üzüldün feyyaz beni 2 sefer çevirdiler biraz agladım biraz yalvardım saldilar ama 3 de affetmezler gibi gözüküyor araç cok önemli araç dikkat çektigi için polisin direk kucagına geliyor sıradan olsa hiç bakmıyorlar ben cok çektim sanada geçmiş olsun
üzüldün feyyaz beni 2 sefer çevirdiler biraz agladım biraz yalvardım saldilar ama 3 de affetmezler gibi gözüküyor araç cok önemli araç dikkat çektigi için polisin direk kucagına geliyor sıradan olsa hiç bakmıyorlar ben cok çektim sanada geçmiş olsun
başkasının arabasının fotolarını çek götür![]()
Ankara gibi yobaz kaynayan bi yerde yasiyorum ve hakikaten arkadasa hak veriyorum, nefes alan her seye bakabilen ahlaksiz cok.
bende katılıorum öküzden bol ne varki.
ayrıca gereksiz tartışmalar yapmaya gerek yok arkadaşlar adam yakalanmış fikir istiyo fikri olan söylesin olmayan fazla uzatmasın yok adam görevini yapıyomuşta vs kimse görevini yapmıyor işine geleni çevirir işine gelmeyeni ceviremez hadi bi milletvekili çocuğunu çevirsinde görüyüm neler oluyor burası türkiye unutmayalım..
katılıyorum..mersinde 13 yıl yaşadık bu gibi sıkıntılar yaşadık cam filmi çektirdik..yaklaşk 4 aydır izmirde ikamet ediyoruz böyle bi sıkıntı olmadı..ama arkadaşlara anlatamyorz derdmizi..
Öncelikle geçmiş olsun.Peki her marka için özel üretim denen perdeler var aynı film gibi.Bunlardan kullanan varmı aranızda? Bu perdelerde de herhangi bir yasak varmı?
geçmiş olsun feyyaz
filmlerini söktür dah sonra trafikten bağlanmanı kaldır
ondan sonra sanayiye git bir 100-150 tl daha ver
filmlerini tekrar yaptır
öbür türlü rapor mapor sağlık heyetinde uğraşş ruhsata işletip değiştirt çok uğraşırsın
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
30/1-b .NOLU TRAFİK SUÇUNUN KONUSU
"""Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak,karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak"""
-
-
cam filmi için geçerli midir? hayır.
daha çok yanlış yükleme ve aksesuar açısından sıkıntı var.
ha bu arada "görüşü engelleyecek" ten kasıt cam filmi değildir. içeriden sizin açınızdan aracın etrafını görmenizi engelleyecek çıkıntı ve ya engeller.. mesela arka koltukları istifleyip dikiz aynasını engelleyecek şekilde yüklemek. yine misal yan koltuğa sağ aynayı engelleyecek şekilde yükleme yapmak. sağına soluna çıkıntı yaparak aracın dışına taşırılmış yük ve aksesuarlar vs.vs. bunlar anlaşılır.
-
velhasıl cam filmi ile ilgili kesilen bu cezaların hiçbirisi ilgili madde ile ceza verilemez. içeriden görüşü engellemediği sürece bu maddeden ceza kesemezler.
gel gör ki trafik polisleri arasında bir içtahat oluşmuş.
yapıştır 30/1-b söktür yoksa men olur diye salla..
-
savcıların hakimlerin yorumları malumunuz.
polislerden farklı bir şey beklemek saflık olur..
-
uğraşamam diyorsan. cezanı öde gerisini salla (SÖKTÜRME).. ben öyle yapıyorum..
yasak değil yani öle mi diyorsunuz?
Devlet bi kanun bi yasak koyduysa uyun beyler başka yollar aramayın... gizlilik çok lazımsa perde taktırın... cam filmi,xenon,acayip kornalar... hepsine karşıyım...
Kardeşim eğer sadece arkalarla ilgili sıkıntın varsa, Bod perde var al tak arka camlar ve bagaj camı olmak üzere camı tamamen kaplıyor. fiyatı 200tl civarında ama polis bu perdelere ses etmiyor. Ceza yemeden filmle ugrasmadan içeriyide görmez. Ki bence araçta film olması daha cezbediyor hırsızları. Filmsiz araçta ne var ne yk içerisi göründüğünden hırsızlıkta olmaz.
gecmıs olsun.birde yanılmıyorsam bızım aracı bagladıklarında cam fılmı sokumu ıle ılgılı fatura ıbraz etmıstık.yanlız arac yedıemıne cektıklerındende ıstemıs olabılırlermı onu bılemıyorum..
Ben aracı arkadaşımdan satın aldığımda cam filmi vardı ve son muayeneden hafif kusurla geçmişti. Noterde satışı yaptık ve 1 ay geçmesine rağmen ruhsatım gelmedi. Emniyeti aradım, aracınızda film var o yüzden gönderilmemiş. Gidip filmi söktürün, tekrar muayeneye gireceksiniz ve gelip ruhsatınızı alacaksınız dediler. Şok oldum ve gidip 300 TL'ye takılan filmi 50 tl verip söktürdüm. Henüz muayenemin bitmesine 1 yıl varken gidip yeniden filmsiz muayene yaptırdım ve sonrasında muayene sonucuyla gidip ruhsatımı aldım. Umarım sizdende muayene istemezler...
büyükşehirlerde bu cam filmi olayını çok sıkı tutuyorlar sanırım asayiş kontrolleri için güvenlik amaçlı araç içi görünücek vaziyette olmalı diye sanırım.
FİAT FİORİNO EMOTİON 2012 1.3 Multijet 95HP Start&Stop (SİYAH)
Cam filmi yasaksa eğer herkese yasak olmalı.
Polis arabalarının çoğunun camları simsiyah. Neden? Kanun herkese eşit uygulanmıyor mu? Eğer güvenlik güçlerine bu konuda bir serlik tanınması gerekiyorsa ve elzem birşeyse eğer, giderler mecliste ilgili kanuna bir madde eklenir bizde biliriz kime yasak kime değil!
Ayrıca şu cam filmine ceza yazılan madde bence bu konuda ceza yazmaya uygun bir madde değil. Uygulamacıların biraz zorlama yorumuyla ortaya çıkan bir uygulama.
Daha cam filminden ceza yemedim ama eğer ceza yersem Sulh Ceza Mahkemesinde dava açarım ve sonuna kadar elimden ne geliyorsa uğraşırım.
Sizlerde eğer ceza yerseniz polisin bağlı bulunduğu yerdeki Sulh Ceza Mahkemesine dava açın lütfen. Yazacağınız iki satır dilekçe.
Ya da daha kolayı var arabanızın sol ön tarafına bir tane TBMM-İç İşleri Bakanlığı falan stikerı yapıştırın..
Fotoğraf çekip götürmek ile sistemden silinmezsiniz.
Sistemden fotoğraf ile silmek tamamen polisin insiyatifine kalmış durumdur normal şartlarda sizin muayene istasyonuna gidip ek1 di yanlış hatırlamıyorsam ondan doldurtmanız gerekli mevzuat bu yönde ama cezayi kesen ekiplerin bağlı bulunduğu trafik şube genelde fotoğraf ile düşüm yapıyor ancak fotoğrafı kendileri çekiyorlar aracı görmeden düşüm yapmıyorlar. Ben küçükçekmece üst geçidin orada ceza yedim cezayı kesen şube zeytinburnundaki trafik şubeydi ben ise yakın diye sefaköye gittim ve beni muayene istasyonuna gönderdi fakat zeytinburnundaki şube geldi fotoğraf çekip gönderdi beni. Sefaköy trafikteki memurlar ilgili maddeyi ve nasıl düzeltileceğini içeren maddeleri bana okumuşlardı. İlgili maddede açıkca cam filmi diye geçmiyor "görüşe engel" diye geçiyor ve bu ister 1numara olsun ister 2 numara olsun isterseniz perde olsun kesinlikle yasak. Fabrikasyon bazı araçlarda perde renkli cam oluyor onlar niye yasak değil diye sorduğumda üretim sonrası trafiğe çıkarken o araçlar üzerindeki özelliklerde bunlar belirtiliyor yani üreticinin kanuni şartlara uygun olarak eklediğinden dolayı ceza kesilemiyor ama memura göre onlara da ceza kesilmesi gerekli sonuçta maddeye aykırı bir durum var ama bişey yapamadıklarını söylemişlerdi.
Ben filmleri söktürdüm perdem zaten vardı onlara bişey demediler fotoğraf çektiler düşümü yaptılar filmsiz filmsiz geziyorum yapacak bişey yok yasaksa yasak ama keşke herkese aynı oranda olsa bu yasaklar.
Geçmiş olsun.
"görüşe engel" çok farklı yorumlanmış burada..
kimin görüşüne engel?!?
sürücünün mü? yoksa dışardan bakan kişinin mi?
elbette ki normal şartlarda normal bir zeka ile okuyunca "sürücünün görüşüne engel şeklinde" anlaşılmalı idi.
ve fakat idare ceza mantığıyla olaya yaklaştığı için "dışarıdan görüşü engelleyecek şekilde" yorumlamış..
-
"içeriden" -görüşe engel- mi kazaya sebep olur yoksa "dışarıdan" -görüşe engel- olma durumu mu kazaya davetiye çıkarır.?!?
burada geçerli olan yanlış yükleme veya gereksiz aksesuarlar ile sürücünün çevreyi hakimiyetini engelleyecek şekilde, ve 30/1-b 'de bahsettiği gibi kara duman atan kamyoncular gibi çevredeki sürücülerin görüşlerini engelleyecek durumda olmaktır ceza konusu..
-
maalesef trafik tam tersini benimsemiş ve bu konulara yabancı herhangi bir kişi çevresine sora sora öğrendiği için yanlış bir uygulama karşımıza çıkmış..
-
her ilde trafik cezalarından mağdurlar derneği kurulup, ülke çapında trafik cezalarından mağdurlar federasyonu oluşturulmadıkça kimse ferdi çabalarıyla bu işin altından gelemez.. böyle gelmiş böyle devam eder.. her yıl mtv nin son hanesini derneğe bağışlansa bla bla bla.... yoksa eksi tas eski hamam...
sıktılar..
galiba kurtuluş yok filmsiz gezicez bundan sonra, hepinize çok teşekkür ederim
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri