Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dizel kullananlar neden LPG hakkında atıp tutmuş yok çift sistem çift masraf bilmem ne yok patlar eder.Hayatınızda LPG li(sıralı sistem) araç kullandınız mı? LPG kiti iyi montajlandı ise hiç bi sorun yaşatmaz 50 bin km 2001 model atiker sıralı sistem LPG'li megane coupe kullandım ne bi sorun yaşadım nede patladım ettim benim diyen dizeldende az yakıyordum.Bi arkadaş yok kış ile yaz yakıt verileri tutmaz demiş sorum ona senin aracın yazın 5 litre yakıp kışın soğuğunda 4.5 litre mi yakıyor yoksa 5.8-6 lara yaklaşıyor mu? Lütfen bilip bilmeden konuşmayalım.
öncelikle herşeyi gayet iyi biliyormuşsun gibi bir hönkürdeme ile fikrini söylemenenden ötürü biraz rahatsız oldum, Ben LPG li araç kullandım Alfa Romeo 147 2004 (120 ps) tüplü olmasına rağmen performansından hiçbir zaman ödün vermedi
yakıtı şuan ki kullandığım dizel ve alfadan önce kullandığım yine iki dizel aracımla neredeyse kafa kafaya idi.. ANCAK özellikle uzun yolda her 200-250 km de bir yakıtın (lpg nin) bitmesi, mevsimine göre yakıt düzeninin değişmesi (özellikle bu kısımda bir soru sormuşsun... :evet dizelde de yakıt düzeni mevsime göre deişir) kışın aracın geç ısınması geç tüpe geçmesi, bunun dışında zaman zaman ayarlarının değişmesi gibi sıkıntılar yaşanmakta.. bunu inkar edenin arabası ya reno dur yada reno dur..
LPG sisteminin kalitesi ne olursa olsun; ben BRC kullandım bir çok kez iki ayrı servisin birbiyle aynı konuda farklı fikirler-ortak olmayan çözümler üretmeye çalışmasından gerçekten bu işin güven vermediği kanısına vardım..
Bir kere sonradan araca montaj edilen hertürlü şey hep sorun olmuştur..
buda deişmez bir sonuçtur..
lpg takıldıktan sonra arıza lambası yakan aractan tutunda hiç anlamsız yerde anlamsız uyarılar veren araçlar gibi..
bunu az arabadan anlayan herkez bilir...
her araba Lpg de randımanlı çalılşmaz..
tamam bahsettiğimiz araç Lpg ile uyumda sıkıntı yaratmıyo olabilir belki ama bunun sadece bir ihtimal olması bile bence alırken düşünmeye gerektirir..
bunun karşısında dizel bir araç varken ne demeye benzinli hemde 8 valf bir araca aynı parayı vereyimki?
dizelin yüksek km ve pazarı konusunda: temiz kullanılmış bakımları zamanında yapılmış bir dizel, bilen kullanıcı için herzaman alınabilirliği olan bir motordur.. kaldıki bu bahsi geçen dizel 70bin km de imiş 70 daha binip satmaya kalksa: ikinel sitelerinden bakınız 19-20bin tl aralığındadır...

kısaca konuyu açan arkadaşa yardımcı olmaya çalışırken kendi fikirlerimi istediğim gibi anlatırım
seni enterese eden kısım benim fikirlerimin aksi olan düşüncelerini söylemektir ancak..
bunun dışında benim az senin çok biliyor olman gibi bir sonuca vardınsa; bu sadece senin kafanda oluşan bir kaç hava kabarcığının dışarı çıkabilmek için bir yerlerden dışarı çıkma isteği olsa gerek...

bu kısımda biraz sinirlendim, patlamayan arkadaşım LPG li araç kullanabildiğini ve bu konuda üstün bilgi ve deneyime sahip olduğunu bize aydınlatıcı bilgilerle değilde bizim söylediklerimize " sen ne bilirsinki, hayatında attan inip eşşeğe bindinmiki fikir beyan ediyorsun" diyerek sadece bizim ortaya koyduğumu deneyim ve fikirlerimizi yermekle meşgul olması beni rahatsız etti
konuyu açıp fikir almak isteyen arkadaştan, özür diliyorum...