Bu sayfa 186 daki uyarı, benim eski aracım olan palioda da yazıyordu.Aslında ustanın dediği gibi her katalitik konvektörlü araçta bir miktar zarar veriyor demek ki.
Printable View
Arkadaşlar ben yanlış yazmışım demek istediğim vurdurmak değilki kablo ile akü takviyesi idi :)
Adam kendi arabasından bir akü çıkardı ve o aküyü benim aküye bağladı sonra marşı çevirince araç çalıştı. AMa yinede aküyü değiştirmek lazım dedi bana ve aküyü değişti. Yani benim sormak istediğim akü takviyesi ile olmazmıydı bu işlem düzeltemezmiydik takviye ile çünkü sadece yarım saat açık kaldı radyo ve far :(
Adama dediğim takviye yapsak akü takviyesi olmazmı. Adam takviye yapmak iyi değil yeni araçlarda aküyü değişmek daha iyi dedi. Takviyede zararmı veriyoki ?
İşte ben de bunu sordum sinan.Aküyü takviye ile çaıştırmayı denemediniz mi?Bütün akülerde yarım saat farlar açık radyo dinlerseniz akü boşalır zaten.Benim aküde radyoyu açık bıraktığım için boşalmıştı.Aynen sizin araçta olduğu gibi göstergeler afallamıştı.Biraz çevirince tık bile etmeyip ekran bile çalışmamaıştı.Ben takviye ile aracı çalıştırmıştım.O gün bu gün aküyü sorunsuz kullanıyorum.Eğer akünüz sağlamsa yol yardımı akü satmak için değiştirmiş olabilir diye düşünüyorum.
Adama işte bende dedim takviye olsa nolur olmaz dedi zarar verir araca dedi akü değişmesi lazım dedi. Çok moralim bozuldu 200 tl verince hiç yoktan. Bu saatten sonra birşey yapamam herhalde sağlam akümü aldılar sadece boşalmıştı desem ne çıkarki ? :(
adam demiştir "la gece 4 te kaldırdı getirdi beni buraya ne kitlesem kardır",yanlış anlamazsın umarım :) geçmiş olsun,önceki durumu zayıftı heralde akünün o kadar çabuk bitmiş, 3 arkadaş sabaha kadar radyo dinlediğimi biliyorum geçen ay
kardeşim eğer aracın kontagını cevirdiğinde motordan ses geliyor ise hani çalışmak istiyor ama çalışamıyor şeklinde (nasıl bir tabirse artık) yani marş sesi geliyor ama araç çalışmıyorsa akü hasarlı demek değiştirdiğin iyi olmuş ama bence canını hiç sıkma oluyor böyle şeyler. arabaya biniyorsan malesef arada bu tür problemler yaşanacak allah beterinden saklasın kardeşim.
Fiyat normal akü sanayıde 120-140 tl arası yapı marketlerınde 140-150 tl sadece 60 tl servıs ucretı rakam cokta artabılırdı bırde merak ettıgım dagın basında servıs nasıl buldu navıgasyon ıle korrdınatmı verıldı ? rakam daha fazlada cıkabılırdı 200 tl alsaydı sesınıız cıkartamazdınız dagda kalmıssınız elınız mahkum
Sigortacaı bir arkadaşimin dediğine göre kaskonun kapsamı dışında teminat miktarlarıda çok önemi imiş.Aynı şekilde tarfk sigortasında da
Örneğin bir araca çarptık kusur bizde çarptiğimiz araç reno olucak diye bir kaide yok mercedes de olabilir.eğer poliçe üst limiti az ise geri kalan fark cebimizden gidiyormuş.
ama bu sadece duyduğum birşey emin değilim gerçekliğin den
trafik sigortası teminatları heryerde aynıdır. suanda 22.500 tl karsı tarafın zararı karsılanır. ama bunu ekstra ücret vererek yükseltmek mümkün. ayrıca kasko varsa ordada imm teminatı olarak gecen bi teminat var buda trafık sıgortasının yetmedıqı durumlarda devreye girer ve zararı karsılar..
Navigasyon yoktu galiba araçta yanında post makinası bile yoktu nakit verdim mecbur. Tarif ettim buldu zor buluncak biryer değil zaten :) Aslında 200 tlyi takmıyorum olan oldu ama 30 kez falan marşa basıp belki çalışır belki çalışır umuduyla denemem canımı sıkan. Acaba bu zarar verdimi vermedimi diye düşünüyorum. Bir arkadaşın dediği gibi araç sanki çalışcak ama çalışmak istemiyor gibi ses geliyordu :) Neyse olan oldu yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar inş birşey olmamıştır aracıma :rolleyes: