Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
56 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Modifiye - Aksesuar dükkanı açmak için?

Ziyaretci037
    Ziyaretçi Ziyaretci037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana en iyi aklı ve tavsiyeyi bu konuda mehmet verir

23 senedir bir kulağının arkası kaldı onun
    İyi güldürdün abi

Ziyaretçi051
    Ziyaretçi Ziyaretçi051 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    özelden yazayım hacı sana

emekli olan elinde biraz parası olan hemen aksesuar dükkanı açayım diyor çok enteresan ne güzel bir meslek seçmişim

yeni açan bir aksesuarcıya her zman iteklenir gitmeyen mallar verilir pahalı verilir hatalı verilir (nasılsa anlamaz anlayana kadar bir dünya olur).

yeni açan dükkanı doldurmak için tüm güvüyle yüklenir sonra umduğu gibi olmayınca alınan malalr bir bir geri vermeye döner sen geri verdikce cari artar delik büyür verdikce delik büyür sonra ne elinde mal nede para ..

eleman ayrı bir dert filmci bulursun 10 da gelir 3 te gider sıkıyorsa bişi de ben gidiyorum hadi eyvallah der.. çaktırmadan müşteriyle anlaşır akşam iş çıkışı yarı fiyatına yapayım der

montajcı sallaya sallaya iş yapar orasını kırar burasınısıkmaz sonra müşteri geri geldiğinde elemana değil sana patlar , sıkıyorsa elemana bişi de çıkar gider eleman olmaz o gün full yatarsın .. oooo daha neeler neler..

hevesini kırmak gibi olmasın ama bir yerde işe başlayıp çekirdekten gelirsen bir şansın olur aksi halde asla bulaşma ...
    Ağzına sağlık ne güzel anlattın

görkem kaan duruk
    gorkem kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26TZ855
    Edilen teşekkür: 140

benim fikrim oto yıkamacı aç, hatta isim hakkı alıp açman + bile olabilir.(bilgisayar müh okuyorum ama hsonu kendi işimin başında olmak adına sadece basit bir hayalim ) paylaşayım dedim.

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

Modifiye denince akla kamuran mı geliyor
    TSİ Jetta.

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hevesini kırmak gibi olmasın ama bir yerde işe başlayıp çekirdekten gelirsen bir şansın olur aksi halde asla bulaşma ...
    aynen öyle...altına imzamı atıyorum

bunu yaşayan kayseride aksesuarcı bir arkadaşım var....kazık atan ise izmirde adı bilinen bir chipci...elinde ne kadar eski bozuk elde kalan iade gelen mal varsa iteklemiş...tabi bunlar olayı çözene kadar iş işten geçiyor...

bir dükkan işletmek kolay değil...
    ben tek başıma çalışıyorum...aylık giderim 2500-3000 lira...

1989 ticarete atıldığım ilk dönem...o zamanın parası ile 3 milyon tl gitti...2 arkadaşım vardı...birlikte bilgisayar satacaktık. ben sermaye koydum onlar iş gücünü...6 ay sonra kandırıldığımı anladım...

2000 yılında yine bilişim sektörüne girdim bu kez 3 ortakla işe girdim.
    .....900 bin lira ....elimde avucumda birikmiş ne varsa...ortaya koydum...
    8 sene sonra hayatımın kazığını yedim...200 bin liramı zor kurtardım...

2008 yılında bu işe başladım sonra 2 ortak aldım...9 ay sonra onlardan da 16 bin lira kazık yedim...bunun karşılığında dosya yapmayı öğrendim...

tüm bunlara rağmen...benim param çok...batsada umurumda değil ...ben bu işe girecem diyorsan....Allah yolunu açık etsin...hayırlı müşteriler ...bol kazançlar versin....

Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 38

Teşekkürler hepinize çok iyi yazmışsınız ama gerçekten istiyorum bu işi bakalım iyice bir araştırayım edeyim olmadı bana zararı olcaksa zaten yapmam.

Bir arkadaş oto yıkamacı demiş evet oda çok güzel iş yapıyor aslında Bizim burda köşede biryerde var tam köşe ne zaman gitsem en az 5-6 araba aynı anda yıkanıyor hiç boş kalmıyor. Onun için iyi biryer müsait bir alan bulmak lazım tutturması zaten zor olmaz müşteri gelir dener beğenirse yine gelir

7. 23/02/2012, 21:45

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

kıvanç abi senin meslek ne??
    maşallah anında ön ödemeleri çıkarttın helal olsun

kamuran burger aç para varsa

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

bence hiç girme uzaktan göründüğü gibi değil geçen sene jant,lastik,oto kuaför ve yıkama dükkanımız vardı kabataslak 150.000-200.000 tl gibi bir birikim yiyor jantmış,malzemeymiş,elektrikmiş,suymuş,eleman parasıymış,dükkan kirasıymış felan (bunun haricinde saymadığım dükkan açılmadan yapılan dekorasyon masrafları var) aylık nerden baksan en az 20-30 bin gideri var 5-6 ay sadece kendini azda olsa döndürebilecek iş yapıyorsun onun haricinde cebine giren birşey yok aksine daha fazlada çıkabilir ki çıkıyordu bizde baktık olucak gibi değil en iyisi zararın neresinden dönersen kardır hesabı bıraktık sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş değilmi şimdi ince eleyip sık dokuma zamanı bizde açmadan önce ne olucak ya yaparız ederiz araştırırız satarız evet araştırdık sattık sonuç ortada o yüzden tecrübeye sabit olarak Mehmet abiyi dinlemekte fayda vardır

Kamuran BİLGİN
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. SchweppeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı StrawBeeRy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence hiç girme uzaktan göründüğü gibi değil geçen sene jant,lastik,oto kuaför ve yıkama dükkanımız vardı kabataslak 150.000-200.000 tl gibi bir birikim yiyor jantmış,malzemeymiş,elektrikmiş,suymuş,eleman parasıymış,dükkan kirasıymış felan (bunun haricinde saymadığım dükkan açılmadan yapılan dekorasyon masrafları var) aylık nerden baksan en az 20-30 bin gideri var 5-6 ay sadece kendini azda olsa döndürebilecek iş yapıyorsun onun haricinde cebine giren birşey yok aksine daha fazlada çıkabilir ki çıkıyordu bizde baktık olucak gibi değil en iyisi zararın neresinden dönersen kardır hesabı bıraktık sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş değilmi şimdi ince eleyip sık dokuma zamanı bizde açmadan önce ne olucak ya yaparız ederiz araştırırız satarız evet araştırdık sattık sonuç ortada o yüzden tecrübeye sabit olarak Mehmet abiyi dinlemekte fayda vardır
    usta iyi güzel demişsinde dekorasyon falan diyo herkes ama ben nerde bi tuning modifiye dükkanına girsem öyle abartı dekorasyon yokki adamlar raf yapmış raflara koymuşlar malzemeleri yaylar falan yerde jantlar duvarda asılı bi çivi çakmışlar farlar raf gibi şeylerin üstünde falan bunlar herhalde fazla masraf götürmez Dükkan kirası desen abartı büyük dükkan olmuyo zaten bunlar ufak dükan oluyolar oda aşırı olmaz gibi. Elektrik su desen elektrikle su neye gitcek bilmiyom zaten gündüz açık dükkan akşam en fazla 1-2 saat lambaları yakarız Su neye gitcek onuda bilmiyom

150-200 bin çok büyük rakam diyosunuz o kadar paraya neler yapılır neler. bence 40-50 bine rahat açılır hatta 40-50 bin bile fazla olabilir

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

duvara çivi çakıp jantı oraya takmakla müşteri kazanamassın biz krom raflar kullanıyorduk ki genelde jantçılar onu kullanıyor sadece raflar 5 lira tutmuştu su bizde yıkamada olduğu için ondan bahsettim ben kabataslak gideri hesapladım belki sizin açıcağınız 50-60 bin olucak gündüz hiçmi elektrik yakmayacaksınız dükkanda hiçmi estetik olmayacak müşterinin ilgisini çekebilecek şeyler olmalı müşteri içeri girdiğinde karanlık bir ortamdamı alışveriş yapıcak bizde tavanlarda full sportlar vardı gündüz full akşamda saat 8.30a kadar açıktı gecede ledler yanıyordu onlar full açıktı ve bizim dükkan 2 katlıydı altta kuaförde olduğu için projektörleri felanda hesapladım oto yıkama olduğu içinde su parası 600-700 geliyordu

Misafir047
    Ziyaretçi Misafir047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana en iyi aklı ve tavsiyeyi bu konuda mehmet verir

23 senedir bir kulağının arkası kaldı onun
    aynen bende tam dediğini diyecektim sana tavsiyem bu işi yapma çıraktan yetişme olanlar bile dükkan açıp batıyor anlaıyorum hevesimi kırmak hiç istemem ama benden sana dost tavsiyesi

Eray Şendil
    fiery_hunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    Y O K !
    Edilen teşekkür: 339

kamuran uslu dur
    ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum

Kamuran BİLGİN
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı fiery_hunter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kamuran uslu dur
    Uslu dur derken ?

Eray Şendil
    fiery_hunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    Y O K !
    Edilen teşekkür: 339

uslu dur işte fizibilite araştırmasını iyi yapmadan bişeye kalkısma
    ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

bu işler zor üstat valla iyi düşün derim elemanla iş yürümez ben sana söyleyeyim ben şahsen kendi yaptığım işten başka kimsenin yaptığı işe güvenmiyorum açık söyleyeyim elbette güvenklerim var ama az el adamına da güvenirsen yolda kalırsın

bizim işler zor adam gece telefon açar her renkten insan var ..... bazen ben bile çok sevmeme rağmen bu işi yapmasam mı acaba diyorum

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

ciddi niyeti olan çoktan açar buda reklam yapardı..dükkan açayımmı diye konu açmazdı =)
    Konu Romeo_er2 tarafından (24/02/2012 Saat 02:58 ) değiştirilmiştir.
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Otomotivdeki herkes ne kadar dertliymis yeni baslamak isteyen herkes Kesin batiyor
    Kardesim sen en iyisi insaat isine gir muteahhitlerin cogu kalipci kunduraci marangoz vs. Hic muhendis bulunmaz meslek icinde adam yok, adama yuksek muhendisim diyince yuksek bina yapinca mi oldun diyor kat karsiligi arsayi alirsin para vermeden, elindeki parayi proje ruhsat islerine verirsin temeli atarken bir iki daire sattin mi hop cikti ana para ne ugrasiyorsun modifiye aksesuarla sonra dukkanina roket atarlar femoli gibi
    StrucTuraL EngiNeeR

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ahmet tezcan çelik
    Chief_Engineer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 13

kardeşim ben de çocukluğumdan beri bu işlerin içindeyim. yapmadığımız montaj çekmediğimiz film kalmadı ama benim en yakın arkadaşımın dükkanı vardı işinin ehliydi. piyasada tanımadığı adam yoktu her işi kendisi yapardı. gece yarılarına kadar çalışırdı ben onunla her işe gittim. sırf zevkine para falan kazanmak için değil ama o bile 3 yıl dayandı izmir piyasasında neden dersen ilk önce başta arkadaşların yazdığı gibi en az 100.000 tl. lazım sonra öyle 6 ay değil en az 1 sene çevirecek para lazım tuning sevenlerin çok olduğu bir yer bulacan ( bu arada her yer tuning işi yapan dükkan dolu) en basitinden basmanede avrupa oto vardı o bile kapattı gitti. izmirde bu işi çevirmek çok zor isim yapmak uzun zaman alır işi bilmiyorsan çevren sağlam değilse başkalarıyla oto işi yapmak mantıklı değil yanlış anlama hevesini kırmak istemem ama benim gördüğüm bildiğim çok kişi var 6 sonra kepenk kapatan piyasadan silinen o nedenle çok iyi düşün paranı çöpe atma derim şimdiden hakkında hayırlısı olsun kardeş.

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı aykut_1914 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kıvanç abi senin meslek ne??
    maşallah anında ön ödemeleri çıkarttın helal olsun

kamuran burger aç para varsa
    inşaat mühendisiyim.işim gereği keşif,maliyet hesabıı vb.işlerle çok uğraştım

araba işinden çok anladiğimdan değil KAMURAN kardeş bu işleri çok kolay olduğunu sandığı için aklıma gelenleri yazdım.FEMOLİ detaya girse benim bu yazdıklarım devede kulak kalır.

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı siromar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomotivdeki herkes ne kadar dertliymis yeni baslamak isteyen herkes Kesin batiyor
    Kardesim sen en iyisi insaat isine gir muteahhitlerin cogu kalipci kunduraci marangoz vs. Hic muhendis bulunmaz meslek icinde adam yok, adama yuksek muhendisim diyince yuksek bina yapinca mi oldun diyor kat karsiligi arsayi alirsin para vermeden, elindeki parayi proje ruhsat islerine verirsin temeli atarken bir iki daire sattin mi hop cikti ana para ne ugrasiyorsun modifiye aksesuarla sonra dukkanina roket atarlar femoli gibi
    Sana kolay geliyor inşaat işi.istanbul için birkaç şey ;

-Hiç piyasada iş yapmamiş yeni yetme birine kimse kat karşiliği arsasını veripte riske atmaz.

Bu aralar 3 arkadaş niyetlendik fizibilite yaptık.Samandıra da 350m2 arsa 340bin TL.arsa arakdaşımın 40 bin TL indirim yaptı(çok zengin biri)
    şimdi size arsa alındıktan sonraki masrafları çıkarayım.

-proje çizimi
    -projenin onaylatılması
    -belediyedeki ruhsat masrafları

bunları bitirdikten sonra ana masraf geliyor.kaba inşaat malzemeleri
    demir,kalıp,amelelerin kullanacaği iş aletleri(murç,çekiç,keser,el arabası vb.)

piyasada hiç iş yapamadınız kısaca güvenilmeyecek müşteri profilisiniz.kimse size çekle demir satmaz nakit lazım.Nakit değil çekle çalişırsanız piyasaya göre en az %15-20 kazık yersiniz.

Demir işi bitti sıra geldi hazır betona oda nakit çalişir.size çekle satacak bir firma bulsanız bile demirdeki durum la aynı

İşin başına akıllı bir formen ve ekip bulacaksınız

Kısaca elinizde nakit yoksa %25-30 kardan zarar edersiniz

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon