autocar dergisi aralık 2011 sayısında süper miniler başlığı adı altında tam 15 aracı incelemiş. bunlardan biride rio olduğu için bu dergiyi incelemenizi öneririm.
özellikle punto evo ya haksızlık yapıldığını düşündüğüm için bu incelemeyle ilgili bir konu açacağım zaten. ilk elenen beş otomobil için detaylı bir anlatım yok. evo da maalesef bu grubun içerisinde ve 13.sırada yer almış. sonra biraz daha detaylı anlatımla 4 otomobilide elemişler. son altıdaki fiesta jazz polo yaris corsa ve rio ise karşılaştırmalı ve daha da detaylı anlatımla incelenmiş. rio nun sırasını hatırlamıyorum ama ilk sırada fiesta var. performans, yol tutuş, kullanım özellikleri, güvenlik, modülerlik, ikinci el v.b. bir çok özellik dikkate alınmış. inceleme ingilterede gerçekleştirilmiş bütün direksiyonlar sağda.
şunu söylemeden yapamayacağım. zevkler, renkler, tercih öncelikleri kişiden kişiye görecelik arz ettiği için değişebilir. ama bu kişisel düşüncemdir bu kadar otomobil arasında ister iç ister dış tasarım olsun beni heyecanlandıran tek otomobil punto evo![]()
Yer imleri