t jetin minmum sarfiyatı multijetin maximumu neredeyse,
bu ne ya şaka gibi 3,5 litre kamil koçtan ucuza yolcu tasırsın sen ankara - izmir arası![]()
cok zor coooook!!!!!!!!!!!!!!!! arkadasın paylastıgı resım baz alınarak gıdebılınır ama cok cok cok zor...kullandıgınız arac hıc mı rampaya gelmeyecek?dumduz bır yol olması lazım ve bence goremezsınız...tabı kendı fıkırlerım kı bende 1.6 multıjet 120 lık var yakıt tankı 58 lıtredır...dızellerde benzınlıde degısıkmı bılmıyorum...
punto evo ıle 3.6 ortalama bende yakaladım ama arkdaslar hakıkaten peygamber sabrı lazım!!!ve arac kullanmaktan hıc zevk alamıyorsunuz sıze ıskence gıbı gelıyor boyle ortalamaları yakalamak ıstersenız...
bence punto ortalama uzun yolda 4.5 lıtre ıdeal dır haa bıraz tempolu dersenız 5 ı gecmez!!!
bravoların deposu 58 lt.Dizel benzinli değişmiyor.
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
bu yolu geldiğim yer uşak-altıntaş-kütahya-eskişehir arasında bilenler vardır.. her rampanın bir inişide var illa düz olacak değil ama dediğiniz gibi peygamber sabrı lazım yani bi araba en az nekadar yakıcaksa o şekilde kullanıldı rampa cıkarken hız sabitleyici kapattım cünkü araç 90 da tutunacam diye birden gaz veriyo sonra birden kesiyo falan...zor ama kesinlikle olmıcak bişide değil.tamamen deneme amaçlıydı.
1.3 ile full depo 900 km gittiğimi biliyorum. Çok büyük sabır gerektirmiyor ani hızlanmayın yeter.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
rahat yapar şahsi fikrim yapamaz diyecek kadar iddialı konusanlar arabadan anlamıyorlar !
kasım ayı sonunda Konya - İzmir arası seyahatte, Konyadan doldurulan lpg deposu ile 2 kişi, yarı dolulukta bagaj ve ortalama 100-105 km hızla 7.1 litre LPG yakmayı başarmıştım. Gaz aldığımda 450 km olmuştu ve yaklaşık olarak 33 litre gaz almıştı araba ve daha ötmemişti. içerisinde sanırım bir iki damla gaz kalmıştı![]()
benımde sasırdıgım olay bu zatenn...punto fıre motor 7.5 6.9 dur verılerı bızım babada var aynı tutuyor bıras 0.1 0.2 sapma yapıyor...multıjetını kullandım punto eee degerler ortada bravo kullanıyorum degerlerı bellı...kımın arabasında baktıysam arkadaslardan degerlerı bellı yol bılgısayarında...ama bazı arabalar ozel...yada arkadasım BİZ ARABADAN ANLAMIYORUZ!!!
konu kirlenmiş. Siz yeni bir konu açın bence.
Sabit hızda yol durumuna göre fabrika verisinin altına inileceğini anlamayan arkadaşlar var halen. fabrika 90 km hız sabit tekerlek boşta,kapalı ortamda,yüksüz ölçüm yapar.Bu da ortalama 6.4 tür. Malum coğrafya şekilleri arasında eğim ve yokuş aşağı gibi şeyler de vardır.araç yolda 2.0 la 3.5 la da gider kilometrelerce. Ben ortalama 6.2 ile 892 km yol gittim deyince de çıldıranlar oldu.Bırakın çıldırsınlar. Keyfinize bakın siz.
Konu gurik tarafından (13/03/2012 Saat 03:33 ) değiştirilmiştir.
Gezgin Gp.
gerçekten büyük başarı bu kadar az yakan araçlara ve şöförlerine gıpta ile bakıyorum.Benim usta birinden bu işleri öğrenmem lazım
Araba keyif işidir bende gaza basmadan sevk almam(belli sınırlar içinde)
istanbula 3.7 ile gitmişliğim vardır gişelerden gişelere![]()
şuan arabnın ortalması 9.5 lt de aynı arabadan bahsediyorum menzili 1018 km olan o gün kastırdım 5lt deydi,şimdi gönlümce kullanıyorum 9.5 lt de
bunda anlaşılmıcak bişi yok kabullenmeyen arkadaşlar sizde deneyin sıfırlayın yol bilgisayarını 2000 2500 arası vites değiştirin ani hızlanmadan 90 kmyi geçmeyin rampada sabit gazda giderken 80 düşüyosa düşmesine izin verin illa 90 ile cıkmak zorun değilsiniz yüklenmeyin gaza... o şekilde bi 100-200 km herneyse kullanın sonra yol bilgisayarında ne yazıyo okuyun burda paylaşın![]()
Konu biraz amacından sapmış sanırım.Burada söylenen araçlarımızın ne kadar ekonomik olabileceği.Bunu da büyük oranda sürücü belirlemekte.Yoksa araçlarda herhangi bir farklılık yok.Aynı araçla bir kullanıcı 5lt/100km ile gidebilirken diğer bir kullanıcı 8lt/100km ile gidebilir.Kullanım tarzı çok önemli.Burada alınılacak bir durum yok.Bir de fabrika verisinin de altına inilebilir.Tabi üstüne de çıkılabilir.Bunda da şaşılacak birşey yok...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri