200 liraya birmot-zincirlikuyuda
Printable View
kapı içlerine yapıştırılabilen yalıtım malzemesi var, opel forumundan takip ettiğim kadarıyla yapıştırılabilen ( kapı içleri, bagaj v.s.) her yere uygulanabiliyor muazzam bir yalıtım kabiliyetine sahipmiş. biraz araştırdım bituself denen bir malzeme, google'da araştırma yapınca uygulama yapan herkesin memnun kaldığını gördüm
D sınıfı araç almak lazım
Çok güzel bir konu. Takipteyim. Teşekkürler Mert
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Şu siteye bir bakın; vatandaş aracını komple yalıtım yapmış,ama aracın her tarafı sökülmüş.Yeni bir araç için açıkçası ben cesaret edemem.
bukadar detaylı bir yalıtıma gerek yok alt kısımları dıştan arabanın altını kaucuk nemli birşeyle kaplıyolar koltukları sökmuyorlar artık 150 200 tl arası masrafı var ve puntolar için motor kısmı ve kapılar önemli kapıları bende kımseye söktürmem fakat yetkili servis bu işi garanti dışı kalmadan yapacağına eminim
Göztepe fiat bayi nin verdiği fiyat 320 TL arkadaşlar,
YAPILAN ALT İZOLASYON İÇERİ GİREN SESİ 3 DESİBEL ORANINDA AZALTIYORMUŞ VE BİRDE KOZMETİK SETİ HEDİYE EDİYORLARMIŞ. :)
Ben kendim eski aracımda yapmıştım. Sadece kapılara uygulamam bile ciddi oranda fark etmişti. Kapı içlerindeki kapağı kaldırıp keçe yapıştırmıştım. Açmışken kolonları da güncelledim o ayrı..
Linea için o tarz bir işlem yapmadım. Belki havalar ısınınca el atarım.
Ayrıca cila aldım baya miktar. Yakında araca uygulayacağım. Buluşma tarzında bir organizasyonda isteyen arkadaşlarla cila (autoglym express wax , srp ve Radiant Wax) uygulayabiliriz.
ben birmotta yaptırmıştım alt izolasyon diye geçiyor içeriye seste bariz bi değişiklik olmaz öyle büyük şeyler beklemeyin derim.
ben olsam yaptırmam, göztepe otodan hiç yaptırmam.
ilk arabam broadway dı.
2. ve şimdiye kadar kullandığım en iyi araç grande punto idi.
aracı kullanır kullanmaz 2 şey dikkatimi çekmişti.
bunların bir yol sesiydi.
modern bir araç kullanıyordum ve bu kadar fazla yol sesi alması beni müthiç hayal kırıklığına uğratmıştı.
2007 den beri yol sesinden nefret ederim.
etkili bir yöntem olduğuna inanmadığımdan bu konuda hiç bir şey yapmadım.
etkili bir yöntem bulunursa parası mühim değil hemen yaptırırım.
camlar mesela, pimapen camları gibi çift tabakalı olsa çok faydası olurdu.
üreticiler bu açıdan düşünmüşlermidir acaba?
bi video izlemiştim.
bir amerikan arabası camı çaık şekilde rock mizk yapan bir grubun etrafında dolaşıyordu.
camları kapattığı anda o müthiş gürültü bıçak gibi kesilmişti.
internettte hala vardıır bu video.
o tarz bi izolasyon çok etkili olurdu.
ben kendi aracımın tüm kapı içlerini,bagaj havuzunu,bagaj kapagını,bagaj duvarlarını,arka camurluk boşluklarını,stepne yuvasını, arka koltuk altını,orta direklerin ve kapı eşiklerinin altını kece ile kapladım...müzik sesisnde mukemmel bır kalıte artısı kapı içi zırıltılar,depo doluyken gelen lakur lukur ses ve en onemlısı asfalt sesinde buyuk oranda azalma oldu..alt tarafında yapılması gerekıyor ama zaman bulum koltukları sokme işine giremiyorum işin gerceği.ben bu işlemi yapalı 2 seneye yaklasmakta..sunuda soylemekte fayda var yuksek hızlardakı ruzgar sesinin %80nini kapı ayarları ile halledebilirsiniz.aracınızın arka kısmından kapılara baktığınızda merdiven seklınde olması gerekmekte..yani ön camurluğun bitimi on kapınızın başlangıç yerinin ustunde olmak zorunda.aynı sekılde de on kapınızın bitim yerinin arka kapı başlangıç yerinin uzerinde olması gerekmekteki yuksek hızlarda ruzgaın kapı boşluklarına girip ses yapmaması lazım..yol sesine gelirsek ön davlumbaz altına yanı camurluk boşluğuna köpuk sıkılmadıkca sesi kesmenızin imkanı yok..davlumbaz malzemesini halı flex tarzı bır seyle kaplayabılırsenız ornek ford mondeo ve eskı kasa focuslarda olduğu gibi yol sesinin buyuk bır kısmını kesmıs olursunuz..son olorakta dikiz aynasının çok buyuk ve airodinamık olmayısı ruzgar sesini surucu tarafından cok duyulmasına neden olmakta..bu arada benım kendı aracım en sessiz puntolardan birisi baska bır puntoya bındığımde aradakı farkı anlayabılıyorum..ama zamanla kulak onada alışıyor ve sesler duymaya başlıyor insan..
Ben aracımın ön kapılarına yaptırdım Würth izolasyon. Kendiniz de yapabilirsiniz eliniz yatkınsa. 150 ile gece TEM orta şeritte giderkenki ses oranında 6.4 dB azalma sağladım. Şimdi arka kapılara ve tabana uygulama yapacağım. Biraz tuzlu, ön kapıların sadece yalıtım malzemesi 260 lira. Ön kapıların fotolarını koyuyorum...
İzolasyon hem iç hem dış yapılmıştır. Yani 2 kat Würth var. Kapıların kapanmasının ve tokluğunun Mercedes'ten farkı kalmadı. (2010 E320 ile kıyaslıyorum kullandığım için). Devam fotolarını da koyacağım yaptıkça.
Bunları yetkili serviste yaptıramazmıyım herkes kendi yapıyorda ben yapamam gibi :)
Böyle bir uygulamayı ileride müsait bir zamanda bende yapmayı düşünüyorum bakalım yaparsam burada paylaşacağım sizlerle :)