Sayfa 3/3 İlkİlk 123
55 sonuçtan 41 ile 55 arası

Konu: Turbo sportun menzili!! ?

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu biraz amacından sapmış sanırım.Burada söylenen araçlarımızın ne kadar ekonomik olabileceği.Bunu da büyük oranda sürücü belirlemekte.Yoksa araçlarda herhangi bir farklılık yok.Aynı araçla bir kullanıcı 5lt/100km ile gidebilirken diğer bir kullanıcı 8lt/100km ile gidebilir.Kullanım tarzı çok önemli.Burada alınılacak bir durum yok.Bir de fabrika verisinin de altına inilebilir.Tabi üstüne de çıkılabilir.Bunda da şaşılacak birşey yok...
    anlatılmaya calısılanı anlayabilen birilerinin forumda oldugunu görmek gerçekten sevindirici saygılar abnew.ayrıca foruma koyulan fotograflar tatmin etmiyorsa istanbulda herhangi biri gelip yol bilgisayarından kendi gözleriyle gorebilir tabi o zamanda gordugune inanmayacaktır ya neyse

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

Alıntı uraaal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anlatılmaya calısılanı anlayabilen birilerinin forumda oldugunu görmek gerçekten sevindirici saygılar abnew.ayrıca foruma koyulan fotograflar tatmin etmiyorsa istanbulda herhangi biri gelip yol bilgisayarından kendi gözleriyle gorebilir tabi o zamanda gordugune inanmayacaktır ya neyse
    ben ıddaa edıyorum gelın mersıne alalım bızım pederın aracını fıre motor gp dır trafıkte 6.0 yaktırın yemın edıyorum bravo mu verecem!!!

soyle olabılır bakın ornegın mersın ıcın ornekleyım; sahıl yolunda saat 11 ıle 15 e kadar trafık yok denecek kadar azdır o saatlerde 5 lıtrede yakalanır...ısıklarda durmadan sabıt hız ıle...

Engin Tan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65

ayrıca konular bıraz karısmıs yakıt konusunda benım anlamadıgım olay benzınlı motorlar dızellerden az yakıyor bu forumda bı ıncelersenız sevınırım konuları...

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

Alıntı engincantan33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayrıca konular bıraz karısmıs yakıt konusunda benım anlamadıgım olay benzınlı motorlar dızellerden az yakıyor bu forumda bı ıncelersenız sevınırım konuları...
    engin bey araba kullanmayı bilmediğiniz gibi benzinlilerin dizellerden daha az yaktığınıda bilmiyorsunuz!
    her konuda aynı muhabbet harbi ben çok sıkıldım.Hep aynı insanlar hep aynı yakıt değerleri.T-jet le 5 lt fire ile 4 lt multijetle 3lt.Şu forumda uzun yol tecrübesi benim kadar olan insan toplasan 5i geçmez.(istanbul-d.bakır arası gidip geliyorum 1500 km dikkatinizi çekerim.Bazıları gibi yan sokağa gitmiyorum).Geçen hafta aynı yolu yaptım ve 105 lt benzin almışım.Aksaray civarında kar başladığı için neredeyse adapazarına kadar 60km hızı geçemedim.Hesabı çok konuşanlar yapabilir.Olmaz dediğimizde ukalaca tavırlar davranışlar.Aynı arabaları kullanıyoruz.Bu forumda birdaha yakıt muhabbetine girmeyeceğim.Kim az yakıyorsa tebrik eder umarım birdahaki sürüşünüzde 2000 km leri görmenizi temenni ederim.

Engin Tan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    engin bey araba kullanmayı bilmediğiniz gibi benzinlilerin dizellerden daha az yaktığınıda bilmiyorsunuz!
    her konuda aynı muhabbet harbi ben çok sıkıldım.Hep aynı insanlar hep aynı yakıt değerleri.T-jet le 5 lt fire ile 4 lt multijetle 3lt.Şu forumda uzun yol tecrübesi benim kadar olan insan toplasan 5i geçmez.(istanbul-d.bakır arası gidip geliyorum 1500 km dikkatinizi çekerim.Bazıları gibi yan sokağa gitmiyorum).Geçen hafta aynı yolu yaptım ve 105 lt benzin almışım.Aksaray civarında kar başladığı için neredeyse adapazarına kadar 60km hızı geçemedim.Hesabı çok konuşanlar yapabilir.Olmaz dediğimizde ukalaca tavırlar davranışlar.Aynı arabaları kullanıyoruz.Bu forumda birdaha yakıt muhabbetine girmeyeceğim.Kim az yakıyorsa tebrik eder umarım birdahaki sürüşünüzde 2000 km leri görmenizi temenni ederim.
    emrah bey kesınlıkle haklısnız!!!bende artık gırmıycem bu olaya!!dogru benzınlı daha az yakar...

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ben 2 sene GP 1.3mjtd 90bg kullandım.Ortalama tüketimim 5.5lt/100km civarıydı hep.4 sene boyunca da t-jet sport kullandım ortalamam 6.5-7lt/100km oldu.

-Neticede dizel motor benzinli motordan daha az yakar.Motorun ve yakıtın karakteristik özelliği sonucu dizeller benzinlilerden daha ekonomiktir.Bu kesindir...

-İkinci bir durum ise dizel-benzinli farketmeksizin aynı araçta kullanıcıya göre çok farklı tüketim değerleri olabilir.Multijet 5ltde yakar 10ltde ya da t-jet 7ltde yakar 13ltde.Bu değerlerde üzülecek, şaşılacak, alınılacak bir durum yok.Benim mjtdte t-jete göre daha az tüketim olmaktaydı.Ancak benim t-jetle ortalamam bazı mjtd kullanıcılarının yakaladığı değerden daha düşük de olabilir.Bu da çok normal.Ancak bu da demek değil ki benzinli dizelden az yakar

-Her kim ki bunun aksini düşünüyorsa kesinlikle yanılıyordur

salih zengin
    sarich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 11

bu olay neden bukadar yadırgandı anlamıyorum...herkes acıklamasınıda yapıyor ama her defasında yapılan 1-2 paragraf acıklamanın 1-2 cümlesine takılıp yorum yapılıyor....halbuki faydalı bi konu olacağını düşünmüştüm ama; anlatma cabaları boşa anlatılandan anlaşılanlar,anlamak veya anlamamak istediğiyle sınırlı.Herkezin doğrusu kendine.

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 2 sene GP 1.3mjtd 90bg kullandım.Ortalama tüketimim 5.5lt/100km civarıydı hep.4 sene boyunca da t-jet sport kullandım ortalamam 6.5-7lt/100km oldu.

-Neticede dizel motor benzinli motordan daha az yakar.Motorun ve yakıtın karakteristik özelliği sonucu dizeller benzinlilerden daha ekonomiktir.Bu kesindir...

-İkinci bir durum ise dizel-benzinli farketmeksizin aynı araçta kullanıcıya göre çok farklı tüketim değerleri olabilir.Multijet 5ltde yakar 10ltde ya da t-jet 7ltde yakar 13ltde.Bu değerlerde üzülecek, şaşılacak, alınılacak bir durum yok.Benim mjtdte t-jete göre daha az tüketim olmaktaydı.Ancak benim t-jetle ortalamam bazı mjtd kullanıcılarının yakaladığı değerden daha düşük de olabilir.Bu da çok normal.Ancak bu da demek değil ki benzinli dizelden az yakar

-Her kim ki bunun aksini düşünüyorsa kesinlikle yanılıyordur
    bu yorumdan sonra bende bısey demıyorum artık dizelden daha az benzin yakan arkadaşlar öne çıkın

salih zengin
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı sarich Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu olay neden bukadar yadırgandı anlamıyorum...herkes acıklamasınıda yapıyor ama her defasında yapılan 1-2 paragraf acıklamanın 1-2 cümlesine takılıp yorum yapılıyor....halbuki faydalı bi konu olacağını düşünmüştüm ama; anlatma cabaları boşa anlatılandan anlaşılanlar,anlamak veya anlamamak istediğiyle sınırlı.Herkezin doğrusu kendine.

Kubilay Kubilay
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. puntor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    37 SF 777
    Edilen teşekkür: 88

Alıntı omer06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ağzımı açmayayım ozaman
    yazın izmire 3 kişi bagaj dolu + klima açık 2 molalı
    ortalama tüketim 3.5 litre 45 litre depo varsa 1285 km gider
    ve gidebiliyorumda ışık yakana kadar
    tabiki gidebilirsiniz ancak ben dizellerin menzilini söyleyim 100.000 kmden sonra turbo değişecek 2000 tl nerde kadı sizin menziliniz . '' Selamın Aleyküm ''

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı puntor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabiki gidebilirsiniz ancak ben dizellerin menzilini söyleyim 100.000 kmden sonra turbo değişecek 2000 tl nerde kadı sizin menziliniz . '' Selamın Aleyküm ''
    Kubilay, turbo ünitesi bozulabilir tabiki ama 100000de değişecek diye bir kural yok.Doğru kullanım, uygun ve zamanında yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişimiyle turbonun ömrü motor ömrüyle aynı olabilir...

salih zengin
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı puntor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aracım benzinli ama oda turbolu nası olcak şimdi

salih zengin
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Rock Siyah

bindiğin arabanın parça fiyatını düşünmeye gerek yok şahin-lada vs. gibi araç kullanmıyorsan hiçbirinin parçası ucuz değil.

Kubilay Kubilay
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. puntor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    37 SF 777
    Edilen teşekkür: 88

Alıntı sarich Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

izmirden-eskişehir arası gelirken cekmiştim depoyu doldurduktan 100 km sonra cektiğim bi foto..90km hız sabitleyici .

5 ltreye falan geliyor ortalama..
    usta burada ne yazarsan yaz inanan az olur.Boşver milleti helal olsun bence kıskançlarda var emin ol....

salih zengin
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Rock Siyah

teşekkürlerde burda kıskanılacak bişi yok

Sayfa 3/3 İlkİlk 123