Ben Fiatın yerinde olsam bu küçük twinair motorun yanına bir de elektrik motoru koyarım alın size hibrid![]()
Dizelleri silerdi piyasadan öyle olsa abi![]()
geleceğin motoru oldugu kesin bence.özellikle olası bir savaş sonrası kaldıki usa bile küçük motorlara yonlenmeye baslamısken benım tahmınım bu motor gayet basarılı olacaktır.
Bu motor 0.9 ama kaput altındaki görünümüne ve aaracın toplam ağırlığına bakılırsa hiç de öyle küçük sayılmaz.Motor ağırlığı 85 kg derken sadece motor bloğunu kastediyorlar galiba.Zannedersem bu ağırlığa turbo vs yardımcı ekipmanlar dahil değil.
Mesela 1.4 fire 1040 kg
0.9 twn air 1075 kg
Büyük ihtimalle... Yoksa FIRE motorlu puntodan ağır olması imkansız gibi bisi
Sent my MT11i using
Motor geliştirme konusunda başarılı gelişimler geliyor fakat bunun satışa yansıması için bu yeterli olmuyor tabii ki. Multiair motor da segmentinde en başarılı motorlardan ancak satışı pek o yönde olamıyor; çünkü fire ile multiair fiyat kıyaslamasında daha çok ilk alımdaki fiyat farkı ön plana çıkıyor, twinair için de aynı durumun söz konusu olacağı muhtemel, multiairden de yüksek fiyatta çıkarsa ki öyle görünüyor bence puntoların tüm benzinli grubunu karıştıracak gibi duruyor. Fire motorun kaldırılması gibi bir durum söz konusu mu bilmiyorum ama ucuz başlangıç fiyatı olan yine önde olacaktır.
az yakması çok iyi dizellere fiyat açısından rakip olabilir
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
kesınlıkle dogru....
kesınlıkle ortalıgı yakar satıs rakamlarıyle bu motor...kı testte okmustum 1.3 75 lık dızelın ıvmelenmesını herkes begenır bu arac ondan bıraz daha ıyı ıvmelenıyormus tabı daha sonra nefesı kesılıyormus...bence sehırıc muthıs bı secenek olur...
2-3 sene kadar önce, geleceği duyurulan bu motorun 65 ve 105 beygirlik versiyonlarının da ilerleyen dönemde piyasaya sürüleceği söyleniyor. ağırlıkla şehir içinde araç kullananlar için güzel bir tercih olabilir.
"under the spreading chestnut tree
i sold you and you sold me
there lie they and here lie we
under the spreading chestnut tree"
1984
jettaların 1.2 cc motorunun olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım ,bunda dumur oldum resmen hemde 85 bg turbo beslemeli bis gibi bişey olacak bu herhaldebide lpg takarız biz buna 0.10 kr yakar o zaman
![]()
Konu kuday. tarafından (05/04/2012 Saat 01:44 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri