Alıntı flood01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu tartışmada bitmez gibi shell sessiz daha az yakar gibi yorumların fazlalaşmasıyla linea sahibi arkadaşım son 2 deposunu shell den almaya başladı ki bugün itibari ile aracının opete göre daha fazla yaktığını ve öyle gözle görülür bir ses azalmasıda olmadığını ve tekrar opete döneceğini söyledi ki bu arkadaşım aracının değerlerini çok sıkı takip eder ecodrive değerlerini de sürekli kontrol eder.Sanıyorum shell daha az yakar lafı birazda psikolojik galiba.Bana göre shell in yakıtı daha ince olduğu için daha fazla yanma oluyor.Üstadlarımızın yorumlarıda böyle. Ben çarşamba aracıma yakıt aldım 90 TL aldı depo dolmuş durumda yani aracım 23 litre yakıt aldı.Aracımda 22 litre yakıt vardı ve Yol bilgisayarıma bakınca 432 km gitmiş görünüyorum.Yani 45 litrede aslında 800 km gibi bir rakam gitmiş oluyorum bana göre gayet iyi. opetten gayet memnunum.
Alıntı flood01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çalıştığım kamu kurumunun kamyonlarıda anlaşmamız opet ile olduğu için oradan alıyorlar.Bugün şoförlerimizden birisiyle konuştuğumda aynen şunu anlattı
(Önceki anlaşmamız BP ileydi bunu belirteyim öncelikle)
Mersin den Kayseriye malzeme götürüyor 326 km mesafe var buna biz 350 km diyelim kaba taslak gidiş geliş 700 km kamyonun yaktığı yakıt 800-850 TL dedi.(yakıt BP den alındı)
bu hafta başı Mersin-Ankara seferi yaptı mesafe 483 km bunada 500 diyelim yine kamyon dolu bu sefer opetten yakıt alındı gidiş geliş 1000 km falan tutuyor kamyon 1000 TL civarı yaktı dedi.Yılların şoförünün yorumu ve anlattıkları böyle aktarmak istedim sadece
daha onceki mesajımda yazdıgım tecrubelerı dıle getırmıs gıbısınız şahsi fikrimde bu yönde