walla sizin hesap kafamı karıştırdı. siz 12 v 1000w bi cihaz çalıştırmıycaksınız 220 v 1000w cihaz çalışcak. benim note book 220v 2,4 A 528w yapar çıkış 19v 4.7A 90 w yapar. bu cihaz notebook şarjını taşırmı bence taşır ama nekadar sürede bilemem. 220v da 1000w kullanırsan 4,5A yapar ama bu cihazı 12 v da kullanamaz araya bimde satılan tarzda bi inverter gerekir tabi enaz 7 kat güçlüsü o da sorun yaşatmaz. millet yazın doblalara buzdolabı koyuyor bu cihazlarla dondurma satmak için
yaptiginiz hesap lise fen bilgisi derslerinden bilinen w=v*a formulu. bundan yana burada kimsenin itirazi yok. cihazin ic semasini incelemeden tam olarak ne tur bir devre ile dc/ac cevrimini yaptigini bilmeden surekli olarak araba yanar, kablolar yanar, tesisat kaldirmaz demek yanlis olur. karavanlardan, teknelere, gunes enerji sistemlerinde yillardir guvenle kullanilan bir cihaz.
yatlarda, teknelerde bunun 10.000-20.0000 wattlik olanlari dahi mevcut, o cihazlar sorunsuz sekilde gemilerin elektrigini saglayabiliyor. inverter ic semasi sitelerinde mevcut mu bilmiyorum ama dusundugunuz sekilde basit bir flip flop devresi + transformator'den ibaret olmadigini bilmenizi isterim.
basit bir tanesini su siteden inceleyebilirsiniz:
https://www.invertershop.com.au/5000-watt-power-inverter-12-volt-dc.html
![]()
![]()
![]()
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
Karavan, teknelere bu güçde cihazlar tercih ediliyor dogru fakat elektrik tesisatlarıda buna göre hesaplanıyor.Bu cihazların pdf katalogundada belirtmiş.Awg standartı tercih edin diye.Bu kablo yüksek akım ve ısıya dayanıklıdır.Yaptıgımız hesap lise fen bilgisi derslerinden bilinen w=v*a formulu
ve bundan yola çıkarak kablo kesiti tercihi yapılıyor.Punto ve dobloda awg kablo kullanılmışsa sonrun yok.Doblomun bagajındaki prizde maximum 180 watt yazıyor.Benim aracım için 1000 wattlık bir cihazda awg kablıo ile tesisat şart.Bimdeki 150 wattlık cihazda neler çallıştırılacagı yukarıdaki basit hesap ile bulunabilinir.
2011 Doblo premio+Konfor paket
korkmayın böyle şeylerden arkadaşlar en fazla ısınmadan dolayı çıkışı keser fişi çekersiniz bi daha aynı cihazı kullanmaz daha uygun cihaz kullanırsınız
Eminmisiniz ????
Gerçek 1000W bir invertere 600W ile çakmak girişinden yüklendiğinizde ısınan inverter olmayacaktır. Çakmak tesisatı 50A yük ile ısınmaya başlayacaktır.
Büyük ihtimalle çakmak sigortası atacaktır. Eğer sigortanın atmasına engel bir durum varsa, tesisat kabloları döşeme içinde yanmaya başlayacaktır.
Siz bu sorumluluğu üstlenebileceğinizi söylüyorsunuz, Yanlış anlamadım değilmi ?
İnverterlerde giriş voltaj ve akımı ile çıkış volaj ve akım seviyesi değişkendir ancak enerji dönüşümü sırasında güç dediğimiz watt aynı kalır. Çıkıştan 100Watt gücünde bir eneji çekiyorsanız inverteriniz de girişten 100W enerji çekecektir.
dondurma satanların dolaplarını görmedim ancak 12V luk dolap kullandıklarını düşünüyorum. Aksi takdirde yüksek güçte inverter varsa da tesisat kabloları ile değil aküden direk beslenmesi gerekir.
Tarık abi ve Halıs kardesım teknık yazıp durmussunuz yazdıklarınızdan hıc bır sey anlamadım gıttı elektronık bılgım sızın kadar degıl hatta sızınkının onda bırı kadarda degıl dıyebılırım o yanar bu yanar dedınız kafamı ıyıce karıstırdınız bu cıhazı Asus F8 sn notbook ıle tatıle gıderken arka koltukta kesıntısız fılım ızlemek ıcın ıstıyorum en fazla asusu kullanırım anlayacagınız Erdı 5 saat sureklı kullanmıs bır sorun cıkmamıs benımde ogrenmek ıstedıgım buydu araca ve tesısata zarar verırmı vermezmı uzun sure kullanımda ama yazdıklarınız ıyıce kafamı bulandırdı bırde Erdı kullanmıs sıkıntı cıkartmamıs onunda tecrubelerı sonucunda alamaya karar vermıstım galıba yarın alacagım sız nedersınız ?
Asus sarj cıhazının jpegı buyrun
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Zeynel sen bu cihazı gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Senin elindeki bu cihaz 100Watın altında bir güç çekiyor. Bimde satılan bu inverter ise 150W verebiliyor. çin malı bile olsa kesintisiz 100W vereceğinden şüphem yok. Ha ara sıra inverter ısınıyormu diye kontrol edersen fena olmaz.
Benim uyarıda bulunduğum nokta 1000W gibi yüksek güçlerdeki inverterlerin tesisata bağlanmaması gerektiği.
Son olarak çakmak girişine bağlanacak herhangi bir cihaz için(bknz not***) çakmak sigortasının olduğunu ve katalog değerlerinin üzerinde sigorta takılmadığını servisten kontrol ederseniz, ne takarsanız takın başınız ağrımaz.
Not***: Lastik kompresörü hatta Fm transmitter dahi taksanız, taktığınız donanımın kısa devre olma ihtimaline karşı.
Konu tyilgin tarafından (11/12/2011 Saat 11:47 ) değiştirilmiştir.
Buyrun size şeması
250 to 5000 watts PWM DC/AC 220V Power Inverter
Ben bu cihazlar arabaları yakar demiyorum. 2 gündür sizlere 1000W lık bir inverter çakmak girişine bağlanmamalıdır diyorum. Burada enerji dönüşümü konusunda eksik bilgiler paylaşılıyor. çıkıştan 1000W veren bir cihaz giriş tarafında 1000W altında değil dahada üzerinde güç çekecektir.
Sizin paylaştığınız sitede dahi kablo kesitinin farkındamısınız :
Forumda sivrilmek ve tepki toplamak niyetinde olmadığımı söylediğim halde aramak istemediğimi buldum.
Ben yanlış biliyormuşum, Herkesten özür dilerim. Hiç birşey olmazmış bende öğrenmiş oldum.
İyi forumlar diler saygılar sunarım......
ben o inverter'i 10.000w icin ornek verdim,
1.000w inverter hem de cakmak girisinden isterseniz, buyrun: bu adamlar o zaman kandirmaca urun satiyorlar diye sikayette bulunulmasi lazim
Brand New 1000W USB Car Power Inverter DC12V to AC 220V
![]()
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
Resimdeki kabloların standartı hakkında kutu içeriginde bir açıklama yok.Ama iki tip kablo var.Krokodilli (direk aküden besleme için) ve çakmak soketli kablo var .Satıcı tercihi siz yapın demiş,sonuçta bizim araçlarımızdaki kablo standartının ne oldugunu bilemez.Kaldıki ürün çin malı,adama bir ürün soruyorsun aynı marka modelden önüne 3 tane koyuyor adam kötü,orta,iyi diye kalite kalite çakmış.Çindeki elektronik iişi belirli bir standart ve markanın denetimi altında degil ise tamamen allaha emanet.
2011 Doblo premio+Konfor paket
Arkadaşları tebrik ediyorum teknik olarak cok güzel tartısıyorlar. Ama biz ( bunu sitem amacıyla soylemiyorum) anlamıyoruz. forumun güzelliği işte biz sadece inverter der gecerken bir sürü özelliği dikkat edilmesi gerekn husus olduğu ortaya cıkıyor. Tabi bu arada Zeynel in sorusuna da cevap bulmak lazım))
Mustafa aldım cıhazı Erdı kullanmıs al dedı aldım,Tarık abıde sagolsun ıs gorur dedı son üç tane kalmıstı aldım bırını araca taktım yanlız cuk dıye cakmaklıga tam oturmadı gıbı geldı ama ıdare eder telefonumu sarj ettım bıraz aracın kontagını mar konumuna getırmeden veya kontagı acmadan calısmıyor bu ozellıgı hosuma gıttı
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
valla bu teknık konusmalara yorumum ''mefaılu mafaulu faulattun'')))) ama gercekten tebrıkler guzel bısekılde tartısılmıs
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri