Arkadaşlar t-jet aracımı 2 gün önce almış bulunmaktayım. Ancak aklıma takılan sorular var yardımcı olmanızı bekliyorum

1-) Araç yolda giderken çok ses geliyo mesela tırtıklı bir yolda giderken lastiklerden nasıl ses gelir öyle ses geliyo motordan sebebi nedir?

2-) Araçta hızlanırken hemen vites değişmem gerekiyo hemen devir 3000 i geçiyo. Mesela 3. vites 45 kmde devir 3000 oluyo, anyı şekilde 4. vites 65 kmde devir 3000 oluyo bu normalmidir ?

3-) Araç rolantideyken kaputu açıp motora baktığımda tır tır tır tır tır ses geliyo bi benzinli araca göre fazla geldi?

4-) Aracı aldığımdan beri 2 günde 10 kez falan stop ettirdim Bu araca zarar verirmi motora yada debriyaja ?

5-) Aracın kavrama noktasını bulamıyorum, arkadaşın 1.4 fiestası var kavrama noktası çok rahat belli ediyo titriyo resmen ama benim araçta debriyajda her noktada aynı tepkiyi veriyo motor. Nedeni nedir ?

6-) Geri vitese geçirirken cartttt diye ses geliyo aynı şekilde 5. vitese atarkende takılıyo sanki direk geçiremiyom bu nedendir?

7-) Satıcı aracın kullanma klavuzunu vermedi ilk defa punto kullanıyorum. Radyoyu klimayı nasıl ayarlıcam bilmiyorum. Aynı zamanda göstergelerdeki digital gösterge panelini, ve km sıfırlamayı bilmiyorum. Kullanma klavuzunu nerden bulabilirim ?

Şimdilik bunlar sorularım arkadaşlar. Tek tek cevap vercek arkadaşlara inanın çok minnettaar olurum