Bana bu ülkede adil olan tek bir şey söyleyebilir misin?
Printable View
Kubilay kardeşim, hemşom benim, ben bu konu hakkında siteye şöyle bir öneride bulunmuştum, mümkün olabildiğinde ankaraya çevre illerden de destekle tüm puntocular ve bravocular şehri klaksonlarla dolaşalım gerekirse yazılar ve afişlerle gezelim demiştim kimse yanaşmaz diye söylenmişti :(
Benim en kızdığım nokta, arabalarımızı zaten % 57 gibi iki çeşit ekstra vergi dahil alıyoruz, bu yetmiyormuş gibi her yıl MTV yi iki kez ödemek bana çok fena koyuyor, kardeşim şu an benim aracın vergisiz hali opsiyonsuz aracın vergisiz hali 26 000 TL vergiler dahil 45 000 e geliyor , tamam yeter bu kadar vergi fazla bile, bunun dışında neden her yıl olmak şartıyla ve iki kez üstüne üstlük MTV adı altında vergi topluyorlar anlamam veremiyorum, konuyu yargıya mı taşısak napsak ?
türk milleti koyun gibi bende çok bunaldım bu zamlardan araç kullanmaktan vaz geçtim zorunlu olmadıkca kullanmıyorum :)
berk kardeşimize katılıyorum ve ben de onun gibi kontak kapadım mecbur kalmadıkça aracımı kullanmıyorum. önceden işe gidip gelirken çoğunlukla aracımı kullanıyordum ama artık kullanmıyorum servisle gidip geliyorum işime. herkes devlete tepki olsun diye kontak kapasa özellikle de toplu taşıma araçları, 1 hafta bence yeterli bence büyük ses getirir diye düşünüyorum. devlete vergi ödemekten belimi doğrultamıyorum artık. 2007 model 1,6 merso, bmw, opel, vw, gibi araçlarda aynı vergiyi ödüyor ben de adalet bunun neresinde
En güzel tepki hiç yakıt almamaktır. İnternet üzerinden hertürlü organizasyon yapılabilirken neden böyle bir protestonun organizasyonu yapılmasın ki? Bir gün belirlenir o günden soınra kimse yakıt almasın bakın bakalım bir haftaya nasıl da zamlar geri alınıyor. Mesela ben gün belirlendikten sonra arabamı kilitleyip binmemeye hazırım. Mesela bir site kurulur ( örn artık yakıt almıyoruz vs. gibi) herkes orada toplanır. Daha da yazarım ama organize etmeyeyim şimdi :)
facebookta grandepuntotr olarak yayınlayasak ortak bir benzin protestosu belki olumlu olabilir ?
Tepki vs falan bunlar yapılsa bile işe yaramaz!
Bütün olay benzinden gereksiz yere alınan özel tüketim vergisinde.Benzinden ötv kaldırılmadığı sürece ucuzlamaz
Bu arada bu hızla giderlerse yakında türkiyede akaryakıtla değil vergi ile çalışan araçlar çıkıcak :) petrol firmalarından 100tl lik vergi alıyosun yanında 17 litre benzin hediye ediyolar