Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
fire neden çok kötü ?
benim kullanım amacım hafta sonları gezme amaçlı çok sık kullanmıycam aracı...büyük ihtimal şirkette 2-3 ay sonra araba vericek
hız tutkunu değilim...
eşimde hızdan çok korkuyor eski aracım clio 1.5 dizel di
fire motorun yakıt tüketimi ve günlük kullanıma uyumu nasıl
Fire motor kötü mötü değil kardeşim.Fire motor fıatın lpg ile en uyumlu en sorunsuz,kullanmasını bilirsen de en ekonomik motorudur.Bu motor gerçekten kötü olsaydı 1.4 120 hp t-jet 1.4 95 hp starjet 1.2 8v motor kalkarken yıllardır bu motorla devam etmezdi fıat.Dikat ederseniz Vw de 1.6 8v eski teknoloji motor yıllardır üretiliyor.Neden?Çünkü lpg ile mükemmel uyumlu olmasıdır.Ki 1.4 fire motor vw deki motor gibi eski teknoloji değildir.Yanılmıyorsam 2006 yılında piyasaya giren euro 4 olan bir motordur.185/65/15 latiklerle(orjinalde daha az yakardı) %80 uzun yol %20 şehiriçi yapan biriyim.Ne kadar basarsam basayım tüketim 8.1 litreyi hiç geçmedi.Kırmızı ışıklarda hızlı kalkarım,uzun yolda 100-110 km arası kullanırım.Allah şükür ki basarsan 160-170 de yapıyor,sollama da yapıyorum.Dezavantajlı yönü uzun yolda basarsan biraz fazla yakıyor ama motor gücüne göre yine iyi.Çünkü 2 ay önce Adana-gaziantep arası 4 kişi bagaj dolu yol boyunca genelde 130-140 basmama rağmen 8.4 litre yakıt ortalamsı elde etmiştim.O da aracı aldığım 1 yıl 3 ay içindeki en yüksek tüketim ortalamam olmuştu.Artı uzun yolda 100 ü geçtikten sonra hangi araç yakmıyor ki?Fire motor kötü diyenlere aldırma bence.Onların birçoğu zaman zaman 1.3 75 hp dıesel de gitmiyor diyor.