Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: T-Jet kullananlara sorular

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

Standart T-Jet kullananlara sorular

T-jet kullanan arkadaşlara bazı sorularım olucak.Kısmetse bi kaç aya kendi aracımı satıp 2008-2009 model 3k t-jet istiyorum foruma baya baktım ama aklımda bazı sorular var.

-T-jetlerin genel bi kronik arızası var mı?
    -Aldığım aracı chip uygulaması yapıp öyle kullanmak istiyorum herhangi bi sıkıntı yaratır mı?
    -Bakım fiyatlandırmaları nasıl?
    yağ bakımı,triger,debriyaj vs vs
    -Yakıt yönünden ne durumda şehir içi gerçek değerler nedir?
    -Yakıt çok dert olursa LPG uygulaması yaptırabilirim sıkıntı yaratır mı?
    -Bu araçların piyasası nedir 20yede var 28 istiyende var tahminimce 23-24 e falan temiz kazasız boyasız yada 1-2 parça boyalı araç bulunabilir.
    Cevaplandıran tüm forum üyelerimize şimdiden teşekkürler

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

Okan KÖYLÜ
    CesSpOoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 135

Bende yeni alacağım için bi süredir araştırıyorum,

2. Serilerde kronik bir sorun yok diye biliyorum, Tek kronik sorun olan City Direksyon bunlard çözülmüş olarak geliyor.. Arızalı varsa da müşteri memnuniyeti kapsamında değişiyor..

Yazılım uygulamasından çok memnun olanlarda var, yakıtı çok etkilediğini düşünenlerde, benim aldığım araçta EVOTECH firmasının custom yazılımı var bi süre test edip memnun kalmazsam yakıtından orjinale döndürme düşüncem var.

Yakıt konusunda çok sıkıntılı değil, bir dizel gibi yakmasını bekleme tabi, ama sakin devirlerde kullanırsan şehir içinde 100 km de 7-7,5 yakarsın yine ortalama 6 civarı yakanda var ama ben dayanamam o kadar: )

Ecu su tjete özel yazılmış kaliteli LPG kitleri mevcut, forumda kullanıp çok memnun olanlar var.. Starjetlerdeki kadar sıkıntı yok. (bir dönem starjet bakmıştım lpg ile sıkıntı yaşadığını okuduğum için vazgeçtim, belki şuan ona da özel bi ecu hazırlanmıştır bilmiyorum)

Bakım fiyatlarını bende bilmiyorum umarım yedek parçası uygun fiyatlıdır : )

Fiyatlara gelince ben 20bin tl ye de bi kaç t-jet baktım 2008 model çok yıpranmış, yorulmuş olduğunu düşündüm bindiğimde.. hiç öyle resimlerdeki gibi durmuyor..

bulduğum aracı 24bin e alıyorum 2009 model garantili 44bin km de karportada sadece kaput değişmiş serviste kayıtlı olarak (3 kere ) ama çamurluklarda boya vs yok airbag açmamış ve araç çok diri durumda, cam tavalı tak off jantlı felan.. ama 22-24 e çok güzel bi t-jet alırsın diye düşünüyorum
    Manzaraya Daldım Ses Çıkarma... Gerçek Can Sıkar Beni Uyandırma.. Ben Böyle Güzelim..

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Cevaplarınız için teşekkürler sizin konunuzu takip ettim gönlünüze sinerek kazasız belasız kullanın.Yakıt olarak dizel gibi beklemiyorum tabikide ama gerçekten 7.5litre gibi mi yakıyor şehir içi.Kendi arabamlada y.mahalleden dikmene konya yolundan gittiğimde arabam 5.5-6 litre gösteriyor ama bu kesinlikle gerçek değer değil.8-9 litre yakıyo şehir içinde,t-jet 7-7.5 litreye kadar yakarsa şehir içi benzinde kullanmak istiyorum ama 9-10 litre gibi yakarsa o zaman LPG taktırma ihtimalim yüksek.En önemlisi yedek parça fiyatları ben ikinci el aldığım araçta kullanmaya başlamadan trigerini ve V kayışını değiştiririm.Bunları ile ilgili fiyat öğrenirsem kendimi ona göre ayarlarım.Birde bi sorumda daha olucak benm aracım 1.6 16v motor ama 5 litre yağ alıyor.T-jetler kaç litre yağ alıyor bakımları kaç bin kmde bir yapılıyor 10bin-15 bin???

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

ben şöyle özetlemeye çalışayım.

Tjet gerçekten farklı ve özel bir motor.Pedaldaki gücü hissedebiliyorsunuz.
    Genel kronik çözülmeyecek bir sorunu bulunmuyor.2007 ve sonrası zaten city direksiyon problemi bulunmuyor.
    Genel bakımları ve parçaları diğer puntolara göre pahalı
    Yakıt tüketimi diğer puntolara göre 1-1.5 lt kadar daha fazla.Şehir içi 7-8 şehir dışı 6 lt ortalamayla kullanabilirsiniz.
    t-jet için lpg çözümü biraz maliyetli.Turbolu olduğu için turbo kit takılması gerekiyor.Fiatın randerezzo ile anlaşması olduğu için onu takmamızı önerdiler.Buda ruhsata işletme ile birlikte 2500 tl tutuyor.(ben bu yüzden vazgeçtim).

Kafanıza takılan başka bir soru varsa yardımcı olmaya çalışayım

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben şöyle özetlemeye çalışayım.

Tjet gerçekten farklı ve özel bir motor.Pedaldaki gücü hissedebiliyorsunuz.
    Genel kronik çözülmeyecek bir sorunu bulunmuyor.2007 ve sonrası zaten city direksiyon problemi bulunmuyor.
    Genel bakımları ve parçaları diğer puntolara göre pahalı
    Yakıt tüketimi diğer puntolara göre 1-1.5 lt kadar daha fazla.Şehir içi 7-8 şehir dışı 6 lt ortalamayla kullanabilirsiniz.
    t-jet için lpg çözümü biraz maliyetli.Turbolu olduğu için turbo kit takılması gerekiyor.Fiatın randerezzo ile anlaşması olduğu için onu takmamızı önerdiler.Buda ruhsata işletme ile birlikte 2500 tl tutuyor.(ben bu yüzden vazgeçtim).

Kafanıza takılan başka bir soru varsa yardımcı olmaya çalışayım
    Emrah abi verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Ben yılda en az 15-20bin km yol yapıyorum bunun yarısı şehirler arası yarısı şehir için bu sebeple LPG benim için baya bi avantaj kendi aracımı 2 sene önce aldığımda 63 bindeydi şimdi 115binde LPG'li olduğundan sıkıntı olmuyor 20krş yakıyo gez gezebildiğine ama şimdi aldığım tjet 40 krş gibi yakarsa beni kasar ama 30-32 krşa kadar yakıtı kaldırırım.
    Bunun haricinde yedek parçadan bahsedebilirmisiniz? Mesele araç kaç bin kmde bir bakıma giriyo fiyatlandırmalar nasıl yağ,yağ filtre,benzin filtre,bujii en önemliside triger ve debriyaj bunlarla ilgili fiyat bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.Cevaplarınız için teşekkürler

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

T-jetciler yokmu sorulara cevap

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Chip uygulamasinin ornegi bendeydi..komple egzoz filtre ve ps chiptuning yazilim ile dynoda 161hp 246nm sonuc aldik..yakitim sehir ici 6.5-7.5 arasi degisiyor..kronik hicbir sorunu yoktur.. Cok memnun kalacaginiz bir arac bence..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Tjet güzel bir karar bence.
    Yakıt konusunda 120hp turbo motora göre gayet iyi bence tabi turbonun zevkine kapılıp basmadığın sürece
    Bakım maliyetlerine gelince tjet birazcık daha pahalı ama aradaki fark çok az örnek vermek gerekirse tjetin bujileri birazdaha pahalı iridyumlu buji kullanılıyor bunun gibi.
    Lpg de gayet uyumlu herhangi bir sorun olmuyor iyi bir usta ve iyi bir marka taktırmak kaydıyla tabi. mesela benim aracımda prins takılı gayet memnunum 6000km oldu arıza ışığı dahi yakmadı. Performans konusunda da benzinden bir farkını göremedim. Gaza yüklendiğimde hala 1.vitesten 4 e atana kadar önümde asr ışığı yanıp sönüyor
    Konu eexelanss tarafından (23/10/2011 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir.
    BY Turbo SPORT 150 HP

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

Alıntı eexelanss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tjet güzel bir karar bence.
    Yakıt konusunda 120hp turbo motora göre gayet iyi bence tabi turbonun zevkine kapılıp basmadığın sürece
    Bakım maliyetlerine gelince tjet birazcık daha pahalı ama aradaki fark çok az örnek vermek gerekirse tjetin bujileri birazdaha pahalı iridyumlu buji kullanılıyor bunun gibi.
    Lpg de gayet uyumlu herhangi bir sorun olmuyor iyi bir usta ve iyi bir marka taktırmak kaydıyla tabi. mesela benim aracımda prins takılı gayet memnunum 6000km oldu arıza ışığı dahi yakmadı. Performans konusunda da benzinden bir farkını göremedim. Gaza yüklendiğimde hala 1.vitesten 4 e atana kadar önümde asr ışığı yanıp sönüyor
    ülen şeytan diyo git t-jet al lpg taktır bin

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Alıntı omer06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aha ben öyle yaptım işte. Gerçi önceki aracım starjetti ve lpg liydi çok uğraştırdı beni. Bunu alıncada bir müddet benzinle bindim. Meret adamı tahrik ediyor. 50 liralık benzinle 100km yapıyorum yani 0,50 kuruş yakıyodu. Baktım olacak gibi değil hemen araştırma içerisine girdim ve aradığımı buldum Şimdi en agrasif kullanımımda dahi 0,26 yakıyor. Kim demiş performanslı arabaya tüp takılmaz tadı olmaz diye. Onlar eskidendi. Şimdi Hem hız yapıyorum hem az yakıyorum
    BY Turbo SPORT 150 HP

BULUT KARTAL
    kırmızı turbo bulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 432

olumlu yorumlara katılıyorum özetle . keyifli bi araç
    obsessed the red

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

Alıntı eexelanss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aha ben öyle yaptım işte. Gerçi önceki aracım starjetti ve lpg liydi çok uğraştırdı beni. Bunu alıncada bir müddet benzinle bindim. Meret adamı tahrik ediyor. 50 liralık benzinle 100km yapıyorum yani 0,50 kuruş yakıyodu. Baktım olacak gibi değil hemen araştırma içerisine girdim ve aradığımı buldum Şimdi en agrasif kullanımımda dahi 0,26 yakıyor. Kim demiş performanslı arabaya tüp takılmaz tadı olmaz diye. Onlar eskidendi. Şimdi Hem hız yapıyorum hem az yakıyorum
    o zaman ayberkde bulurda lpyi çakar basa basa gezer

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı Romeo_er2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Chip uygulamasinin ornegi bendeydi..komple egzoz filtre ve ps chiptuning yazilim ile dynoda 161hp 246nm sonuc aldik..yakitim sehir ici 6.5-7.5 arasi degisiyor..kronik hicbir sorunu yoktur.. Cok memnun kalacaginiz bir arac bence..
    Ertuğ senin aracını biliyorum zaten o yüzden aklıma yattı t-jet olayı hatırlarsan belki çok önce senin araçla megane coupe 2.0 F7R denemiştik
    Bakalım kısmetse aracı alıyım seninle irtibata geçip yaptırdığın işlemlerle ilgili bilgi alıcam.

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı omer06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer t jeti al chiple 155 hp LPG tak -15 hp olsun sana eder 140 hp bas bas devam

Ertuğ Torun
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52

Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ertuğ senin aracını biliyorum zaten o yüzden aklıma yattı t-jet olayı hatırlarsan belki çok önce senin araçla megane coupe 2.0 F7R denemiştik
    Bakalım kısmetse aracı alıyım seninle irtibata geçip yaptırdığın işlemlerle ilgili bilgi alıcam.
    hatırladım şimdi..50 de basalım deyip beni 80 de bastırdığın gün =) neyse ben öyle takıntılı değilimdir o eski setuplı halimdi zaten stage1 =)
    piyasada birsürü güzel t-jet var temiz uygun fiyatlı eğer düşünüyosan kaçırma derim eminim memnun kalırsın..bende elimden geldiğince her konuda yardımcı olmaya çalışırım
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

hatırladım şimdi..50 de basalım deyip beni 80 de bastırdığın gün =) neyse ben öyle takıntılı değilimdir o eski setuplı halimdi zaten stage1 =)
    piyasada birsürü güzel t-jet var temiz uygun fiyatlı eğer düşünüyosan kaçırma derim eminim memnun kalırsın..bende elimden geldiğince her konuda yardımcı olmaya çalışırım
    Eski setuplarım var derken :s o zaman denediğimizde aracın 160 hp gibi değilmiydi?
    Ertuğ sen aracının trgr setini vs değiştirmiştin yanılmıyosam fiyatlar ile ilgili bilgi verirsen sevinirim
    Konu Ayberk0616 tarafından (24/10/2011 Saat 02:13 ) değiştirilmiştir.

Ertuğ Torun
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52

Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski setuplarım var derken :s o zaman denediğimizde aracın 160 hp gibi değilmiydi?
    Ertuğ sen aracının trgr setini vs değiştirmiştin yanılmıyosam fiyatlar ile ilgili bilgi verirsen sevinirim
    O zaman filtre egzoz yazilim vardi ama daha kisik bir yazilim vardi..triger seti 1 kere degisti 150-200civariydi parcalar yanlis hatirlamiyorsam ama emin degilim..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

ayberk t jet i al lpgyi bas ok dir ...bu arada t jet 3 lt yağ alıyor triger fln sanayi işi olursa coupeye göre daha ucuz deneyimle sabit.. bakımlarıda coupeden pahalı değil sadece bujiler biraz pahalı o kadar ... artı olarak t jet lerin hepsi güvenlik donanımlıdır (esp asr h.h. fln)

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

O zaman filtre egzoz yazilim vardi ama daha kisik bir yazilim vardi..triger seti 1 kere degisti 150-200civariydi parcalar yanlis hatirlamiyorsam ama emin degilim..
    Hadi ya o zaman süper olcak bu iş kısmetse bi alıyım t-jeti seninle doldurucaz bklm

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ayberk GÖKSAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı rockforever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayberk t jet i al lpgyi bas ok dir ...bu arada t jet 3 lt yağ alıyor triger fln sanayi işi olursa coupeye göre daha ucuz deneyimle sabit.. bakımlarıda coupeden pahalı değil sadece bujiler biraz pahalı o kadar ... artı olarak t jet lerin hepsi güvenlik donanımlıdır (esp asr h.h. fln)
    Yavuz abi ilk başta LPG düşünmüyorum kasarsa beni o zaman takarım.
    Herkes bujisi pahalı bujisi pahalı demiş kaç para bu meretin bujisi
    tanesi 25 olsa 100 eder zaten 20bin kmde bir değişmiyor mu bujileri

Sayfa 1/2 12 SonSon