edit brütüs
kimsenin yalan sölücek hali yok,multijet gerçekten efsane bir motor ve az zorlamayla boş düz otobanda 180*190 a çıkabiliyorsunuz. İrfan abinin dediği gibi o hızlarda direksiyon çok hafifledi gibi hisettim ve deviride baya bir yüksek görünce ayagımı gazdan çektim hemen
edit brütüs
bu kadar denemeyi seven var sabancıda askere gitmeden deneyelim gençler![]()
Arkadaş o hızda max 10.8 tüketiyor demiş!!!!!! Gayet normal dip gaz max 11 görürüsün ben bakmıştım 180 de olsa 190 da 11 i geçmiyor a.y.t imi
Bazı arkadaşlar 190 a düz yolda çıkamaz filan yazmışlar ama ben düz yolda cruise yardımı ile 200km yi gördüm radar tehlikesi olduğu için gazı kesmek zorunda kaldım pedalla denemedim ama doğru devirlerde vites değişimi yapılırsa ki o zaman çıkabilir diye düşünüyorum...
ama şu konudada yanılabilirim buhız limitlerini aşan arkadaşlar,benim km daha 7400 küsür belki biraz zaman ilerledikce ve ilk bakımada girdikten sonra yakıt tuketimi ve hız periyodisi değişebilir mi o konudada bekleyip görücem artık..![]()
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Izmiri bilenler bilir narlıdere gişelerden konak yönüne doğru 82 model jettayla 160 - 170 95 unoyla 190 km hız gördüm... çünkü yolda eğim var... Pek fark edilmesede şimdi punto ile denesem kesin 190 ve üstüne cıkar ibre... Ama normal de düzlükte 175 çok zor geçer... Aynı düzlüğü ters istikamette de gidip ortalamsını almak gerekiyo sanırım... Son hız hesaplarken düzlüğü iki yönlü olarakta kat edip ortalamsı alınıyor testlerde... Bir de hiçbir otomobilin göstergesi dogru göstermez....
Bu hız işlerinden anlamam ve karşıyım da.. Fakat 75 beygirlik motorla ve bin küsur kg ağırlıkla düz yolda 180 km bile yapılabileceğine inanmıyorum.Fabrika verisi 165 km/s zaten. İbre sapması ,eğim, rüzgar vs vardır bir açıklaması ...
benim 75 lik 180 gördü daha da ibre oynamadı normalde şehir içi 5,9 yakıt tüketimi var ama bu aralar sanırım soğun etkisiyle artmaya başladı 6,5 -7 arası yakıyor
Dostum benim önceki aracım dynamıc 75 likti max 205- 210 ları gördüm ama az megilliydi . şimdiki aracım ile 210 km izmir çeşme yolunda otoyolda gördüm ancak müzikten dolayı anlamamıstım çok şiddetli rüzgar varmıs . sonra yavaşladım , bu sürati düzde yaptım , videosu bile var, bence 75 lik ile de yol hava ve diğer durumlara göre 210 lara cıkabilir 75 lik diye düşünüyorum...
albea 1.3 2005 195 yaptmm hemde bi kere deil videosunuda eklerim görmek isteyen olursa
çeşme otobanda 190 ı azıcık geçtim ama daha gitmez gibi geldi bana...
Bu hız merakı görüyorumda herkesde varbu sene memleket dönüşünde bir delilik edip 190a kadar çıktım.. taki geçenlerde bravo forum sitesinde gördüğüm çarpışma testi beni çok korkuttu... 190 km hızla duvara çarpan araç Aman allah göstermesin arkadaşlar dikkat edelim..
benım aracım 22 binde 2011 model 1.3 m.jet 75 beygir evo onda en son 190 gördüm daha fazlası çok ama çok zor![]()
130 140 neyinize yetmiyor arkadaşlar, hız felakettir
75 lik araçla 180 e çıkmayı denemek gibi motoru ağlatma heveslerine girmem valla, bakınız max hız 165 km/h
Yalnız şunu öğrendim ki GP 90 lık araç 75 likten daha az yakıt tüketimine sahip, 75 likler 6-6.5 arası tüketime sahipken 90 lıklar 5.5-6 arasında geziyor, olur da yenilersem 90 lık alacağım![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri