slmlar arkadaşlar , aracımda 2 gündür vites donması oluyor. geçtiğimiz pazartesi gecesi aracı 1. viteste bıraktım sabah calıştırmak istediğimde aracı boşa alamadım 15 dk. ayagım debriyajda bekleyerek vitesin cözülmesini bekledim ve sonunda agır agır cözüldü, hareket ettirdikçe normale bindi. sonraki gece aracı boşta bıraktım, en azından vites donsa bile debriyaj acısından sıkıntı yaşamamak için. bu sabah aracı calıstırdım ama tam 27 dk. sonra aracı 1. vitese zor da olsa gecirebildim. sabah erkenden servise ugradım ve sorunu anlattım. bana ; sık sık olan bir olay dediler ve aslında araçta bir sorun olmadıgı eger acil bir çözüm isteniyorsa; sorunun vites halatlarından oldugunu degişmesi gerektiğini, fakat degişmesine ragmen bu tür sıkıntıların tekrarlanabilecegi söylendi. yani bu noktada tek çözüm aracı zorlamadan egerki vites donmuş ise aracı çalıştırıp vitesin çözülmesini beklemekmiş. aracımın şansuman yagına baktırdım aynı zamanda ve biraz eksilen şansıman yagımı tamamladılar. bakalım bu gece ankara için hava cok soguk , gece -12 lerde ve aracı yine boşta bıraktım. sabah tekrar bakıcam. servis şansıman yagıyla alakası yok dedi ama şamsıman yagını eksik olma ihtimalini düsünerek kıyaslıcam. gercekten can sıkıcı bir durum.

ayrıca konuyla alakalı tecrübesi ve bilgisi olan dostlarıma bir sorum olacak;
tabi bu arada bu soruma servis çalışanları her nekadar ''sorun olmaz'' deselerde birde sizden tecrübeye baglı bilgi almak istedim ;
- aracı 15 dk debriyaja basılı tutarak çalıştırdım ve vites kolunu biraz acelecilik ve sinirle beraber vitese geçirmek için zorladım bana herhangi bir sorun cıkartırmı?