olmaz. ama bu tam bir izolasyon tabi yinede araç altına ve davlumbazlara yapılacak işlem ilede bir miktar fayda sağlanabilir. Ama asıl şikayet rüzgar ve motor sesi ise motor bölümü ve kapi içi ve kapi fitillerine yapılacak işlem ilede sonuç alınabilir.. Benimde uzun süredir aklımda olan bir proje ama bakalım ne zaman yaparım yada yaptırırım

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Bu işlemi yaptırıp pek bi fark görmeyenler var. yaptırma konusunda pek emin değilim.

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı effect1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sistem zaten hemen hemen bütün firmaların uyguladığı standart sistem, ses konusunda ciddi bir iyileşme olacağını sanmıyorum genelde aracın altını darbelere ve paslanmaya karşı koruyan bir sistem. Ciddi anlamda iyileşme sağlanabilmesi için komple koltukların sökülerek aracın tüm tabanına, bagaj kapağı dahil bagaj havuzuna, direklere, lastikler sökülerek davlumbazlara, motor bölümüne ve mümkün olabilirse tavan dahil bir izolasyon yapılmadıkça istediğiniz oranda bir iyileşme olmaz. ama bu tam bir izolasyon tabi yinede araç altına ve davlumbazlara yapılacak işlem ilede bir miktar fayda sağlanabilir. Ama asıl şikayet rüzgar ve motor sesi ise motor bölümü ve kapi içi ve kapi fitillerine yapılacak işlem ilede sonuç alınabilir.. Benimde uzun süredir aklımda olan bir proje ama bakalım ne zaman yaparım yada yaptırırım
    Bu işlemi yaptırıp pek bi fark görmeyenler var. yaptırma konusunda pek emin değilim.
    Cumartesi bursaya gitmezsem eğer sabahtan fırat otoda olacağım ve birde ordakilere bu durumu anlatıcam eğer böyle bi sistem yapabilirlerse buraya yazarım ve sizi bilgilendiririm

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Mehmet arkadaşımıza katılıyorum.Asıl önemli olan motordan ve kapılardan gelen sesi kesmek . Bunun için bazı yerler kapı içlerine izolasyon malzemesi koyuyor ayrıca koltukları söküp zemine ısıtılarak yapıştırılan bi malzeme yerleştiriyolar.Bu işlem çok daha etkili oluyor ama fiyat artıyor tabiki.

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Mehmet arkadaşımıza katılıyorum.Asıl önemli olan motordan ve kapılardan gelen sesi kesmek . Bunun için bazı yerler kapı içlerine izolasyon malzemesi koyuyor ayrıca koltukları söküp zemine ısıtılarak yapıştırılan bi malzeme yerleştiriyolar.Bu işlem çok daha etkili oluyor ama fiyat artıyor tabiki.
    Bu işlemin fiyatını alıcam bu hafta buraya açıklarım
    baktıkki servisler yapmyıor arabamı böyle yaparım bende
    Konu motor delisi tarafından (13/03/2012 Saat 13:47 ) değiştirilmiştir.

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Bu yazdığım işlemleri kendim yapmayı planlıyorum, evet zor bir işlem el yatkınlığı isteyen bir iş, boş vakit gerekiyor bu işlemi yapabilmek için ama ciddi olarak düşünüyorum yapmayı. Sen bir sor bakalım Berk senden haber bekliyoruz

ARMAĞAN ÖZMEN
    armi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 22

Alıntı motor delisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SES SEVİYESİNİ DÜŞÜREN ARACI DARBE VE PASLANMAYA KARŞI KORUYAN BİR YÖNTEM .SU BAZLI BİR ÜRÜNLE YAPILIYOR. DAVLUMBAZLAR SÖKÜLÜYOR ARAÇ ALTI YIKANIYOR KURULANIYOR İZOLASYON MASKELEME YAPILIYOR.

Aynen bana söyledikleri bu eğer güzel bi indirim olursa neden yaptırmayalım

Dostum Ziebart'ta falan yapılan işleme benzer bir işlem bu da. Fakat benim istediğim bu değil.

Bizim araçların gürültülü olmasının asıl nedeni, araçta hiç yalıtım malzemesinin olmaması. Keçe tarzı bir malzeme bizim araçlarda fabrika çıkışı pek kullanılmamış. Bu yüzden araçlarımızın çamurluk, tekerlek ve kapı kısımlarından oldukça fazla ses alıyor.

Dikkat ederseniz araçlarımızdaki motor sesi çok rahatsız edici değil, rahatsız edici olan kısım yol sesi ve uğultusu.

Dolayısıyla bu dediğim keçe tarzı bir uygulama sonrası Fırat Oto'da yapılan uygulama da eklenirse fayda getireceğini ama tek başına çok fazla bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

ziebart bu sistem için 600tl dedi altına kaucuk kaplyolar sadece hiç gerek yok buna birebir konuşup motor kapı ve bagaj kısmını kaplamaları şart

volkan Şimşek
    xvlkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 64

Bende ses konusunda oldukca hassas bırı olarak aracın altını onların tabırıyle alt koruma olayını yaptırdım. Tabıkı cok fark yok ama yuzde 10-20 falan tesır edıyo en azından yo ltıtresımını kesıyo dıyebılırım

erk ııııı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı xvlkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende ses konusunda oldukca hassas bırı olarak aracın altını onların tabırıyle alt koruma olayını yaptırdım. Tabıkı cok fark yok ama yuzde 10-20 falan tesır edıyo en azından yo ltıtresımını kesıyo dıyebılırım
    nekadara ve nerde yaptırdınız acaba ?

Sayfa 1/2 12 SonSon