benim fikrim oto yıkamacı aç, hatta isim hakkı alıp açman + bile olabilir.(bilgisayar müh okuyorum ama hsonu kendi işimin başında olmak adına sadece basit bir hayalim) paylaşayım dedim.
Modifiye denince akla kamuran mı geliyor![]()
![]()
![]()
![]()
TSİ Jetta.
aynen öyle...altına imzamı atıyorum
bunu yaşayan kayseride aksesuarcı bir arkadaşım var....kazık atan ise izmirde adı bilinen bir chipci...elinde ne kadar eski bozuk elde kalan iade gelen mal varsa iteklemiş...tabi bunlar olayı çözene kadar iş işten geçiyor...
bir dükkan işletmek kolay değil...
ben tek başıma çalışıyorum...aylık giderim 2500-3000 lira...
1989 ticarete atıldığım ilk dönem...o zamanın parası ile 3 milyon tl gitti...2 arkadaşım vardı...birlikte bilgisayar satacaktık. ben sermaye koydum onlar iş gücünü...6 ay sonra kandırıldığımı anladım...
2000 yılında yine bilişim sektörüne girdim bu kez 3 ortakla işe girdim.
.....900 bin lira ....elimde avucumda birikmiş ne varsa...ortaya koydum...
8 sene sonra hayatımın kazığını yedim...200 bin liramı zor kurtardım...
2008 yılında bu işe başladım sonra 2 ortak aldım...9 ay sonra onlardan da 16 bin lira kazık yedim...bunun karşılığında dosya yapmayı öğrendim...
tüm bunlara rağmen...benim param çok...batsada umurumda değil ...ben bu işe girecem diyorsan....Allah yolunu açık etsin...hayırlı müşteriler ...bol kazançlar versin....
Teşekkürler hepinize çok iyi yazmışsınız ama gerçekten istiyorum bu işi bakalım iyice bir araştırayım edeyim olmadı bana zararı olcaksa zaten yapmam.
Bir arkadaş oto yıkamacı demiş evet oda çok güzel iş yapıyor aslındaBizim burda köşede biryerde var tam köşe ne zaman gitsem en az 5-6 araba aynı anda yıkanıyor hiç boş kalmıyor. Onun için iyi biryer müsait bir alan bulmak lazım tutturması zaten zor olmaz müşteri gelir dener beğenirse yine gelir
![]()
kıvanç abi senin meslek ne??
maşallah anında ön ödemeleri çıkarttın helal olsun![]()
kamuran burger aç para varsa![]()
bence hiç girme uzaktan göründüğü gibi değil geçen sene jant,lastik,oto kuaför ve yıkama dükkanımız vardı kabataslak 150.000-200.000 tl gibi bir birikim yiyor jantmış,malzemeymiş,elektrikmiş,suymuş,eleman parasıymış,dükkan kirasıymış felan (bunun haricinde saymadığım dükkan açılmadan yapılan dekorasyon masrafları var) aylık nerden baksan en az 20-30 bin gideri var 5-6 ay sadece kendini azda olsa döndürebilecek iş yapıyorsun onun haricinde cebine giren birşey yok aksine daha fazlada çıkabilir ki çıkıyordu bizde baktık olucak gibi değil en iyisi zararın neresinden dönersen kardır hesabı bıraktık sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş değilmi şimdi ince eleyip sık dokuma zamanı bizde açmadan önce ne olucak ya yaparız ederiz araştırırız satarız evet araştırdık sattık sonuç ortada o yüzden tecrübeye sabit olarak Mehmet abiyi dinlemekte fayda vardır
usta iyi güzel demişsinde dekorasyon falan diyo herkes ama ben nerde bi tuning modifiye dükkanına girsem öyle abartı dekorasyon yokki adamlar raf yapmış raflara koymuşlar malzemeleri yaylar falan yerde jantlar duvarda asılı bi çivi çakmışlarfarlar raf gibi şeylerin üstünde falan bunlar herhalde fazla masraf götürmez
Dükkan kirası desen abartı büyük dükkan olmuyo zaten bunlar ufak dükan oluyolar oda aşırı olmaz gibi. Elektrik su desen elektrikle su neye gitcek bilmiyom zaten gündüz açık dükkan akşam en fazla 1-2 saat lambaları yakarız
Su neye gitcek onuda bilmiyom
![]()
150-200 bin çok büyük rakam diyosunuz o kadar paraya neler yapılır neler. bence 40-50 bine rahat açılır hatta 40-50 bin bile fazla olabilir![]()
duvara çivi çakıp jantı oraya takmakla müşteri kazanamassın biz krom raflar kullanıyorduk ki genelde jantçılar onu kullanıyor sadece raflar 5 lira tutmuştu su bizde yıkamada olduğu için ondan bahsettim ben kabataslak gideri hesapladım belki sizin açıcağınız 50-60 bin olucak gündüz hiçmi elektrik yakmayacaksınız dükkanda hiçmi estetik olmayacak müşterinin ilgisini çekebilecek şeyler olmalı müşteri içeri girdiğinde karanlık bir ortamdamı alışveriş yapıcak bizde tavanlarda full sportlar vardı gündüz full akşamda saat 8.30a kadar açıktı gecede ledler yanıyordu onlar full açıktı ve bizim dükkan 2 katlıydı altta kuaförde olduğu için projektörleri felanda hesapladım oto yıkama olduğu içinde su parası 600-700 geliyordu
kamuran uslu dur![]()
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
uslu dur işte fizibilite araştırmasını iyi yapmadan bişeye kalkısma![]()
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
bu işler zor üstat valla iyi düşün derim elemanla iş yürümez ben sana söyleyeyim ben şahsen kendi yaptığım işten başka kimsenin yaptığı işe güvenmiyorum açık söyleyeyim elbette güvenklerim var ama az el adamına da güvenirsen yolda kalırsın
bizim işler zor adam gece telefon açar her renkten insan var .....bazen ben bile çok sevmeme rağmen bu işi yapmasam mı acaba diyorum
ciddi niyeti olan çoktan açar buda reklam yapardı..dükkan açayımmı diye konu açmazdı =)
Konu Romeo_er2 tarafından (24/02/2012 Saat 02:58 ) değiştirilmiştir.
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Otomotivdeki herkes ne kadar dertliymisyeni baslamak isteyen herkes Kesin batiyor
![]()
Kardesim sen en iyisi insaat isine gir muteahhitlerin cogu kalipci kunduraci marangoz vs. Hic muhendis bulunmaz meslek icinde adam yok, adama yuksek muhendisim diyince yuksek bina yapinca mi oldun diyorkat karsiligi arsayi alirsin para vermeden, elindeki parayi proje ruhsat islerine verirsin temeli atarken bir iki daire sattin mi hop cikti ana para
ne ugrasiyorsun modifiye aksesuarla sonra dukkanina roket atarlar femoli gibi
![]()
StrucTuraL EngiNeeR
kardeşim ben de çocukluğumdan beri bu işlerin içindeyim. yapmadığımız montaj çekmediğimiz film kalmadı ama benim en yakın arkadaşımın dükkanı vardı işinin ehliydi. piyasada tanımadığı adam yoktu her işi kendisi yapardı. gece yarılarına kadar çalışırdı ben onunla her işe gittim. sırf zevkine para falan kazanmak için değil ama o bile 3 yıl dayandı izmir piyasasında neden dersen ilk önce başta arkadaşların yazdığı gibi en az 100.000 tl. lazım sonra öyle 6 ay değil en az 1 sene çevirecek para lazım tuning sevenlerin çok olduğu bir yer bulacan ( bu arada her yer tuning işi yapan dükkan dolu) en basitinden basmanede avrupa oto vardı o bile kapattı gitti. izmirde bu işi çevirmek çok zor isim yapmak uzun zaman alır işi bilmiyorsan çevren sağlam değilse başkalarıyla oto işi yapmak mantıklı değil yanlış anlama hevesini kırmak istemem ama benim gördüğüm bildiğim çok kişi var 6 sonra kepenk kapatan piyasadan silinen o nedenle çok iyi düşün paranı çöpe atma derim şimdiden hakkında hayırlısı olsun kardeş.
Sana kolay geliyor inşaat işi.istanbul için birkaç şey ;
-Hiç piyasada iş yapmamiş yeni yetme birine kimse kat karşiliği arsasını veripte riske atmaz.
Bu aralar 3 arkadaş niyetlendik fizibilite yaptık.Samandıra da 350m2 arsa 340bin TL.arsa arakdaşımın 40 bin TL indirim yaptı(çok zengin biri)
şimdi size arsa alındıktan sonraki masrafları çıkarayım.
-proje çizimi
-projenin onaylatılması
-belediyedeki ruhsat masrafları
bunları bitirdikten sonra ana masraf geliyor.kaba inşaat malzemeleri
demir,kalıp,amelelerin kullanacaği iş aletleri(murç,çekiç,keser,el arabası vb.)
piyasada hiç iş yapamadınız kısaca güvenilmeyecek müşteri profilisiniz.kimse size çekle demir satmaz nakit lazım.Nakit değil çekle çalişırsanız piyasaya göre en az %15-20 kazık yersiniz.
Demir işi bitti sıra geldi hazır betona oda nakit çalişir.size çekle satacak bir firma bulsanız bile demirdeki durum la aynı
İşin başına akıllı bir formen ve ekip bulacaksınız
Kısaca elinizde nakit yoksa %25-30 kardan zarar edersiniz
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri