:d :d :d
Printable View
bakkal ne oglum fakir yerde yasadıgını belli etme :D :D şaka bir yana bir 4-5 sene olmustur tum alısverısı avmlerden yapalı heralde en guvenlısı en rahatı en ekonomigi :D
Espırı mı yaptın sımdı ?
Bi ekmek almak için avm ye gircek değilim :) 2 ev arkadaşı yaşıyoz hergün okula gidip geliyom okula gidip gelirkende bakkalın önünden geçiyom ekmek alıyoz hergün. 2-3 tane alsak ertesi gün bayatlıyo ekmekler olmuyo.
Bazen bi arkadaşın dediği gibi bakkalda duruyom biraz gidiyom başka bişey için duruyom biraz gidiyom kırtasiyede duruyom hepsinde stop et çalıştır çok sıkıyo insanı :)
devir değişmiş gençler ekmeğini sütünü avm den alıyor vayy beeee
arkadaşlar geçen televizyonda veya internette gördüm izledim 50 saniye ve üzeri bekliyecekseniz motoru durdurun diyordu çünkü o bir dakika çalışma 3km yola bedelmiş bende ışıklarda 45 sn üzeri ise kontak kapıyorum umarım fikir vermiştir isterseniz internette araştırın
Gayet güzel bir soru. Benim uygulamam ise sabah özellikle motor soğukken , oğlumu kreşe barıkırken stop etmeden iniyorum arabadan ve oğlumu kreşine teslim edip dönüyorum(Kreş güvenli bir ara caddede).İşten eve gelirken de alışveriş yapacaksam kesinlikle en az 30 sn bekliyorum ve öyle stop ediyorum.
neler varmıs bılader
Fırının önü hep müsait olduğu için, tam önüne durabiliyorum. İçerde hiç müşteri yoksa stop etmeden ekmeğimi alıp geliyorum. İçerde 1 müşteri bile görsem stop edip öyle giriyorum fırına ;) Bazen 1 müşterinin işi ne kadar uzatacağı hiç belli olmuyor :S
İnternette araçların rölantide 1 saatte ne kadar yakıt tükettiklerini gösteren GERÇEK bilgilere pek rastlamak mümkün değil.
Afaki değerler üzerinden "izlediğiniz programlardaki" gibi rakamlar çıkıyor ortaya.
Dizel motorların çoğunun rölantide 1saatte min1lt max 2lt yaktığı yazıyor heryede. 1 yazan var 1.7 yazan var 2 yazan var. Kaynak?? Tabiki yok :)
2lt yaksa saaatte:
1saniyede:0,000554 lt/saniye
60 saniyede:0,033lt/dakika Maliyeti:13kr gibi birşey.
0,033lt/ (6lt/100km)=0,55km yani 550metre yapıyor.
Peki her start stop yapışta ne kadar aşınma gerçekleşiyor motrda?
Ya da yakıt ne kadar yakıt tüketimi oluyor her çalıştırma anında?
Ben de bunu çok merak ediyorum.
Yağ reklamlarında hep bu vurgulanırdı. Motorunuzun en çok aşındığı anlar ilk çalıştırma zamanıdır vs diye magnetec reklamları vardı. Hangisi daha karlı, ya da hangisi daha önemli net birşey yok halan daha :)
Ama sırf 1dk'dan daha uzun durma ihtimalimiz var diye (insanlık hali 3-5-10dk uzayabilir işimiz, ille başınıza gelmiştir, şimdi biter işim,birazdan biter diye diye 2-3dk geçirmişinizdir.) stop etmekte fayda var ;)